Κοινωνία

Νέο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Με τη συγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε το νέο μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο καλούν 27 φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) και σωματεία εκπαιδευτικών κ.ά.

Με τη σημερινή κινητοποίηση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας και να μην εφαρμοστεί ο απαράδεκτος νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που εντείνει την καταστολή και φέρνει μια σειρά από αντιδραστικές ρυθμίσεις στα ΑΕΙ.

Στο πανό των ΦΣ αναγράφεται «Εξω η αστυνομία από τις σχολές μας – Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη θα ανατραπεί – Ένας χρόνος κλειστά πανεπιστήμια – Ως εδώ!».

Οι φοιτητές φωνάζουν δυνατά τα συνθήματά τους, δηλώνοντας ότι τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν, ότι δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μπει η αστυνομία στις σχολές, την ίδια στιγμή που οι φοιτητές είναι έξω από αυτές και ξεκαθαρίζουν ότι οι φοιτητές θα επιβάλλουν τα δίκαια αιτήματά τους. Παράλληλα φοιτητές κρατούν πικέτες με φωτογραφίες από τις πολύμορφες δράσεις του προηγούμενου διαστήματος σε σχολές και τμήματα.

Το αγωνιστικό ραντεβού των φοιτητών είχε δοθεί για τα Προπύλαια, τα οποία γέμισαν από νωρίς με φοιτητές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα 27 φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης σωματεία εκπαιδευτικών, (είχε κηρύξει δίωρη στάση η ΟΛΜΕ), ο Σύλλογος Σπουδαστών Θεάτρου, Χορού, Κινηματογράφου και οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ). Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και χαιρέτισε η πρόεδρος της ΟΔΠΤΕ, Νίκη Χρονοπούλου.

Στην πορεία που ακολούθησε βρίσκεται το πανό των φοιτητικών συλλόγων, ενώ ακολουθούν τα μαζικά μπλοκ των φοιτητών. 

Τα συνθήματα της πορείας που φωνάζουν οι φοιτητές είναι: «Εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία, οι φοιτητές ζητούν μόρφωση-υγεία», «Απ’ τα ιδρύματά μας δεν λείπε η Αστυνομία –  Δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία». 

Φτάνοντας έξω από τη Βουλή, οι φοιτητές, με τα συνθήματα αλλά και τις πικέτες τους έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι τα σχέδιά της δεν θα περάσουν, ότι δεν θα περάσει η προσπάθεια να μπει η αστυνομία στις σχολές, την ίδια στιγμή που οι φοιτητές είναι έξω από αυτές και ξεκαθάρισαν ότι θα επιβάλλουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Στη Θεσσαλονίκη, οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν τη δράση τους με διήμερο αποκλεισμό του ΑΠΘ και προχωρούν σε νέο φοιτητικό συλλαλητήριο αυτή την ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

(Επισκέψεις: 410 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend