Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο ορισμός της ντροπής

Αναρωτιέται κανείς; Σε ποιό βαθμό απανθρωποποίησης μπορεί να φτάσει κανείς; Υπάρχει όριο; Και ποιο είναι αυτό; Ε, λοιπόν, για ορισμένους δεν υπάρχει κανένα όριο.

Αναρωτιέται κανείς; Σε ποιό βαθμό απανθρωποποίησης μπορεί να φτάσει κανείς; Υπάρχει όριο; Και ποιο είναι αυτό; 

Ε, λοιπόν, για ορισμένους δεν υπάρχει κανένα όριο. Ο υπουργός της Αναπτύξεως και της Απογειώσεως, απογείωσε για άλλη μια φορά τον κυνισμό και την ύβρη προς τους νεκρούς εξαπολύοντας ένα παραληρηματικό λογύδριο…

«Στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε τον ορισμό όχι του ανθρώπινου λάθους, αλλά των ανθρωπίνων λαθών»,  είπε σε συνέντευξή του σήμερα, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 και αυτο – καμαρώθηκε για τη μεγάλη σοφία που ξεστόμισε.  

   Για να γίνει αυτό το τραγικό δυστύχημα συνέβησαν τα εξής, συνέχισε. 

   Ένας ακατάλληλος σταθμάρχης βρέθηκε σε μία πολύ κρίσιμη θέση. Οι δύο συνάδελφοί του που έπρεπε να είναι στη θέση τους, ο ένας δεν προσήλθε καθόλου, άγνωστο για ποιο λόγο, και ο δεύτερος έφυγε 40 λεπτά νωρίτερα γιατί του ζήτησε ο γιος του σουβλάκια. Ο επόπτης που έπρεπε να δει ότι δεν είναι στη θέση τους, είχε πάει σε ένα τσιπουράδικο. Ο σταθμάρχης αντί να βάλει αυτόματη χάραξη, γιατί δεν την ήξερε, το έκανε χειροκίνητα. Έβαλε το τρένο ανάποδα, δεν είδε την κονσόλα που του άναψε και του έλεγε ότι το έχει βάλει ανάποδα, ούτε το φωτεινό λαμπάκι. Δεν πάτησε το κουμπί για να σταματήσει και να φρενάρει τα τρένα. Εάν ακόμα συζητάμε για το αν πρόκειται για ανθρώπινα λάθη, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά».

    «Ο κύριος Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας τη γενική πολιτική ευθύνη για αυτήν την εικόνα που σας περιέγραψα. Η ευθύνη που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός και αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία είναι να τα βάλουμε επιτέλους με το «κακό» δημόσιο. Δεν είναι όμως όλο το δημόσιο «κακό». Στην υπόθεση των Τεμπών έχουμε και το «καλό» δημόσιο. Έχουμε το ΕΚΑΒ που πήγε στην ώρα του, την ΕΚΑΜ που ήταν εκεί, τα δημόσια νοσοκομεία που λειτούργησαν σωστά, δεν είναι όλο το δημόσιο για πέταμα».

Εδώ παραθέτουμε τον ορισμό της λέξης ντροπή:

“Το δυσάρεστο συναίσθημα που μας δημιουργεί η επίγνωση της ενοχής μας η οποία μας εκθέτει και μας μειώνει στη συνείδηση των άλλων ανθρώπων”. 

Η γνώση του ορισμού απαιτεί χαρακτήρα και μπόϊ ανθρώπου…

Στο βίντεο από το 3:45

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις