Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

(Ναζιστο)Λαγός: Ο Ρουπακιάς ήταν ένας «περαστικός»…

«Οι ναζί στη φυλακή» - Ο «Ημεροδρόμος» θυμίζει, μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής (7/10/2020), γιατί «δεν είναι αθώοι»

Για να αντιληφθεί κανείς το «σόου» που έδωσε ο Λαγός στο δικαστήριο πρέπει να λάβει υπόψη του δύο στοιχεία: Το..

Για να αντιληφθεί κανείς το «σόου» που έδωσε ο Λαγός στο δικαστήριο πρέπει να λάβει υπόψη του δύο στοιχεία:
  • Το όνομα του βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις της δίκης (δολοφονία Παύλου Φύσσα, δολοφονική επίθεση σε κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δολοφονική επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες κ.α).
  • Επίσης, ο Λαγός έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή κι έχει φτιάξει τη δική του ναζιστοσυμμορία υπό τον τίτλο «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση». Αξιοσημείωτο είναι, άλλωστε, πως μετά την απολογία του συνεργάτες τράβηξαν βίντεο δήλωση του και την ανέβασαν στην ναζιστοσελίδα τους, ώστε να συνεχίζει να κτίζει ηγετικό προφίλ στις εσωτερικές υποθέσεις των ναζί. 
Όσον αφορά την ίδια την απολογία του ο Λαγός προσπάθησε, μεν, να εμφανιστεί προκλητικός αλλά τόσο ώστε να προσπαθήσει να επιδιώξει να σώσει και τομάρι του. Συγκεκριμένα, από τη μια εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστήριο («ντροπιάσατε τη διαδικασία κι αν δεν βρέθηκε κανένας να σας το πει, θα σας το πω εγώ που δεν φοβάμαι τίποτα») και από την άλλη σε ολόκληρα αποσπάσματα (και σε θέματα που υπάρχουν αποδείξεις για την εμπλοκή του) άρχισε τα «δεν γνωρίζω» και τα «δεν θυμάμαι». 
 
Ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος είναι πλέον «ανεξάρτητος» ευρωβουλευτής (εξελέγη με τα ψηφοδέλτια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής κι έφυγε μετά) ναι, μεν, δεν «έδωσε» τον Μιχαλολιάκο και τον Πατέλη, αλλά επιδίωξε να περάσει πως σε κάθε ενέργεια ήταν ενημερωμένη η ηγεσία (στην οποία ανήκε και ο ίδιος). Αυτό το «έσπασε» μόνο όταν μίλησε για τα τηλεφωνήματα του τον Μιχαλολιάκο, το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, όπου τα… «μπέρδεψε». Τελικά, κατέληξε να πει ότι (αν και παραδέχτηκε ότι μίλησαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα)  δεν ενημέρωσε τον Μιχαλολιάκο για όσα είχε μάθει από τον Πατέλη. Απέδωσε τη δολοφονία μόνο στον Ρουπακιά συνεχίζοντας το ανεκδιήγητο σενάριο του «περαστικού». Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι τον είχε δει «πέντε-έξι φορές στα γραφεία, όπως άλλους διακόσιους». Συμπλήρωσε, δε: «αν τον έβλεπε στον δρόμο, πριν τη δολοφονία, δεν θα τον γνώριζα, αλλά τον είχα δει, τον ήξερα»….
 
Όσον αφορά αφορά τις ερωτήσεις περί εθνικοσοσιαλισμού ο Λαγός δεν αρνήθηκε, μεν, το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, αλλά ούτε και αποδέχθηκε πως υπάρχει. Το έριξε στα περί πολιτικής δίωξης κι υποστήριξε:  «Θα απαντήσω μόνο αν λεχθεί στο δικαστήριό σας ότι διωκόμαστε για πολιτικές απόψεις».
 
Εκεί, πάντως, που δεν άφησε περιθώρια στο ακροατήριο να σκάσει στα γέλια ήταν όταν αρνήθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είχε στρατιωτική οργάνωση, σχεδόν ενοχλημένος! Μάλιστα, μίλησε για «εκδρομές» (!) αναφερόμενος στις οργανωμένες εκπαιδεύσεις των χρυσαυγιτών!  
 
Τη χλεύη του ακροατηρίου προκάλεσε και η τοποθέτηση του πως με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα (και τη δολοφονική επίθεση εναντίον τους) είπε ήταν μια «ιδεολογική μάχη».  Σε άλλο σημείο της απολογίας του δεν μπόρεσε να κρατηθεί: «Δεν θα στενοχωριόμουν κιόλας αν την ώρα που οι χρυσαυγίτες αμύνονταν, οι του ΚΚΕ έτρωγαν πέντε χαστούκια».
Να σημειωθεί ότι ο Λαγός δεν ακολούθησε τη γραμμή του Παναγιώταρου δίνοντας άλλη εκδοχή, αρνούμενος δηλαδή ότι ακολούθησε κλείσιμο της τοπικής της Νίκαιας και παύθηκαν οι υπεύθυνοι της μετά τη δολοφονία Φύσσα.  
 
Για μόνο που δήλωσε… μετανιωμένος ήταν για το όπλο που κατείχε, αφού χαρακτήρισε «λάθος» το γεγονός πως δεν είχε άδεια.  
 

Σχετικά θέματα

Απόψεις