Διεθνή

Ο Μπόρις Τζόνσον νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο Μπόρις Τζόνσον αναδείχθηκε νέος ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργός της Βρετανίας, καθώς στη σχετική ψηφοφορία έλαβε 92.153 ψήφους έναντι 46.656 που έλαβε ο έτερος διεκδικητής της θέσης, Τζέρεμι Χαντ.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Τζονσον υποσχέθηκε σήμερα να φέρει εις πέρας το Brexit έως τις 31 Οκτώβρη. «Θα δραστηριοποιήσουμε τη χώρα. Θα φέρουμε εις πέρας το Brexit στις 31 Οκτωβρίου και θα εκμεταλλευθούμε όλες τις ευκαιρίες που θα φέρει», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο Τζόνσον θα αντικαταστήσει την Τερέζα Μέι στην ηγεσία του κόμματος και της χώρας, καθώς αύριο η Μέι θα παραιτηθεί και ο ίδιος θα πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι μία δύσκολη υπόθεση, δεδομένου ότι ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Χάμοντ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκάουκε δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν αν εκλεγεί ο Τζόνσον, ενώ ο Αλάν Ντάνκαν παραιτήθηκε χθες από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ενώ το ίδιο ανακοίνωσε και η υπουργός Παιδείας Ανν Μίλτον.

(Επισκέψεις: 614 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend