Όσα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί είναι τα όσα έλαβαν χώρα πριν από τρία χρόνια, τον Μάη του 2015, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

    Ήταν μετά το τέλος της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

    Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τι έγινε τότε:

    Έτσι είχαν γιορτάσει οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ την τότε συνάντησή τους. Τραγουδώντας και χορεύοντας το «We are the world, we are the children».

    Το εξόχως σημαντικό για εμάς, για τους Έλληνες, για την πατρίδα μας, ήταν ότι «πρωτοπανηγυριώτης» εκείνης της γιορτής ήταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο κ.Νίκος Κοτζιάς.

    «Ψυχή» και «μαέστρος» της ΝΑΤΟικής χορωδίας ήταν ο Κοτζιάς.

    Ο άνθρωπος που έλαμψε τότε πάνω στην πίστα του ΝΑΤΟ, αυτός που ξεσήκωσε τους συναδέλφους του και τους θαμώνες της ΝΑΤΟσύναξης, αυτός που πάλευε απεγνωσμένα πάνω στο ΝΑΤΟικό του κρεσέντο να του απλώσει το χέρι ο (εξ ευωνύμων) Τούρκος συνάδελφός του, δεν ήταν άλλος από τον κ.Νίκο Κοτζιά.

    «Είμαστε ο κόσμος, είμαστε τα παιδιά/ Είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε μια φωτεινότερη μέρα» λένε μερικοί από τους στίχους του «We are the world, we are the children». 

    «Υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν/ Και είναι ώρα να προσφέρουμε μια χείρα βοηθείας για τη ζωή», λέει πιο κάτω το τραγούδι.

    Αυτό ήταν το τραγούδι με το οποίο ξεφάντωσαν οι υπουργοί του ΝΑΤΟ και μερικοί στρατηγοί του – από εκείνους που διατάζουν τους διαμελισμούς χωρών και τους βομβαρδισμούς αμάχων.

    Πρώτος, δε, και καλύτερος στο γλέντι ο Κοτζιάς. Ο υπουργός της «αριστερής» κυβέρνησης.

    Ο Κοτζιάς και οι συνάδελφοί του στο ΝΑΤΟ έστειλαν, τότε, το μήνυμά τους: 

«Είμαστε όλοι μέρος της τεράστιας οικογένειας του Θεού», λέει στη συνέχεια το τραγούδι…

    Τι θαυμάσιο!  Να συμμετέχεις σε έναν οργανισμό που οι εκπρόσωποί του δηλώνουν – τραγουδιστά – ότι εκπροσωπεί την ευσέβεια και την ανθρωπιά.

    Με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό της «αριστερής» κυβέρνησης μιας χώρας που, αν μη τι άλλο, γνωρίζει άριστα τον ρόλο του ΝΑΤΟ.

    Αυτή την χώρα, την Ελλάδα, εκπροσωπούσε ΝΑΤΟσαλιαρίζοντας, τότε, ο Κοτζιάς. Την Ελλάδα της «Κόκκινης Προβιάς», της χούντας των συνταγματαρχών, της ανοιχτής πληγής της Κύπρου, των Ιμίων και του «γκριζαρίσματος» του Αιγαίου…

    Τι νόημα έχουν όλα αυτά σήμερα; Τι νόημα έχει να θυμόμαστε εκείνη την εικόνα του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας; Ενός αξιωματούχου που με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών τραγουδούσε, χόρευε και πιθήκιζε – για λογαριασμό του ΝΑΤΟ – ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι το «συνδικάτο του εγκλήματος» αλλά το αποκούμπι της Ελλάδας και του κόσμου που «θα δημιουργήσει μια φωτεινότερη μέρα»;

    Δεν έχετε παρά να δείτε τις τοποθετήσεις του ΝΑΤΟ μετά από τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου από την ΝΑΤΟική σύμμαχο Τουρκία.

    Δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις τοποθετήσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ του Στόλτεμπεργκ μετά τη νέα τουρκική πρόκληση.

    Ακολούθως θυμηθείτε την εικόνα του Τσίπρα δίπλα από τον Τραμπ και τις προσκλήσεις του Καμμένου  προς το ΝΑΤΟ για αποβίβαση στο Αιγαίο.

    Και μετά ξαναβάλτε το βίντεο του ΝΑΤΟπανηγυριώτη Κοτζιά. Το νόημα θα προκύψει μόνο του… 

(Επισκέψεις: 97 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend