Κοινωνία

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στα Προπύλαια

Σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια καλούν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, δίνοντας νέα απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων τους, μετά και την απόφαση του Εφετείου, που εφαρμόζοντας τον αντεργατικό νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την «αξιολόγηση» που είχαν κηρύξει η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, επικυρώνοντας την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών συνεχίζουν και στις 14 και 15 Οκτώβρη, να πραγματοποιούν νέες γενικές συνελεύσεις ενώ στις 16 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, οι οποίοι θα αποφασίσουν για τη στάση και τις κινήσεις των καθηγητών από εδώ και πέρα.

«Ο αυταρχισμός και οι δικαστικές αποφάσεις δεν μας σταματούν! Ο μαζικός αγώνας μας, που συναντά την αλληλεγγύη του λαού και των Συνδικάτων, είναι αυτό που στριμώχνει την κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας και το αναγκάζει να καταφεύγει σε αυταρχισμό και ψέματα», σημειώνουν στα καλέσματά τους και προσθέτουν ότι «τις επόμενες ημέρες δεν προχωράμε σε καμία συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την αυτοαξιολόγηση. Θα αποφασίσουμε συλλογικά και οργανωμένα, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία μας, τη στάση του κλάδου».

Διευκρινίζουν επίσης ότι από την ίδια την Υπουργική Απόφαση δεν προβλέπεται καμία ειδική συνεδρίαση των Συλλόγων για την αυτοαξιολόγηση μετά τις 10 Οκτώβρη, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία. Άρα και τυπικά οι διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες δεν μπορούν να καλέσουν σε αυτές τις συνεδριάσεις.

Τέλος, απαιτούν από τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, με βάση τις εξελίξεις, να λάβουν άμεσα όλα τα μέτρα, ώστε η απεργία-αποχή να συνεχιστεί και να οργανωθεί η επιτυχία της, με αίτημα να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση όλο το αντεργατικό και αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο και φυσικά να μη γίνει καμία σύμπτυξη – συγχώνευση τμημάτων.

(Επισκέψεις: 642 φορές, όπου 3 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend