Διεθνή

Νέα δολοφονία Παλαιστίνιου από τον Ισραηλινό στρατό

Έναν 32χρονο Παλαιστίνιο δολοφόνησε την Κυριακή ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας. «Οι στρατιωτικές δυνάμεις εντόπισαν έναν ύποπτο που πλησίαζε το τείχος ασφαλείας και επιχειρούσε δολιοφθορά», ισχυρίστηκε με ανακοίνωση του, ο Ισραηλινός στρατός για να δικαιολογήσει το νέο έγκλημα του και πρόσθεσε κυνικά: 

«Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του άνδρα, ο οποίος δεν ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Έλαβε πρώτες βοήθειες αλλά “υπέκυψε στα τραύματά του”».  

Ο δολοφονημένος Παλαιστίνιος, ‘Ατεφ Μοχάμεντ Σάλεχ, ηλικίας 32 ετών, κατάγεται από Τζαμπαλίγια που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του θύλακα και δεν απέχει πολύ από το τείχος, ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας και πρόσθεσαν ότι δεν γνωρίζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ερρίφθησαν τα πυρά που είχαν στόχο τον Παλαιστίνιο.

Στη Λωρίδα της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της Χαμάς, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις από τις 30 Μαρτίου κατά μήκος του τείχους αυτού στις οποίες οι Παλαιστίνιοι ζητούν την άρση του αποκλεισμού και το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη τους κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε 176 τον αριθμό των Παλαιστινίων της Γάζας που έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά από τότε. 

 

(Επισκέψεις: 20 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend