Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νέα στοιχεία για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα

Στην εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου του δευτέρου ορόφου στρέφονται οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης που άφησε πίσω της..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Στην εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου του δευτέρου ορόφου στρέφονται οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης που άφησε πίσω της έξι νεκρούς στην Πλάκα.

Οι έλεγχοι στεγανότητας που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση αζώτου και μανόμετρων στον σωλήνα δύο μέτρων, ο οποίος συνδέει την κεντρική παροχή με τον μετρητή, δεν έδειξαν διαρροή.

Η εξέλιξη αυτή απέκλεισε το ενδεχόμενο βλάβης στο εξωτερικό τμήμα και περιόρισε τις υποψίες στις συσκευές του διαμερίσματος (θερμοσίφωνας και κουζίνα).

Βάσει των στοιχείων που εξετάζουν οι Αρχές, κάποια συσκευή τέθηκε σε λειτουργία τη νύχτα παρουσιάζοντας διαρροή, με αποτέλεσμα το αέριο να συγκεντρώνεται στον χώρο φτάνοντας σε ποσοστό 15%.

Ο σπινθήρας που προκάλεσε την ανάφλεξη πιθανολογείται ότι δημιουργήθηκε όταν η ηλικιωμένη ένοικος άναψε το φως του μπάνιου. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η σορός της εντοπίστηκε δίπλα στον νιπτήρα, ενώ τα υπόλοιπα θύματα βρέθηκαν στα δωμάτια και τα κρεβάτια τους.

Παράλληλα, κλιμάκια του υπουργείου Πολιτισμού, της Πολεοδομίας και του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν αυτοψίες τη Δευτέρα (28/09) στα γύρω κτήρια για να διαπιστώσουν τυχόν προβλήματα στατικότητας.

Η μεγαλύτερη ανησυχία επικεντρώνεται στο εφαπτόμενο κτίριο, όπου εντοπίζεται μεγάλο ρήγμα στον δεύτερο όροφο.

Σχετικά θέματα

Post
Filter