Οι Παλαιστίνιοι όχι μόνο συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από τη γενοκτονική μανία του Ισραήλ, αλλά στο εξής ο καταζητούμενος ως “εγκληματίας πολέμου” Νετανιάχου, θα αποφασίζει γι’ αυτούς ως επίσημο μέλος του προκλητικού λεγόμενου “Συμβουλίου Ειρήνης” του Τραμπ. Η συμμετοχή του Ισραήλ στο διαμελισμό και διαμοιρασμό της Γάζας, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο.
Μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο Νετανιάχου ανακοίνωσε μέσω X ότι υπέγραψε την επίσημη ένταξη του Ισραήλ στο «Συμβούλιο της Ειρήνης», σηματοδοτώντας μια νέα φάση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Η πρώτη συνεδρίαση του “Συμβουλίου” προγραμματίζεται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον. Θα ασχοληθεί με τη μελλοντική ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, τη λεγόμενη “Ριβιέρα”, στην οποία αναζητούν μερίδιο μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι των ΗΠΑ και την Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
Παράλληλα, ο Τραμπ δεν έχει κρύψει τις πρόθεσεις του να υποκαταστήσει τον ΟΗΕ από το … ιδιωτικό του “Συμβούλιο Ειρήνης”.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο καταστατικό του, στα οκτώ κεφάλαια και 13 άρθρα, δεν αναφέρεται πουθενά η Γάζα.
Αντίθετα, προτείνεται μια εντολή για έναν νέο διεθνή οργανισμό που «επιδιώκει να προωθήσει τη σταθερότητα, να αποκαταστήσει αξιόπιστη και νόμιμη διακυβέρνηση και να διασφαλίσει διαρκή ειρήνη σε περιοχές που επηρεάζονται ή απειλούνται από συγκρούσεις».
Η δομή διακυβέρνησης έχει τρία επίπεδα: το Συμβούλιο Ειρήνης, ένα εκτελεστικό συμβούλιο και έναν πρόεδρο με εκτεταμένες εξουσίες.
Ανάμεσα στα μέληΤΟΥ εκτελεστικού συμβουλίου βρίσκονται ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και εγκληματίας πολέμου, Τόνι Μπλερ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. Πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Τραμπ. Χρίζοντας εαυτόν ως επικεφαλής για το Καταστατικό έχει δικαίωμα να ασκήσει βέτο σε βασικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης μελών και των ενεργειών του εκτελεστικού συμβουλίου.