Διεθνή

Ο φασίστας Μπολσονάρου για τον κορωνοϊό: «Μια μέρα θα πεθάνουμε όλοι έτσι κι αλλιώς»

Ο φασίστας, νοσταλγός της χούντας Μπολσονάρου. Το αγαπημένο παιδί της άρχουσας τάξης της Βραζίλιας. Ο εκλεκτός του Λευκού Οίκου και των αμερικάνικων μονοπωλίων επιδόθηκε σε ένα λεκτικό εμετικό κρεσέντο φανερώνοντας για μια ακόμα φορά την επικινδυνότητα των πολιτικών και των θέσεων του για το λαό της Βραζιλίας.  

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας δείχνοντας ότι αδιαφορεί πλήρως για τη συμφορά του λαού της χώρας της Λατινικής Αμερικής και προσβάλλοντας ακόμα και τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών της πανδημίας μιλώντας από την έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον τουρισμό, είπε:

«Σήμερα συζητάμε μόνο για την πανδημία, πρέπει να σταματήσει αυτό. Λυπάμαι για τους νεκρούς, αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε, όλος ο κόσμος θα πεθάνει. Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό, να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα π…δων και να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πολεμήσουμε».

Τις εμετικές «σκέψεις» του, ο Μπολσονάρου τις ξεστόμισε την ώρα που η Βραζιλία μετράει πάνω από 162.000 νεκρούς και περισσότερες από 5,6 εκατομμύρια μολύνσεις.

Με το χυδαίο λόγο επιχείρησε να στηρίξει την επικίνδυνη πολιτική απόφαση του να μπλοκάρει τη συμμετοχή της χώρας του στις δοκιμές για την εύρεση του εμβολίου χρεώνοντας στον πολιτικό του αντίπαλο Ζοάο Ντόρια (τον κυβερνήτη του Σάου Πάουλου) πως το εμβόλιο που θέλει να φέρει ισοδυναμεί με “θάνατο, αναπηρία, ανωμαλίες…”.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι πραγματική πανδημία για τον λαό της Βραζιλίας είναι η κυβέρνηση του Μπολσονάρου και τα οικονομικά συμφέροντα που την στήριξαν. Συμφέροντα που διοργανώνουν φιέστες για τον τουρισμού, ετοιμάζουν τις μπίζνες των επόμενων μηνών πάνω στα χιλιάδες φέρετρα των φτωχών Βραζιλιάνων που έχασαν τη ζωή τους και των εκατομμύριων που καλούνται να ζήσουν απροστάτευτοι μέσα στην κόλαση της πανδημίας αλλά και των πολιτικών που εξοντώνουν τον εργαζόμενο λαό. 

Στον «πόλεμο» που καλεί ο Μπολσονάρου τα θύματα θα είναι μόνο από τη μια πλευρά της ταξικής «σκακιέρας». Θα είναι οι φτωχοί και οι απόκληροι της Βραζιλίας…   

(Επισκέψεις: 801 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend