Βιντεοθήκη Κοινωνία Πολιτική

Νέα απόπειρα φασιστών να εισχωρήσουν σε σχολείο – Έκθετοι κυβέρνηση και αστυνομία

Στο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη

Ομάδα περίπου 100 φασιστοειδών, φορώντας κουκούλες, και κρατώντας ξύλα και πέτρες στα χέρια εισέβαλε το μεσημέρι στο προαύλιο του ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Τα φασιστοειδή -εξωσχολικοί- επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να μπουν μέσα στο σχολείο, όπου ο διευθυντής πρόλαβε να συγκεντρώσει τους μαθητές στο αμφιθέατρο.

Στη συνέχεια πέταξαν πέτρες και κροτίδες και έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους. Παρέμειναν εκεί για περίπου μία ώρα ανενόχλητοι και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο πετώντας πέτρες και κροτίδες.

Ερωτηματικά προκάλεσε για ακόμη μία φορά η στάση της αστυνομίας η οποία άφησε έρμαια των κουκουλοφόρων φασιστοειδών τους μαθητές και δεν εμφανίστηκε ποτέ στο σημείο, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των δημοσιογράφων που κυνηγήθηκαν από τα φασιστοειδή, τα οποία συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα, αφήνοντας έκθετη την κυβέρνηση.

Πηγή: 902.gr

Κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα έξω από το σχολείο, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και μόλις έφτασαν στο σημείο οι δημοσιογράφοιεκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα από τα οποία προκλήθηκαν φθορές σε τουλάχιστον ένα όχημα δημοσιογράφου, ενώ φέρονται να τραμπούκισαν μια δημοσιογράφο, η οποία κατέγραφε το περιστατικό – Άφαντη η ΕΛΑΣ

Όπως γράφει το grtimes, την ώρα που οι συγκεντρωμένοι είχαν “βάλει στο μάτι” τηλεοπτικά συνεργεία και φωτορεπόρτερ, η πλήρης απουσία της ΕΛ.ΑΣ άφησε αβοήθητους  μαθητές, καθηγητές και δημοσιογράφους.

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι σύμφωνα με το δημοσίευμα καλούσαν συνεχώς στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, χωρίς καν να παίρνουν απάντηση.

Η ομάδα των περίπου 100 ατόμων μετά την επίθεση οπισθοχώρησε μπροστά στην είσοδο του σχολείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη, η οποία ωστόσο σήμερα έληξε.

Μετά από περίπου μία ώρα τα άτομα διαλύθηκαν από το σημείο.

(Επισκέψεις: 993 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend