Διεθνή

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Λονδίνο

Παγκόσμια θλίψη για το αιματοκύλισμα στο Λονδίνο, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε σήμερα με ανακοίνωσή του το «Ισλαμικό κράτος» μέσω του πρακτορείου προπαγάνδας του AMAQ επικαλούμενο «πηγή ασφαλείας», σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους, ο ένας ήταν ο δράστης, και 40 τραυματίστηκαν, οι 29 από τους οποίους χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Δύο Έλληνες βρίσκονταν ανάμεσα στα άτομα, που δέχτηκαν πρώτες βοήθειες, αλλά δεν νοσηλεύτηκαν γι αυτό δεν ήταν καταγεγραμμένοι στα βρετανικά νοσοκομεία.

Γνωστός στις αρχές ασφαλείας ήταν ο «μοναχικός λύκος», που εξέθεσε τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μιας μεγάλης ευρωπαϊκής αστυνομίας και κατάφερε να τρομοκρατήσει τη βρετανική κοινωνία.

Είχε γεννηθεί στη Βρετανία και είχε ανακριθεί από το MI5 για σχέσεις του με τον βίαιο εξτρεμισμό, σύμφωνα με την Τερέζα Μέι, που υποστήριξε ότι ότι επρόκειτο για ένα «περιφερειακό πρόσωπο» στην έρευνα αυτή.

Μιλώντας στη Βουλή η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε το εξής: «Δεν φοβόμαστε και η αποφασιστικότητά μας δεν θα υποχωρήσει απέναντι στην τρομοκρατία», είπε κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά της ελευθερίας».

Πηγή: efsyn.gr – Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ. 

(Επισκέψεις: 30 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend