Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

O Μητσοτάκης… έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών και θα «πατήσει γκάζι» στις (αντιλαϊκές) «μεταρρυθμίσεις»!

Ως εντολή να υλοποιήσει «με μεγαλύτερη ταχύτητα» το αντιλαϊκό πρόγραμμα της ΝΔ ερμήνευσε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών,..

Ως εντολή να υλοποιήσει «με μεγαλύτερη ταχύτητα» το αντιλαϊκό πρόγραμμα της ΝΔ ερμήνευσε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, κάνοντας πως …δεν βλέπει πως αυτή ακριβώς η πολιτική είναι που καταδικάστηκε στις 9 Ιούνη. 

«Θα προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές, δεν θα πατήσουμε φρένο θα πατήσουμε γκάζι», είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στον «Alpha», παραποιώντας ξεδιάντροπα την ψήφο του λαού για να «τρέξει» πιο γρήγορα τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδοκιμάστηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις ευρωεκλογές. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ντόπια και ξένα κέντρα πως η κυβέρνηση «έχει ισχυρή πλειοψηφία και ισχυρή εντολή», υποστηρίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρει να είναι είναι ένας πρωθυπουργός «που στο τέλος της τετραετίας θα έχει κάνει απλή διαχείριση».

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο λαός του έστειλε «μήνυμα» τρία χρόνια πριν τις εθνικές εκλογές, ώστε να προχωρήσει σε «διορθωτικές κινήσεις», ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο σενάριο των πρόωρων εκλογών. Για τον περιβόητο ανασχηματισμό δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αλλά δήλωσε πως η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Παρασκευής θα γίνει με την ίδια σύνθεση. 

Ως προτεραιότητες έθεσε: 

– Την προσέλκυση «επενδύσεων» αντιμετωπίζοντας τις «παθογένειες του βαθέος κράτους, τις οποίες έχουμε προτάξει ως απόλυτη προτεραιότητα για τη δεύτερη τετραετία», προετοιμάζοντας για νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο.

– Την αλλαγή της επιδοματικής πολιτικής για να γίνει «πιο αποτελεσματική». Δίνοντας σαφές στίγμα, δήλωσε πως δεν θέλει το επίδομα ανεργίας να λειτουργεί ως «αντικίνητρο για την εργασία», «διότι δεν θέλουμε τους ανθρώπους να είναι εθισμένοι σε κάποια επιδόματα, μόνο και μόνο για να μην δουλεύουν» όπως ισχυρίστηκε, ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης και προαναγγέλλοντας νέο μαχαίρι στο επίδομα ανεργίας. 

– Την «φορολογική συμμόρφωση», ξεκαθαρίζοντας ότι στα φοροληστρικά τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες «ο πυρήνας της μεταρρύθμισης δεν πρόκειται να αλλάξει», παρά μόνο θα φέρει κάποιες «επιμέρους διορθώσεις αν υπάρχουν κάποιες κατάφωρες αδικίες».

Οτι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτε από την κυβέρνηση φάνηκε και σε άλλα σημεία της συνέντευξης, όταν για παράδειγμα ισχυρίστηκε ότι «αποδοκιμάστηκε (…) η “αντιπολίτευση των λεφτόδεντρων”». Για την ακρίβεια επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ο ΦΠΑ, επειδή τάχα «δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία», η οποία αντέχει όμως προκλητικά προνόμια και φοροαπαλλαγές για τους ομίλους. «Θα αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια με τα όπλα τα οποία έχουμε στη διάθεση μας, αλλά χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα»» σημείωσε, συνεχίζοντας τον εμπαιγμό περί περισσότερων παρεμβάσεων στη λειτουργία της αγοράς.

Επιβεβαιώνοντας πως υπολογίζει στην συμπολιτευόμενη «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, διέκρινε από τους εκπροσώπους «των μεγάλων κομμάτων» μία «σεμνότητα το βράδυ των εκλογών», καθώς «έπεσαν οι τόνοι». 

Την δε ακρίβεια που καταπίνει το λαϊκό εισόδημα την απέδωσε, σε «ένα σημαντικό κομμάτι» της, στην «έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα», προκρίνοντας ως τάχα λύση την «ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Την «αποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης έβαλαν ως πρόταγμα κι άλλα στελέχη όπως οι Σ. Βούλτεψη και Κ. Χατζηδάκης, ενώ οι Ν. Κακλαμάνης και Μ. Σαλμάς ζήτησαν τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ για να αναλυθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Aπό 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις