Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»: Σταμάτησε η λειτουργία του κέντρου βηματοδότη λόγω έλλειψης γιατρών!

Μόνο... ένας (!) καρδιολόγος έχει απομείνει στο εν λόγω τμήμα!

Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα, ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, μετά την αναστολή λειτουργίας του βηματοδοτικού τμήματος, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στο χώρο εργάζονταν δύο καρδιολόγοι καλύπτοντας ουσιαστικά τις ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος. Ο ένας συνταξιοδοτήθηκε το καλοκαίρι, επιστρέφοντας με δελτίο «παροχής υπηρεσιών», ωστόσο, λόγω της αλλαγής της σύμβασης, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε πρόσφατα στην αναστολή του τμήματος, ζητώντας εκ νέου πιστοποίηση από τον ίδιο γιατρό.

Και ενώ συνολικότερα στο τμήμα εργάζονταν έως και πέντε καρδιολόγοι, σήμερα έχει απομείνει ένας (!), λόγω των διαχρονικών πολιτικών μη προσλήψεων προσωπικού από τις έως και σήμερα κυβερνήσεις, των «μπαλωμάτων» με γιατρούς και εργαζόμενους διαφόρων εργασιακών σχέσεων, των «μετακινήσεων» προσωπικού κ.α. τακτικών, που οδηγούν ουσιαστικά στην αποδιάρθρωση των νοσοκομείων, την επιβάρυνση του προσωπικού τους, αλλά και την ταλαιπωρία ασθενών και συνοδών, ενισχύοντας ταυτόχρονα την επιχειρηματική δράση στην Υγεία.

Η μη λειτουργία του κέντρου βηματοδότη στο «Άγιος Ανδρέας», κατευθύνει αντικειμενικά τη μεγάλη πλειοψηφία όλων όσοι έχουν ανάγκη καρδιολογικού χειρουργείου για βηματοδότη στο ΠΓΝΠ του Ρίου, όπου ήδη η λίστα αναμονής είναι μεγάλη.

Έτσι, δημιουργείται και επιπλέον επιβάρυνση και στο δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα, που «σηκώνει» μεγάλο βάρος και από πολλά και διάφορα περιστατικά που καταλήγουν σε αυτό, από μη αντιμετώπισής τους στα περιφερειακά νοσοκομεία (Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας,  Ηλείας, νησιών νοτίου Ιονίου), λόγω, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ελλείψεων του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού ή εξοπλισμού.

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΙΝΑ

Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, παράσταση διαμαρτυρίας στο Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ «Άγιος Ανδρέας», πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χρήστο Δάβουλο, από κοινού με την τριμελή επιτροπή της στο Νοσοκομείο και μέλη της Διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στο χώρο «Ο Ιπποκράτης» και το Εργατικό Κέντρο, όπου το «παρών» έδωσε ο πρόεδρός του Δημήτρης Μαρμούτας.

Απαιτήθηκε η άμεση επαναλειτουργία του τμήματος βηματοδότησης με την προκήρυξη και κάλυψη όλων των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων καρδιολόγων. Καταγγέλθηκε, παράλληλα, ότι το πρόβλημα που προέκυψε δεν είναι γραφειοκρατικό, όπως η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αναφέρει, εφόσον η αναμενόμενη συνταξιοδότηση του ενός εκ των δύο γιατρών ήταν γνωστή μεγάλο διάστημα πριν και δεν προκηρύχθηκε μόνιμη θέση.

Σημειώθηκε, επίσης, ότι και για  τη σημερινή Κυβέρνηση προτεραιότητα αποτελεί η περεταίρω εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας, ωθώντας το λαό σε υποβαθμισμένες υπηρεσίες, κάνοντας το να βάζει το χέρι «ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη» να απευθύνεται στον ιδιωτικό τομέα.

Απόψεις