Πολιτική

Να επανδρωθεί το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας

Eρώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας Ηλείας κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης ζητώντας να επανδρωθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό και να λειτουργήσει επιτέλους η νέα πτέρυγα χωρίς καμία εμπλοκή ιδιωτών.

Αναφέρουν:

«Τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω και της εξελισσόμενης πανδημίας του Covid-19, έγινε ακόμα πιο φανερή η γύμνια που υπάρχει στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Η αντιμετώπιση της υγείας του λαού μας στη λογική του “κόστους – οφέλους” από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις που πέρασαν από τον τόπο μας, ευθύνεται για τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε υγειονομικό – ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και στον απαραίτητο εξοπλισμό, τόσο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όσο και στα νοσοκομεία.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καλύψει τις ευθύνες της πίσω από την “ατομική ευθύνη”, που έγινε καραμέλα στα χείλη όλων όσοι πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας και στα ζητήματα της υγείας, δεν μπορεί πλέον να κρύψει την αθλιότητα που δημιουργεί το κυνήγι του κέρδους για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Το παράδειγμα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στον πολυβασανισμένο -και λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών- Νομό Ηλείας, είναι χαρακτηριστικό.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργεί με προδιαγραφές “Αγροτικού” Ιατρείου. Το προσωπικό έχει αποψιλωθεί εντελώς. Από γιατρούς έχουν απομείνει ένας χειρουργός, ένας ορθοπεδικός και 2 μικροβιολόγοι, ενώ ο μοναδικός παιδίατρος εκτελεί χρέη στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό. Ως και σήμερα έχουν αποχωρήσει 26 άτομα, μεταξύ των οποίων γιατροί, όπως οι παθολόγοι που μετακινήθηκαν στον Πύργο!

Η “νέα” πτέρυγα του ιδρύματος, που εγκαινιάστηκε τρεις φορές από την εποχή που υπουργός Υγείας ήταν ο Αδ. Γεωργιάδης, παραμένει κλειστή και απαξιωμένη.

Στο χώρο αυτής της νέας πτέρυγας διατηρείται στην αρχική του συσκευασία ιατροτεχνικός εξοπλισμός αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ που έχει πληρώσει ο λαός μας από το υστέρημά του, χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, αν και οι ανάγκες του νοσοκομείου και της τεράστιας περιοχής που αυτό καλύπτει, είναι μεγάλες.

Αντίστοιχα, ο χώρος μένει παροπλισμένος χωρίς να αναπτύσσονται οι δυνατότητες για περίπου 100 κρεβάτια νοσηλείας που διαθέτει.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο γεγονός ότι η συνειδητή απαξίωση του συγκεκριμένου ιδρύματος είναι απόρροια των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, που ενισχύουν την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών Υγείας, ενώ παράλληλα προσφέρουν γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος της υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να:

  • Επανδρωθεί το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με όλο το απαραίτητο ιατρικό, υγειονομικό και λοιπό προσωπικό, με σταθερές σχέσεις εργασίας και δικαιώματα.

  • Λειτουργήσει επιτέλους η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου χωρίς καμία εμπλοκή ιδιωτών με οποιοδήποτε τρόπο».

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 86 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend