Κοινωνία

Ναυτεργάτες: 48ωρη Πανελλαδική Απεργία 10 – 11 Δεκέμβρη

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη στις 00:01  έως το Σάββατο 11 Δεκέμβρη στις 24:00, με προοπτική κλιμάκωσης.

Στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, επανέλαβαν τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΠΝΟ, με την υπονομευτική στάση της να λήξη την 48ωρη απεργία στις 10 – 12 Νοέμβρη, οπλίζοντας την επιθετικότητα των εφοπλιστών, της κυβέρνησης της ΝΔ, του υπουργείου Ναυτιλίας, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Χαρακτηριστική είναι η προκλητικότητα των εφοπλιστών της επιβατηγού ναυτιλίας που πρότειναν, αυξήσεις κοροϊδίας για τις ΣΣΕ, με 0% για το 2020, 1% από το Νοέμβρη του 2021 και 1% από τον Ιούνη του 2022.

Επιβάλλεται άμεσα να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των ναυτεργατικών σωματείων, να πρωτοστατήσουν και να  οργανώσουν τον απεργιακό αγώνα στην ειδικότητα τους, να αναδειχτεί η αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής, να γίνει υπόθεση όλων των ναυτεργατών η περιφρούρηση της απεργίας.

Από αύριο το πρωί οι ταξικές δυνάμεις με περιοδείες σε κάθε λιμάνι, σε κάθε καράβι, με αγωνιστική αισιοδοξία να διεκδικήσουμε για τις δικές μας ανάγκες, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, οργανικές συνθέσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες, μέτρα προστασίας των ανέργων, επαναπατρισμό των εγκλωβισμένων ναυτεργατών στα ποντοπόρα, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας της ζωής μας, ενάντια στην φοροεπιδρομή του εισοδήματος, που θα ενταθεί με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2022, για την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων σε κοινωνική ασφάλιση, ναυτική εκπαίδευση.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER, των λιμενεργατών της COSCO και του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ με την 48ωρη απεργία από 1 Δεκέμβρη, που αγωνίζονται για ΣΣΕ, για δουλειά με δικαιώματα.

Όλοι στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών, με πολύτιμο όπλο και παρακαταθήκη τους απεργιακούς μας αγώνες. Δεν συμβιβαζόμαστε στις συνθήκες γαλέρας των εφοπλιστών, στην αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που επιδιώκουν να δουλεύουμε και να ζούμε χωρίς δικαιώματα.

(Επισκέψεις: 120 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend