Πολιτική

Ο Κ. Πελετίδης για τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και τη δίωξη του

Για  αυτούς που «δηλητηριάζουν το σύνολο της κοινωνίας μας με το ρατσισμό τους, με την πρακτική τους, με τα ναζιστικά τους πιστεύω, τον φασισμό τους και τα εγκλήματα τους» μίλησε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, τονίζοντας: 

«Πρέπει να αναδειχθούν όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία δείχνουν ποιο είναι αυτό το μόρφωμα, το οποίο έρχεται στην πόλη μας και ζητάει να δίνεται αίμα μόνο για Έλληνες, έρχεται στην πόλη μας – και σε άλλες πόλεις – και ζητάει να δίνονται τρόφιμα μόνο για Έλληνες».

Ο Κώστας Πελετίδης παραχώρησε συνέντευξη στους Νίκο Μπογιόπουλο και Μανώλη Κοττάκη (Real fm 13/2/2017), το βράδυ της Δευτέρας μετά την πρώτη μέρα της δίκης του η οποία θα συνεχιστεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Ο δήμαρχος Πάτρας διώκεται γιατί δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

«Eίναι αυτοί που έρχεται ο αρχηγός τους και λέει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και δεν έχουμε το δικαίωμα εμείς να παίρνουμε πολιτικές πρωτοβουλίες – και την ευθύνη – για να μην υπάρχουν εγκλήματα όπως αυτά τα οποία κάνει η Χρυσή Αυγή», επισήμανε. 

«Εμείς να εγκαλούμαστε», συμπλήρωσε, «γιατί παίρνουμε πρωτοβουλίες για να μην εκπέμπεται αυτός ο λόγος ο δηλητηριώδης που βγάζουν».  

Πρόκειται για ένα κόμμα «το οποίο εμφανίζεται – και σήμερα στα δικαστήριο – με …αντικαπιταλιστικό προορισμό. Αυτοί που είναι το πλέον συστημικό κόμμα, το οποίο θέλει να επιβάλλει και να στηρίζει το κεφάλαιο, όπως ήταν η Κρουπ τότε ή η Ζήμενς ή η Ντόιτσ Μπανκ».  Το κεφάλαιο, πλέον, «δεν θα έχει την οργανωμένη στάση των συνδικαλιστών (γιατί αυτούς θα τους καθαρίσουν), των κομμουνιστών (γιατί το δηλώνουν και οι ίδιοι ότι είναι αντικομμουνιστές και δεν θέλουν να τους βλέπουν)».

Ακούστε τη συνέντευξη του Κώστα Πελετίδη στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

(Visited 5 times, 1 visits today)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend