Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Το «θανατηφόρο» ΝΒΑ

Άλλος ένας θάνατος, πρώην παίκτη του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ (ΝΒΑ), του Τζακ Χάλει, ο οποίος υπήρξε και παίκτης της ΑΕΚ το..

Άλλος ένας θάνατος, πρώην παίκτη του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ (ΝΒΑ), του Τζακ Χάλει, ο οποίος υπήρξε και παίκτης της ΑΕΚ το 1990, αργότερα εντάχθηκε στην ομάδα των «Σικάγο Μπούλς» που κατέκτησαν το πρωτάθλημα του 1996. Αγωνίστηκε επίσης, και με τους «Νετς», «Λέικερς» και «Σπερς». Έφυγε σε ηλικία μόλις 51ετών από καρδιά. Αυτό που είναι σημαντικό, και βέβαια άξιο προσοχής, είναι το γεγονός ότι είναι ο πέμπτος θάνατος παίκτη του ΝΒΑ από την αρχή του χρόνου, με κύρια αιτία τα καρδιακά προβλήματα, σε ηλικία γύρω στα 50 τους χρόνια.

Οι παίκτες που έφυγαν ήταν ο Ρόι Τάρλπει, (50ετών), οΤζερόμ Κέρσι (52ετών), ο Άντονι Μέισον (48ετών), ο Κρίστιαν Βέλπ (51 ετών). Θα πρέπει να πούμε, ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός, και ιδιαιτέρα το ΝΒΑ, έχουν δικούς τους κανόνες λειτουργίας, παράνομους, νόμιμους, κανείς δεν σκοτίζεται, και ούτε βέβαια ασχολείται με αυτό. Ο στόχος είναι ένας, το ΚΕΡΔΟΣ με οποιοδήποτε τίμημα, και όποιου του αρέσει.

Το ΝΒΑ είναι η ποιο κουραστική διοργάνωση ομαδικού αθλήματος στον κόσμο. Δύο νούμερα θα σας πείσουν. Δίνουν 80 παιχνίδια τη σεζόν, ενώ αν συνεχίσουν στα πλέι οφ φτάνουν στα 100 παιχνίδια. Τώρα, αν προσθέσουμε τις προπονήσεις που είναι καθημερινές και επίπονες, και τα πολύωρα ταξίδια από πολιτεία σε πολιτεία, καταλαβαίνει ο καθένας, για πόση σωματική και κυρίως ψυχική κούραση μιλάμε.

Γι΄ αυτό λέμε ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι από τα ποιο βαριά ανθυγιεινά επαγγέλματα, γι΄ αυτό οι παίκτες του ΝΒΑ δεν περνάνε αντιντόπινγκ κοντρόλ, τα μόνα που (υποτίθεται ότι) απαγορεύονται είναι τα ναρκωτικά. Εύκολα λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα γιατί αυτά τα παιδιά βγαίνουν σακατεμένα όταν τελειώνουν με το άθλημα. Πλούσια; Βέβαια, και πολύ. Αλλά, τι να τα κάνεις τα λεφτά όταν δεν μπορείς να τα χαρείς;

Όμως, αυτοί οι θάνατοι που συμβαίνουν σε όλα τα αθλήματα, είναι προμελετημένα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, γιατί οι διάφορες ουσίες που δίνονται στους αθλητές δίνονται συνειδητά από τα ιατρικά επιτελεία των μεγάλων ομάδων για να έχουν παρά φύση απόδοση. Άλλο, αν αποδίδονται από τους μεγιστάνες, τα μεγάλα αφεντικά, σε ατύχημα.

Ποια Κυβέρνηση, ποια Αθλητική ηγεσία θα τολμήσει να ζητήσει ευθύνες από τούς μεγάλους παράγοντες; Έχουν αποδοθεί ποτέ κατηγορίες σε κανέναν για το αδίκημα της υποκρισίας; Όπως λέει και ο φίλος Νίκος Μπογιόπουλος.

Απόψεις