Κοινωνία

Νέα συνάντηση για τη συλλογική εκπροσώπηση ερευνητών/τριών και διδασκόντων/ουσών ​

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 η συζήτηση/εκδήλωση με θέμα την αναγκαιότητα συλλογικής εκπροσώπησης των συμβασιούχων εργαζόμενων στην έρευνα και στη διδασκαλία, σε ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «στη συζήτηση που διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία ΔΙΑΛΟΓΟΣ, συμμετείχε πλήθος συναδέλφων/ισσών από όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας και από ερευνητικά κέντρα (ακαδημαϊκοί υπότροφοι, μεταδιδακτορικοί ερευνητές/τριες, διδάσκοντες/ουσες με προγράμματα ΕΣΠΑ, ΠΔ407, υποψήφιοι διδάκτορες που απασχολούνται σε προγράμματα ή ασκούν αμειβόμενο επικουρικό έργο).

Στη συζήτηση αναδείχτηκαν καθολικά από τους συναδέλφους οι επισφαλείς όροι εργασίας μας, το γεγονός ότι είμαστε «αόρατοι» για το κράτος και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, καθώς και η ανάγκη μεταβολής αυτής της πραγματικότητας. Κοινή αγωνία όλων των συναδέλφων υπήρξε η ανάγκη για την συλλογική μας οργάνωση και εκπροσώπηση, η κατοχύρωσή μας στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων, καθώς και η ανάγκη κάλυψης και εκπροσώπησης όλων των συναδέλφων ανά την Ελλάδα.

Προχωρώντας με βάση τα πολύτιμα συμπεράσματα της συζήτησης, διοργανώνουμε νέα συζήτηση την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 και ώρα 6:30 μ.μ., προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουμε τα επόμενα βήματά μας. Βάση της συζήτησης θα είναι τα συμπεράσματα από την προηγούμενη συνάντησή μας  (18/04/2021), καθώς και ένα προσχέδιο καταστατικού ίδρυσης σωματείων το οποίο σας επισυνάπτουμε. Επίσης, ένα σημαντικό ζήτημα συζήτησης παραμένει ο προσδιορισμός του τρόπου με τον οποίο θα επιτύχουμε τον πιο αποτελεσματικό πανελλαδικό συντονισμό της δράσης μας, παράλληλα με την ανάπτυξη τοπικών συνδικαλιστικών συσπειρώσεων.

Προσκαλούμε όλους τους συμβασιούχους συναδέλφους/ισσες να συμμετάσχουν, να συζητήσουμε εκ νέου και να κάνουμε όλοι και όλες μαζί ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά.

Πέμπτη 6 Μάη 2021, στις 6:30 μ.μ.

Μπορείτε να συνδεθείτε στη συζήτηση/εκδήλωση ακολουθώντας το σχετικό event στο facebook:  https://www.facebook.com/events/503084737513661

ή μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://upatras-gr.zoom.us/j/98813121419?pwd=Syt4UisvbE96V3ZzSjNSbmI5eEVDZz09»

(Επισκέψεις: 50 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend