Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: Στάση εργασίας και συνέλευση των αναισθησιολόγων αύριο

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων του Νοσοκομείου σε συνέλευση την Τετάρτη 29 Μάη, στις 13.30, στο κεντρικό αμφιθέατρο, απευθύνει η Αγωνιστική..

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων του Νοσοκομείου σε συνέλευση την Τετάρτη 29 Μάη, στις 13.30, στο κεντρικό αμφιθέατρο, απευθύνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΑΣΥ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Για αύριο Τετάρτη, έχει προκηρυχθεί από την ΕΙΝΑΠ στάση εργασίας για τους αναισθησιολόγους του «Αγλαΐα Κυριακού», από τις 8 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Επίσης, η ΕΙΝΑΠ έχει προκηρύξει στάση εργασίας για όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς τη Δευτέρα 3 Ιούνη, από τις 8 π.μ. έως τη 1 μ.μ, καθώς εκείνη τη μέρα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στις πύλες των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ «καταγγέλλει την απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία κηρύχθηκε παράνομη η στάση εργασίας των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”. Το σωματείο του νοσοκομείου σύρθηκε στα δικαστήρια από τη Διοίκηση του νοσοκομείου για μία κινητοποίηση η οποία είχε στηριχθεί και από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ. Η παράβαση των συναδέλφων ήταν ότι τόλμησαν να καταγγείλουν τις επισφαλείς συνθήκες με βάση τις οποίες λειτουργεί και εφημερεύει το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου». 

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούμαστε! Προτεραιότητα μας είναι οι ασθενείς μας και όταν υπάρχουν 3.000 χειρουργεία σε αναμονή στα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για την πλήρη στελέχωση των χειρουργείων», σημειώνει. 

Να δοθεί λύση τώρα και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις

Όπως αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών στην ανακοίνωσή της, «τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία με βασική αιχμή τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, σε νοσηλευτικό προσωπικό στα χειρουργεία και την ΜΕΘ Παίδων στο διπλανό νοσοκομείο “Η Αγία Σοφία” έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται στο κόκκινο, ενώ πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος για την ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας με τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία». 

Μάλιστα, όπως τονίζει, «σαν να μη φτάνει το έγκλημα διαρκείας που φέρει την υπογραφή της, η κυβέρνηση επιτίθεται στους υγειονομικούς, σέρνοντας στα δικαστήρια τους εργαζόμενους του “Αγλαΐα Κυριακού” επειδή προχώρησαν σε στάση εργασίας και τόλμησαν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για τους μικρούς ασθενείς! Είναι ένα ακόμη χτύπημα στο δικαίωμα συνδικαλισμού των εργαζομένων! Υπενθυμίζουμε ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν αυτό το τροπάρι καθότι είχαν βγάλει παράνομες απεργίες εργαζομένων στα λιμάνια, στα μέσα μεταφοράς ακόμα και την πρόεδρο την ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρετζιου έβγαλε κατηγορούμενη σε δίκη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Απέναντι στα σοβαρά αυτά ζητήματα, η κυβέρνηση δεν απαντά με επείγουσες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όπως προτάσσουν οι ανάγκες των μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας αλλά με μετακινήσεις από άλλα τμήματα των νοσοκομείων ή άλλα νοσοκομεία. Δεν τρομοκρατούμαστε από τις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη που τολμά να μιλά για κινητοποιήσεις με πολιτικά κίνητρα λόγω ευρωεκλογών την στιγμή που οι εργαζόμενοι στα παιδιατρικά νοσοκομεία εδώ και 2 χρόνια βρισκόμαστε σε συνεχείς κινητοποιήσεις για τα οξυμένα προβλήματα, όπως για το παιδοογκολογικό πέρυσι, το 2022 πάλι για τα χειρουργεία, πρόσφατα πάλι φέτος ήταν σε κινητοποίηση οι νοσηλευτές χειρουργείου και οι αναισθησιολόγοι μας. Το κράτος επιλέγει να οδηγήσει εκατοντάδες γονείς στην απελπισία και στα νύχια της “υγιούς επιχειρηματικότητας” των “εμπόρων υγείας» ώστε τελικά πάλι η λαϊκή οικογένεια να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη και οι επιχειρηματικοί όμιλοι να βγουν κερδισμένοι».

Η Αγωνιστική Συσπείρωση καταγγέλλει «την κυβερνητική παράταξη στο ΔΣ “Νέα πνοή” για την στάση και την ανακοίνωση της που επιβεβαιώνει ότι είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στο νοσοκομείο, την ώρα που στέκεται πλάι πλάι με το Υπουργείο μιλώντας για παράνομες κινητοποιήσεις και απέναντι από τους εργαζόμενους για τα δίκαια αιτήματα μας. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να συμμετέχουμε σε αυτόν τον αγώνα συλλογικά μαζί με τους γονείς των μικρών ασθενών, την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και άλλους συλλόγους γονέων, σωματεία εργαζομένων. Όλοι στην διαμαρτυρία την Δευτέρα 3/06 11 π.μ. στις πύλες των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Διεκδικούμε άμεσα:

• Να δοθεί λύση τώρα και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις (fast track διαδικασίες) μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Με σκοπό να λειτουργήσουν όλα τα χειρουργικά τραπέζια και να μην υπάρχουν αναμονές τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων.

• Τέλος στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων μας, από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

• Καμία σκέψη για απογευματινά χειρουργεία να ενισχυθεί εδώ και τώρα η λειτουργία του νοσοκομείου και του χειρουργείου».

Απόψεις