Πολιτική

Ο («φυσικά και είμαι φασίστας») Γιατζόγλου υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή

Από την επίσημη ιστοσελίδα των ναζί:«Ο γνωστός διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής Στηβ Γιατζόγλου ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Αρχηγό για την Τιμή που του έκανε να είναι υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στην Α’ Πειραιώς».

Ο Στιβ Γιατζόγλου θα είναι υποψήφιος με τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Όπως περήφανα γράφουν οι χρυσαυγίτες στην επίσημη ιστοσελίδα τους, ο Γιατζόγλου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, «ευχαρίστησε από την πλευρά του τον αρχηγό για την τιμή που του έκανε να είναι υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στην Α’ Πειραιώς».

Η υποψηφιότητα του Γιατζόγλου προφανώς και δεν είναι ξαφνική, αφού πριν πριν ένα χρόνο και κάτι (στις 27 Απριλίου 2018) δήλωνε: «Φυσικά και είμαι φασίστας! 

Αφορμή για το… ξέσπασμα του ήταν η άρνηση των οπαδών του Πανιωνίου να δεχθούν για προπονητή της ομάδας τους έναν φασίστα. 

Τότε, ο Γιατζόγλου δήλωσε σε συνέντευξη του στο sdna.gr (27/4/2018):

«Τι σημαίνει «δεν δεχόμαστε φασίστες στον Πανιώνιο»; Τι είναι αυτό; Είπαν ότι υποστηρίζω την Χρυσή Αυγή… Φυσικά και είμαι φασίστας! Ο αθλητισμός είναι φασισμός. Κάθε αθλητικός χώρος έχει φασισμό. Οι προπονητές δηλαδή τι είναι; Δημοκράτες; Υπάρχει κανένας αθλητής που ψηφίζει για να παίξει βασικός ή όχι; Κάθε προπονητής και κυρίως οι μεγάλοι, ο Ιωαννίδης, ο Ίβκοβιτς, ο Ομπράντοβιτς, δεν έχουν δημοκρατικές αρχές. Έτσι είναι, τι να κάνουμε;». 

Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση του Πανιωνίου είχε ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Ζιάγκο και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Στιβ Γιατζόγλου. Η ανακοίνωση προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις, λόγω της εκφρασμένης στήριξης του Γιατζόγλου στους ναζί της Χρυσής Αυγής. Η διοίκηση αναγκάστηκε, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, να ακυρώσει τη συμφωνία με τον Γιατζόγλου. 

Η αντίδραση των οπαδών του Πανιωνίου: 

Και… διωκόμενος ο φασίστας!

Ο Γιατζόγλου στις δηλώσεις του στο sdna.gr (στην ίδια συνέντευξη) είπε κι άλλα, θέλοντας να εμφανιστεί διωκόμενος αλλά και επίδοξος σωτήρας της ομάδας:

«Με κρίνουν για τα πολιτικά μου φρονήματα. Όχι για την δουλειά μου, όχι για την εμπειρία μου, ούτε γι’αυτό που είμαι. Είναι αδιανόητο να κανονίζει μία μικρή μερίδα ανθρώπων το τι θα συμβεί σε μία ομάδα. Εμένα μου έκαναν χάρη! Θα έβαζα το κεφάλι μου στην λαιμητόμο για την ομάδα τους, ήξερα ότι θα ήταν θαύμα να σωθούμε και παρόλα αυτά θα ερχόμουν για να την σώσω μέσα σε είκοσι μέρες».

Τιμώντας τον Χίτλερ! 

Ο… αγνός ιδεολόγος φασίστας Γιατζόγλου (σύμφωνα με δήλωση του) προσπάθησε να ιδεολογικοποιήσει τον φασισμό του μέσω του αθλητισμού, αναπτύσσοντας τη θεωρία πως «ο αθλητισμός είναι φασισμός» υποστηρίζοντας: «Κάθε αθλητικός χώρος έχει φασισμό. Οι προπονητές δηλαδή τι είναι; Δημοκράτες;». 

Απέναντι σε αυτή τη… θεωρία του Γιατζόγλου, στην οποία έχουν απαντήσει στην πράξη μεγάλοι αθλητές και προπονητές, εμείς  θα υπενθυμίσουμε κάτι για να καταλήξουμε σε ένα απλό συμπέρασμα:  Ο Γιατζόγλου εκτός από φασίστας (σύμφωνα με δήλωση του) είναι και ΝΑΖΙ!  Και δεν είναι ναζί μόνο επειδή υποστηρίζει τους ναζί της Χρυσής Αυγής, υπερασπίζοντας τους σε κάθε ευκαιρία.

Είναι ναζί και γιατί επέλεξε να βρεθεί σε μια…. σεμνή τελετή για τα 1000 φύλλα της ναζιστοφυλλάδας της Χρυσής Αυγής, τον Οκτώβριο του 2016. Πολλά τα πρωτοσέλιδα και τα κείμενα που υμνούν τον Χίτλερ στη ναζιστοφυλλάδα (ένα από αυτά στη φωτογραφία). Αυτά τίμησε ο Γιατζόγλου στην εκδήλωση του 2016, όταν έλαβε τα συγχαρητήρια από τον αρχιναζί Μιχαλολιάκο (βίντεο εδώ)

(Επισκέψεις: 6.974 φορές, όπου 2 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend