Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ο Κ. Πλεύρης προκαλεί, αλλά η πρόεδρος προσπαθεί να απαξιώσει τη Μάγδα Φύσσα!

Εφετείο ΧΑ – 5η συνεδρίαση -- Η πρόεδρος του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό τους νεοναζιστές της ΧΑ, Σοφία Πανουτσακοπούλου, επιχείρησε με δικονομικά μη ορθό τρόπο να απαξιώσει τη μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, αλλά απέτυχε -- Από eksegersi.gr

 Από eksegersi.gr

Η πρόεδρος του Α΄  Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό τους νεοναζιστές της ΧΑ, Σοφία Πανουτσακοπούλου, επιχείρησε με δικονομικά μη ορθό τρόπο να απαξιώσει τη μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, αλλά απέτυχε. Παράλληλα, επιχείρησε αναίτια να καλλιεργήσει ένταση σε βάρος του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορίας Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου, ενώ από την άλλη άφησε ελεύθερο τον πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη να χαιρετά ναζιστικά και να δηλώνει ναζιστής. 

Η συνεδρίαση της 7ης Οκτώβρη ξεκίνησε με το αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του νεοναζιστή Λαγού, Κ. Πλεύρης και Γιάννης Ζωγράφος. Δεν θα επαναλάβουμε όσα ήδη γράψαμε, αλλά θα σημειώσουμε ότι ο συνήγορος της Ζαρούλια, Νίκος Μιχαλόλιας (ανιψιός από αδελφό του φιρερίσκου Μιχαλολιάκου) και η συνήγορος των Κασιδιάρη, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Μπούκουρα, Βασιλική Πανταζή, ανέπτυξαν σχεδόν ταυτόσημη επιχειρηματολογία ζητώντας να μην επιτραπεί η τηλεοπτική κάλυψη της δίκης. 

Το επισημαίνουμε γιατί αποκαλύπτονται υπόγειες διαδρομές Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη, που έχουν αποδεχτεί ότι θα καταδικαστούν και στο δεύτερο βαθμό και προσπαθούν να φτιάξουν από τώρα μια εικόνα διαφορετική απ’ αυτήν του αμετανόητου ντούρου εθνικοσοσιαλιστή, προκειμένου να πετύχουν κάποιο ελαφρυντικό για να μειώσουν τις ποινές τους. Εν ευθέτω χρόνω θα δημοσιοποιήσουμε αυτή την επιχειρηματολογία. Τώρα, απλά τους λέμε ότι με τις κωλοτούμπες που κάνουν οι νεοναζιστές εντολείς το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται περίγελοι. 

 

Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

 

Η Μάγδα Φύσσα, με την αξιοπρεπή και μαχητική αντιφασιστική της στάση, αναδείχτηκε σε σύμβολο του αντιφασισμού της εποχής μας. Αυτό μπορεί να αφήνει αδιάφορη την πρόεδρο του δικαστηρίου. Η κ. Πανουτσακοπούλου, όμως, γνωρίζει πολύ καλά ότι η Μάγδα Φύσσα έχει δικονομικά δικαιώματα. Κι αυτά οφείλει να τα σέβεται, αντί να απαξιώνει την μάρτυρα με αντιδικονομικό τρόπο και να προσπαθεί να της καλλιεργήσει φόβο.

Η Μάγδα και ο Παναγιώτης Φύσσας και η κόρη τους Ειρήνη, γονείς και αδελφή του Παύλου, είναι πολιτικοί ενάγοντες στη δίκη. Οταν καταθέτουν δεν ορκίζονται, έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, μπορούν να συμμετέχουν στην ακροαματική διαδικασία, να λαμβάνουν τα έγγραφα που κατατίθενται στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και με την ολοκλήρωση της ποινικής δίκης να λαμβάνουν και την απόφαση του δικαστηρίου. Οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου ή της υπεράσπισης των κατηγορούμενων δεν έχουν αυτές τις δυνατότητες.

Η Μάγδα Φύσσα αξιοποίησε αυτές τις δυνατότητες και με την ολόπλευρη βοήθεια που της πρόσφεραν οι νομικοί συμπαραστάτες της μπόρεσε να αντιληφθεί όλες τις πτυχές της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ και να τις εκθέσει ολόπλευρα κατά τη διάρκεια της εξέτασής της, με την βοήθεια των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορία.

Η κατάθεσή της διήρκησε συνολικά 181:30 λεπτά, από οποία επί 40:05 εξεταζόταν από την πρόεδρο του δικαστηρίου, για 15:26 από την τακτική εισαγγελέα της έδρας Κυριακή Στεφανάτου, για 70:30 από τους έξι συνηγόρους υπεράσπισης της κατηγορίας και για 55:30 από τους συνηγόρους υπεράσπισης των νεοναζιστών Πλεύρη, Ζωγράφο, Οπλατζάκη, Αθανασίου και από τον ίδιο τον Λαγό.

Κατά την εξέταση της Μάγδας Φύσσα από τους συνηγόρους υπεράσπισης της κατηγορίας Ελευθερία Τομπατζόγλου, Αργύρη Συρίγο, Χρύσα Παπαδοπούλου και Μαρίνα Δαλιάνη δεν προμηνυόταν το απότομο ξέσπασμα της προέδρου Σοφίας Πανουτσακοπούλου κατά της Μάγδας Φύσσα και του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορίας Θόδωρου Θοδωρόπουλου. Την πρώτη φορά πέταξε ένα «τη δικογραφία την ξέρουμε και εμείς» και στη συνέχεια έγινε εντελώς απαξιωτική, λέγοντας: «Μία μη αυτόπτης μάρτυς που λέει τα ίδια και τα ίδια. Ελάτε τώρα τα έχει πει εκατό φορές»!

Η Μάγδα Φύσσα δεν τρομοκρατήθηκε απ’ αυτή την απαράδεκτη, ηθικά και δικονομικά, απόπειρα απαξίωσής της από την πρόεδρο του δικαστηρίου και μετά την ολοκλήρωση της εξέτασής της από τον Θ. Θεοδωρόπουλο είπε τα εξής: «Εγώ θα ήθελα να πω, να συμπληρώσω κάτι. Λοιπόν, μιλάτε για τη δικογραφία. Τα πεντέμισι χρόνια της διαδικασίας τα ξεπερνάμε, τα ξεχνάμε, τι περάσαμε εδώ μέσα. Εχουμε ξεχάσει τι συνέβη εδώ μέσα»!

Ηταν αυτό που ονομάζουμε «πληρωμένη απάντηση». Αντίκρουση από την πρόεδρο δεν ακούσαμε. Προφανώς συνειδητοποίησε ότι διέπραξε γκάφα με την αναίτια και απαράδεκτη ενέργειά της και να αποφάσισε να τηρήσει αυστηρά τους δικονομικούς κανόνες. 

Εκτιμούμε ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου ξαφνιάστηκε από την ολοκληρωμένη προσέγγιση της Μάγδας Φύσσα με τις απαντήσεις που έδινε μέχρι εκείνη την στιγμή που η εξέτασή της είχε διαρκέσει 100 λεπτά. Η ίδια η πρόεδρος, ασφαλώς, δεν έχει κατορθώσει ακόμη, λόγω του λίγου χρόνου που πέρασε από την ημέρα που ορίστηκε πρόεδρος του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, να μελετήσει ολόπλευρα την ογκωδέστατη δικογραφία και το υλικό της ακροαματικής διαδικασίας. Αυτή είναι η βάση της ανεπίτρεπτης έκρηξής της σε βάρος της Μάγδας Φύσσα.

Ο συνήγορος Θ. Θεοδωρόπουλος δεν ξαφνιάστηκε από την επίθεση της προέδρου. Στην κατηγορία σε βάρος της εντολέα του Μάγδας Φύσσα, ότι «τη δικογραφία την ξέρουμε και εμείς», απάντησε με ηρεμία: «Τη δικογραφία δυστυχώς δεν την ξέρουν με τέτοια πληρότητα, ώστε να αναδειχθούν τα στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί ή όχι το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

Οσο για την ένταση σε βάρος του, που αντικειμενικά θα του δημιουργούσε προβλήματα, ώστε να μην μπορεί να κάνει τις ερωτήσεις του με νηφαλιότητα, όπως απαιτούν και προϋποθέτουν οι δικονομικοί κανόνες, ο Θ. Θεοδωρόπουλος της είπε με λεπτότητα: «Σας παρακαλώ, θέλω να μπορώ να κάνω τις ερωτήσεις μου, να έχω τη νηφαλιότητα που απαιτείται σε ένα τέτοιο δικαστήριο. Δεν το λέω για εσάς»

Αυτή η στάση της κ. Πανουτσακοπούλου μας θυμίζει τη στάση της προέδρου του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, Μαρίας Λεπενιώτη, που την πρώτη περίοδο έβαζε διάφορα προσκόμματα στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής (π.χ. δεν τους επέτρεπε στην αρχή να υποβάλλουν ερωτήσεις για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και δεν τους επέτρεπε καθόλη τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων να κάνουν χρήση στοιχείων από τα αναγνωστέα έγγραφα). Και εμάς μας απειλούσε με αποβολή από την αίθουσα του δικαστηρίου στον Κορυδαλλό, γιατί απαιτούσαμε να λειτουργήσει η μικροφωνική εγκατάσταση για να εξασφαλιστεί η δημοσιότητα της δίκης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την πάροδο του χρόνου η πρόεδρος θα συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η παραβίαση των δικονομικών κανόνων.

 

Ναζί μας και καμάρι μας

 

Ο 83χρονος πατριάρχης του εθνικοσοσιαλισμού Κ. Πλεύρης (πατέρας του υπουργου Υγείας Θάνου Πλεύρη), κάνει συνεχώς ναζιστικά σόου μέσα στη δικαστική αίθουσα. Να θυμίσουμε, καταρχάς, ότι ο Κ. Πλεύρης είχε κατηγορηθεί από τον εντολέα του Λαγό, ότι «τον έστησε», υποβάλλοντας σκόπιμα μια αίτηση αποφυλάκισής του προτού περάσουν δύο μήνες από την προηγούμενη, με αποτέλεσμα να είναι απαράδεκτη.

Ο Πλεύρης δεν έχει καμία επαφή με τη δικογραφία και την ακροαματική διαδικασία της πρώτης δίκης. Οχι μόνο λόγω ηλικίας, αλλά γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να οδηγήσει τον Λαγό σε ανοικτή υπεράσπιση του εθνικοσοσιαλισμού, αδιαφορώντας για το ότι με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και με τις προσωπικές δηλώσεις του ότι είναι ναζιστής ξεσκίζει το προσωπείο του Λαγού και του νεοναζιστικού μορφώματός του, που εμφανίζονται ως δήθεν πατριώτες εθνικιστές και όχι εθνικοσοσιαλιστές.

Αν ο Πλεύρης είχε φυλλομετρήσει την ιστορική απόφαση 2644/2020, θα διαπίστωνε ότι το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα πως ο εθνικοσοσιαλισμός είναι το κίνητρο της εγκληματικής δράσης ολόκληρης της ΧΑ και όχι μόνο του επταμελούς πολιτικού συμβουλίου.

Ο Λαγός, που είναι εκεί και βλέπει, αποδεχόμενος τις ναζιστικές δηλώσεις και τους χαιρετισμούς του Κ. Πλεύρη ομολογεί ανοιχτά ότι ο ίδιος και το μόρφωμά του είναι ντούροι εθνικοσοσιαλιστές. Δεν είναι τυχαίο ότι στο δικαστήριο έρχονται για συμπαράσταση δύο στελέχη του εθνικοσοσιαλιστικού μορφώματος ΕΣΑ (Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση), που το καθοδηγεί ο διαβόητος Περίανδρος. 

Από την άλλη, η πρόεδρος και το δικαστήριο εν συνόλω οφείλουν να βάλουν τέλος, εδώ και τώρα, στις κινήσεις του Κ. Πλεύρη, εφαρμόζοντας με ευλάβεια την απόφαση του δικαστηρίου, ότι ο εθνικοσοσιαλισμός είναι το κίνητρο στην εγκληματική δράση της ΧΑ. Θα παραθέσουμε ένα μεγάλο απόσπασμα από το άρθρο μας με τίτλο:Να καταδικαστούν οι νεοναζιστές – Να συλλαμβάνεται και να παραπέμπεται όποιος εμφανίζεται ως μέλος της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης:

 

Η απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που καταδίκασε τους νεοναζιστές, άνοιξε μείζονα πολιτικά και ποινικά ζητήματα. Το σημαντικότερο είναι ότι έκρινε ως εγκληματική οργάνωση την ίδια τη ΧΑ και όχι αυτούς που καταδικάστηκαν στη δίκη.

Ιδού το σκεπτικό του δικαστήριου, περιληπτικά, όπως περιγράφεται στις σελίδες 11051 επ. της απόφασης.

«Η Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως ολιγάριθμη ομάδα εθνικοσοσιαλιστικής επιμόρφωσης με επικεφαλής τον κατηγορούμενο Νικόλαο Μιχαλολιάκο, η οποία στη συνέχεια μετεξελίχτηκε σε πολιτικό σχηματισμό κατά τα πρότυπα του Γερμανικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος με την επωνυμία Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή.

»Η ναζιστική αυτή ιδεολογία δεν άλλαξε από το 1992, ούτε οι υποστηρικτές αυτής απομακρύνθηκαν, όπως αβάσιμα οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται. Τούτο άλλωστε σαφώς προκύπτει από δηλώσεις έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, ναζιστικά σύμβολα, ναζιστικό χαιρετισμό, ομιλίες εντός των γραφείων αλλά και δημόσια όπως ενδεικτικά:

»Την ναζιστική ιδεολογία τους ηγετικά στελέχη της ΧΑ την καθιστούσαν εμφανή πλην άλλων και με δερματοστιξία όπως ο ναζιστικός αετός του Ι. Λαγού, η σβάστικα του Ηλ. Κασιδιάρη, το “Sieg Heil“ του Παν. Ηλιόπουλου

»Η ναζιστική αυτή ιδεολογία των ηγετικών στελεχών, μελών, οπαδών, φίλων, υποστηρικτών της ΧΑ, η οποία ουδέποτε αποκηρύχθηκε, αποτέλεσε το κίνητρο της εγκληματικής τους δράσης κατά εκείνων που επιλέγοντο ως αντιφρονούντες, ως πολιτικοί και ιδεολογικοί τους αντίπαλοι ως και κατά των μεταναστών.

»Κύριο χαρακτηριστικό της εγκληματικής οργάνωσης η οποία εκκολάφθηκε στους κόλπους του πολιτικού σχηματισμού και μετέπειτα πολιτικού κόμματος με την επωνυμία Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή και δραστηριοποιείτο υπό την κάλυψή του ήταν η ιεραρχική δομή της, με επικεφαλής τον Αρχηγό της κατηγορούμενο Νικόλαο Μιχαλολιάκο στη συνέχεια τους Βουλευτές του κόμματος οι οποίοι είχαν οριστεί και Περιφερειάρχες σε συνενωμένες μεγάλες εκλογικές περιφέρειες για τον συντονισμό των δράσεων και τέλος τους υπεύθυνους κάθε Τοπικής Οργάνωσης που αποκαλούντο Πυρηνάρχες (…) Η εγκληματική της δράση που σκοπό είχε την διά της βίας αντιμετώπιση των αλλοδαπών, των ιδεολογικών αντιπάλων των αντιφρονούντων και διά του τρόπου αυτού την επιβολή και διάδοση πολιτικών ιδεών και θεωριών, εκδηλωνόταν μέσω των Τοπικών Οργανώσεων και πάντα υπό την καθοδήγηση ανωτέρου στην ιεραρχία στελέχους της.

»Η ιεραρχική δομή της ΧΑ ήταν τέτοια ώστε να εξασφαλίζει όχι μόνο ότι κάθε κατώτερο όργανο θα υπακούει στις εντολές του ανωτέρου, αλλά περαιτέρω ότι καμία κομματική ενέργεια δεν θα υλοποιείται χωρίς τη ρητή εκ των προτέρων εντολή του ανώτερου οργάνου που φτάνει μέχρι την Κεντρική Διοίκηση.

»Η ιεραρχική δομή της ΧΑ επιτάσσει περαιτέρω την διαρκή λογοδοσία των κατώτερων οργάνων στην Κεντρική Διοίκηση, η οποία ενημερώνεται αδιάλειπτα για όλες τις δράσεις, εξελίξεις και αλλαγές (…) Απευθείας επικοινωνία απλού μέλους ή και κατώτερου οργάνου με την Κεντρική Διοίκηση, παρακάμπτοντας ενδιάμεσο όργανο, απαγορεύεται ρητά, αφού κάτι τέτοιο θα παραβίαζε την ιεραρχία. Η ανάγκη απόλυτης πειθαρχίας στην ιεραρχία συνέχισε και μετά την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή. (…) Οι εντολές της Κεντρικής Διοίκησης αφορούσαν όχι μόνον τη γενική κατεύθυνση των δράσεων των κατώτερων οργάνων, αλλά κάθε λεπτομέρεια της δράσης της οργάνωσης, τόσο στο ιδεολογικό όσο και στο πρακτικό πεδίο (…)

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των ανωτέρω που επιβεβαιώνουν πλήρως την ιεραρχία από τον Αρχηγό μέχρι και τον τελευταίο υποστηρικτή και την απαρέγκλιτη τυφλή και απόλυτη πειθαρχία των κατωτέρων στους ανωτέρους, χωρίς έκφραση αντιλογίας ακόμα και απορίας, πειθαρχία απαραίτητη για την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών και στόχων της εγκληματικής οργάνωσης είναι πλην άλλων, ενδεικτικά, ομιλίες, δηλώσεις του κατηγορουμένου Νικολάου Μιχαλολιάκου.

»Η αρχή του Αρχηγού λοιπόν αποδεικνύεται ότι δοαπερνά την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης από την αρχή της ίδρυσής της. Ο Γενικός Γραμματέας ο Αρχηγός ο Ανώτατος Ηγέτης ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος έχει την απόλυτη απεριόριστη και αδιαμφισβήτητη εξουσία ως και την απόλυτη ευθύνη των τελικών αποφάσεων. Η πίστη στον Αρχηγό ανάγεται σε επίπεδο μεταφυσικής, εκδηλώνεται δε πανηγυρικά και με την διαδικασία του όρκου για την οποία γίνεται λόγος κατωτέρω.

»Η επιχειρησιακή δράση της ΧΑ έναντι τρίτων υλοποιείτο από επίλεκτες ομάδες στελεχών, μελών, υποστηρικτών που ασπάζοντο τους σκοπούς της και την ιδεολογία της, για την οποία τακτικές ήταν οι ιδεολογικού προσανατολισμού επιμορφωτικές συναντήσεις (…) 

Πρόκειται για ομάδες ατόμων που συμμετείχαν σε παραστρατιωτικές εκπαιδεύσεις, έφεραν ομοιόμορφη στρατιωτική ενδυμασία, κατείχαν σχεδόν όλοι παράνομα όπλα και επιτίθεντο σε συγκεκριμένες ομάδες-στόχους. (…)

Από τα ανωτέρω αποδεικνύεται ότι μέλη, οπαδοί, στελέχη ηγετικά και μη του ως άνω κόμματος εφοδιάζοντο παράνομα με όπλα, κατείχαν αυτά και εξασκούντο σε αυτά, με στόχο αφενός την τόνωση της ψυχολογίας της βίας και της υπεροχής αφετέρου ανά πάσα στιγμή να είναι ικανοί και ετοιμοπόλεμοι στην μάχη του εθνικισμού και την επίτευξη των σκοπών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης. (…)

Η επιθετική αυτή δημόσια ρητορική των ανωτέρω γεμάτη μίσος και απροκάλυπτη βία διαμόρφωνε σε ορισμένους οπαδούς, μέλη και στελέχη, που δρούσαν στα πλαίσια μιας οργάνωσης με αυστηρή ιεραρχία, πίστη σε πολιτικές και σε συνθήματα όπως “Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή“, πειθαρχία και απόλυτη υπακοή των κατώτερων στους ανώτερους όπως στις στρατιωτικές μονάδες, συνείδηση που υποβίβαζε σε κατώτερα ανθρώπινα όντα τον αντιφρονούντα, τον πολιτικό αντίπαλο, τον μετανάστη, πυροδοτούσε και διευκόλυνε την τέλεση των εγκληματικών πράξεων προς υλοποίηση των καταστατικών της οργάνωσης στόχων, ενοχοποιώντας το θύμα. Η ρητορική αυτή αποκρυπτογραφούσε το “μήνυμα“ “το γενικό πλαίσιο εντολής“ εντός του οποίου έπρεπε να κινηθούν οι δράστες των εγκληματικών ενεργειών.

Οι δράστες των εγκληματικών αυτών πράξεων, ελεγχόμενοι πλήρως από το κόμμα και τα ιδεολογικά του όργανα και δρώντας εξ ονόματος και για λογαριασμό του κόμματος και της πολιτικής τους ιδεολογίας, μετά από κάθε μία αξιόποινη πράξη που τελούσαν, θεωρούσαν ότι προσέφεραν εξαιρετική υπηρεσία στην Πατρίδα και στο κόμμα τους, ότι επετύγχαναν “νίκη“ στη μάχη του “εθνικιστικού κινήματος“, πίστευαν δε ότι μέσω της παράνομης και εγκληματικής τους δράσης μετατρέποντο σε άτομα σημαντικά και υπολογίσιμα.

Οι δράστες αυτοί, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για μέλη του κόμματος κατά την τυπική του όρου έννοια, ή υποστηρικτές ή οπαδούς ή φίλους του κόμματος, αφού για το κόμμα όλα αυτά τα άτομα είναι ενεργά και ισότιμα μεταξύ τους, σε όλα τα περιστατικά βίας που κατωτέρω αναφέρονται δεν έδρασαν αυτοβούλως αλλά προγραμματισμένα και οργανωμένα, κατά κανόνα ως μέλη “Ταγμάτων Εφόδου“ κάποιας Τοπικής Οργάνωσης, κυρίως δε εκείνων της Νίκαιας, του Περάματος και του Πειραιά, πάντοτε υπό την εποπτεία και καθοδήγηση κάποιου βουλευτή του κόμματος ή άλλου ηγετικού στελέχους κάποιας από τις εμπλεκόμενες Τοπικές Οργανώσεις. Ενεργούσαν εξ ονόματος και για λογαριασμό του κόμματος, όπως δήλωναν άλλωστε και κατά τις επιθέσεις τους, όπως έγινε κατά τις επιθέσεις αυτών στον κοινωνικό χώρο Αντίπνοια, σε βάρος των Αιγυπτίων Αλιεργατών, σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο και αλλού, εφαρμόζοντας πιστά τις ιδεολογικές αρχές του, τις ιδεολογικές διακηρύξεις του Αρχηγού, των Βουλευτών του και υψηλόβαθμων στελεχών του, τις οποίες προέβαλαν με κάθε ευκαιρία.

»Από την ίδρυσή του το κόμμα της ΧΑ είχε σημειώσει επιχειρησιακή δράση που συνίστατο σε επιθέσεις βίαιες, μεθοδευμένες, οργανωμένες, σε βάθος χρόνου κατά πολιτικών αντιπάλων, μεταναστών, αντιφρονούντων, στοχοποιημένων ημεδαπών που είχαν αντίθετη ιδεολογία από αυτή της ΧΑ. Ολες αυτές οι επιθέσεις αποδείχθηκε ότι είχαν, όπως προαναφέρθηκε, ένα κοινό modus operandi.

»Ολα τα ανωτέρω εγκώμια, έπαινοι, επιβραβεύσεις (σ.σ. από βουλευτές και ηγετικά στελέχη προς τα τάγματα εφόδου) σαφώς και υποδηλώνουν και συνακόλουθα αποδεικνύουν γνώση, έγκριση και σύνδεση των επιθετικών και εγκληματικών δραστηριοτήτων των χρυσαυγιτών με την ηγεσία της οργάνωσης. Ισχυρή απόδειξη αυτού, πλην άλλων, αποτελεί η επιχείρηση διάψευσης και συγκάλυψης των εγκληματικών πράξεων των μελών της ΧΑ από τα διευθυντικά και ηγετικά στελέχη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης»

Η ΧΑ περιγράφεται ως εγκληματική οργάνωση από την κορυφή μέχρι τον τελευταίο υποστηρικτή. Ως κίνητρο δε της εγκληματικής δράσης ορίζεται η ναζιστική ιδεολογία, η οποία επίσης χαρακτηρίζει τους πάντες, από τον αρχηγό μέχρι τον τελευταίο υποστηρικτή. Για να μπεις στη ΧΑ πρέπει να εμφορείσαι από τη ναζιστική ιδεολογία, η οποία με τη σειρά της κινητροδοτεί την εγκληματική δράση. Αυτό είναι το συμπέρασμα της δικαστικής απόφασης. Και σ’ αυτό το συμπέρασμα έγκειται ο ιστορικός χαρακτήρας της.

ΥΓ. Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, το δικαστήριο απέρριψε για μια ακόμη φορά την αίτηση του νεοναζιστή Λαγού για την αποφυλάκισή του. Στην ίδια συνεδρίαση, ο Λαγός υπέβαλε ερωτήσεις στη Μάγδα Φύσσα, με σκοπό να την παγιδεύσει. Η Μάγδα Φύσσα δεν «τσίμπησε». Την επομένη, για να τονώσει το ηθικό των λίγων οπαδών του, έφτιαξε ένα δεκάλεπτο ηχητικό, λέγοντας τερατώδη ψέματα, κατά τη γκεμπελίστικη μέθοδο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι νεοναζιστές που παρακολούθησαν τη δίκη δεν έφταναν τα δάκτυλα του ενός χεριού. Σε επόμενο δημοσίευμα θα ξεσκεπάσουμε το θρασίμι για τα χοντροειδή ψέματά του.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα 10.10.2022.

 

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις