Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νέα στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 15 Μάη στο Open tv για την άδικη απόλυση

«Προασπίζουμε κάθε θέση εργασίας κόντρα σε πάσης φύσεως εκφοβισμούς» είναι το μήνυμα που έστειλαν προς την εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού..

«Προασπίζουμε κάθε θέση εργασίας κόντρα σε πάσης φύσεως εκφοβισμούς» είναι το μήνυμα που έστειλαν προς την εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού OPEN οι εργαζόμενοι τεχνικοί που συμμετείχαν και σήμερα το πρωί μαζικά στην νέα στάση εργασίας.

Συνεχίζοντας τον αγώνα που ξεκίνησαν την Τρίτη, με στάση εργασίας που προκήρυξε η Ένωση Τεχνικών (ΕΤΙΤΑ) ενάντια στην άδικη απόλυση εργαζόμενης, ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποίησαν και σήμερα από τις 5 π.μ. μέχρι τις 9 π.μ. Πολλοί απ’αυτούς μάλιστα μόλις τέλειωσαν τη νυχτερινή τους βάρδια και παρά το ξενύχτι τους πήραν θέση με τους συναδέλφους τους στην κινητοποίηση, ενώ μαζί τους ήρθαν κι άλλοι παρότι δεν εργάζονταν το πρωί, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του τηλεοπτικού σταθμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται με αφορμή την απόλυση της εργαζόμενης από το τμήμα μακιγιάζ – κομμώσεων, με την εργοδοσία να κάνει λόγο για «πλεονάζον προσωπικό».

Μάλιστα, τους εργαζόμενους που χθες οργάνωσαν τη νέα κινητοποίηση τους …περίμεναν από νωρίς το πρωί, αξημέρωτα ακόμα δύο περιπολικά και ένα αυτοκίνητο της Ασφάλειας, ενώ όπως καταγγέλλουν όσο αργότερα προστέθηκε ένα ακόμα περιπολικό.

Καταγγέλλουν ακόμα την εταιρεία η οποία αρνήθηκε την είσοδο στο χώρο σε αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, ενώ έφτασε στο σημείο ακόμα και μετά το τέλος της στάσης εργασίας να απαγορεύει την είσοδο σε εργαζόμενο – τεχνικό στο κανάλι και επίσης μέλος του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, με το πρόσχημα ότι βρίσκεται …εκτός ωραρίου.

Όσο για το πώς βγήκε η βάρδια, οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι την ώρα της στάσης εργασίας «διευθυντικά και άλλα στελέχη πήραν τα πόστα μας», ενώ έστησαν και απεργοσπαστικό μηχανισμό όλο το βράδυ…

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Μάη Μέντη. Επίσης παραβρέθηκε ο Χάρης Μπόλκας, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, αλλά και μια σειρά εργαζόμενοι από άλλους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (sites, ΑΠΕ κ.α.), όπως και συνταξιούχοι του κλάδου.

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο Μάης Μέντης τόνισε την αξία της συσπείρωσης και της αποφασιστικότητας των εργαζομένων με μπροστάρη το σωματείο, την προάσπιση κάθε θέσης εργασίας και την ανάγκη υπογραφής ΣΣΕ που πέρα από τις αυξήσεις θα προβλέπει όλα εκείνα τα δικαιώματα που θα βάζει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Τόνισε ότι «αυτά που αντιμετωπίζουμε δεν είναι “προνόμιο” του Open, αφού αντίστοιχες συνθήκες και πιέσεις αντιμετωπίζουν και σε άλλες εταιρείες και επιχειρήσεις στην ανατολική Αττική».

Οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας τον αγώνα τους αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευσή τους να προχωρήσουν σε νέα στάση εργασίας με στήριξη της ΕΤΙΤΑ για αύριο Πέμπτη (13:00 με 17:00), αφού η εταιρεία αδιαφόρησε και στο τρίτο αίτημά τους για συνάντηση αντιπροσωπείας του σωματείου με την διοίκηση.

«Κρατάμε γερά, ενισχύουμε τις δυνάμεις μας, διαλαλούμε παντού την ανάγκη προάσπισης των θέσεων εργασίας απέναντι και κόντρα στις επιδιώξεις της εταιρείας για περιορισμό του κόστους λειτουργίας», τονίζουν οι εργαζόμενοι μπροστά στις νέες κινητοποιήσεις τους. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις