Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Ασθενείς με covid παραμένουν στα επείγοντα γιατί δεν υπάρχουν κλίνες!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στο ΑΤΤΙΚΟΝ -- «Ράντζα παντού και τεράστιες ελλείψεις» -- Συγκέντρωση των εργαζομένων

Πρόκληση αποτελούν οι κυβερνητικές κορώνες για έλεγχο του πανδημικού κύματος και οι ισχυρισμοί ό,τι «το σύστημα υγείας δεν πιέζεται», τη στιγμή που στα δημόσια νοσοκομεία επικρατεί το αδιαχώρητο.

Στην τελευταία εφημερία το νοσοκομείο «Γεννηματάς» κυριολεκτικά φράκαρε από τα περιστατικά covid και non covid.

Ενδεικτικά είναι όσα καταγγέλλει η Γεωργία Φίλιππα, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, εργαζόμενη – επικουρική παθολόγος στο νοσοκομείο Γεννηματάς:

«Σήμερα 6 Ιούλη την επόμενη μέρα της γενικής εφημερίας του “Γεννηματά” στις 6 το απόγευμα, υπάρχουν 7 ασθενείς που παραμένουν ακόμη στο ΤΕΠ covid από χθες, γιατί δεν υπάρχει πουθενά κλίνη στο νοσοκομείο ή σε άλλο νοσοκομείο του λεκανοπεδίου για να διακομιστούν. 

Τα non covid περιστατικά έχουν κατακλύσει το νοσοκομείο. Τα ράντζα είναι δεκάδες. Οι non covid ασθενείς διευθετήθηκαν μόλις χθες το μεσημέρι, μετά από 24 ώρες εφημερίας. Συνάδελφοι παραμένουν στο ΤΕΠ 10 ώρες μετά τη λήξη της βάρδιας τους, γιατί δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη τα περιστατικά. 

Τη στιγμή που συμβαίνει αυτή η κατάσταση εδώ και αρκετές εφημερίες, με αποκορύφωμα την τελευταία, είναι πρόκληση να βγαίνει με περιττό θράσος ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης και να λέει ότι το σύστημα Υγείας δεν πιέζεται.

Είναι προκλητική η στάση της διοίκησης του νοσοκομείου που καλεί – πιέζει τους συναδέλφους να δίνουν πρόωρα εξιτήρια για να αδειάσουν κρεβάτια και να μπουν νέα περιστατικά, που καλεί πριν την έναρξη της εφημερίας τους γιατρούς των επειγόντων περιστατικών να κρατήσουν τα πιο ελαφριά περιστατικά στο χώρο των ΤΕΠ για 24 ώρες, δηλαδή οι γιατροί να κάνουν διαλογή για το ποιο περιστατικό θα νοσηλευτεί σε κρεβάτι.

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που οι γιατροί υπερβαίνουν κατά πολύ το πλαφόν των εφημεριών, έχουν πεθάνει από την κούραση. Το παραμύθι του “ενισχυμένου” δημόσιου συστήματος υγείας, καταρρέει και με την εγκύκλιο που στάλθηκε στα νοσοκομεία σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να λείπει πάνω από το 1/3 του προσωπικού σε άδεια (από 50 +1 που ίσχυε)».

 

ΑΤΤΙΚΟΝ: Ράντζα παντού και τεράστιες ελλείψεις – Συγκέντρωση των εργαζομένων

 

Έκτακτη συγκέντρωση – κινητοποίηση στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο νοσοκομείο «Αττικόν» πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης, το Σωματείο Εργαζομένων, καθώς η κατάσταση στο νοσοκομείο έχει βγει εκτός ελέγχου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ασθενείς με Covid παραμένουν νοσηλευόμενοι στα επείγοντα περισσότερο από ένα 24ωρο, παντού υπάρχουν ράντζα, οι ελλείψεις είναι τεράστιες, ενώ 4κλινοι θάλαμοι μετατρέπονται σε 5κλινοι και 6κλινοι! 

Στην κινητοποίηση τω εργαζομένων χαιρέτησαν  ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Μιχάλης Ρίζος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και ο Γιώργος Σιδέρης, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ.

Ο Γ. Σιδέρης μεταξύ άλλων σημείωσε πως «η κυβέρνηση σφύριξε τη λήξη της πανδημίας κατ’εντολή των tour operators και έχει το θράσος να διαδίδει πως το “ΕΣΥ δεν πιέζεται”, αλλά η κατάσταση στο “Αττικόν” είναι εκτός ελέγχου για άλλη μία φορά. Ήδη μέχρι τις 2 το μεσημέρι οι προσελεύσεις στα ΤΕΠ ήταν πάνω από 400. Ασθενείς με Covid παραμένουν νοσηλευόμενοι στα επείγοντα περισσότερο από ένα 24ωρο, ράντζα παντού, θάλαμοι 4κλινοι γίνονται 5κλινοι και 6κλινοι, οι ελλείψεις τεράστιες, οι συνάδελφοι εξουθενωμένοι και οι με επισφαλείς με καλοκαιρινές άδειες».

Επεσήμανε ότι «ο λαός της Δυτικής Αθήνας δεν έχει καμία άλλη δομή να απευθυνθεί παρά μόνο το “Αττικόν”, αφού όλες οι κυβερνήσεις λεηλάτησαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κράτησαν κλειστό το “Λοιμωδών”, συνέχισαν διαδοχικά την πολιτική υποχρηματόδοτησης. Οι υγειονομικοί είναι αβοήθητοι και εγκαταλελειμμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που εμπορευματοποιεί κι άλλο την υγεία και περικόπτει μισθούς»

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας» τόνισε ο Γ. Σιδέρης. «Πιστοί στο δρόμο που χαράξαμε αγωνιζόμαστε παρά τις αντιξοότητες και δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα. Ασθενείς και υγειονομικοί μπορούμε να επιβάλουμε ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας χωρίς ράντζα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, άμεση επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια».

Από 902.gr

 

Σχετικά θέματα