Χωρίς κατηγορία

Σαν σήμερα στη μουσική

Μουσικά γεγονότα, δημιουργοί και εκτελεστές, που άφησαν το ισχυρό  αποτύπωμα τους στη συναρπαστική Ιστορία της Μουσικής και συνδέονται με τη σημερινή ημερομηνία.

Σαν σήμερα  8 Σεπτεμβρίου:

 

Dvorak1841: Γεννιέται ο Antonin Dvorak. Τσέχος συνθέτης της ρομαντικής περιόδου, που χρησιμοποίησε στο έργο του το μουσικό ιδίωμα και τις μελωδίες της Μοραβίας και της γενέτειράς του, Βοημίας. Τα έργα του περιλαμβάνουν όπερες, συμφωνική και χορωδιακή μουσική και μουσική δωματίου. Μερικά από τα γνωστότερα έργα του είναι η Συμφωνία του Νέου Κόσμου, οι Σλαβονικοί Χοροί, το Αμερικάνικο Κουαρτέτο Εγχόρδων και το Κονσέρτο για τσέλο σε Σι ελάσσονα.

 

 

patsy1932: Γεννιέται η Patsy Cline. Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μια από καλύτερες τραγουδίστριες όλων των εποχών. Ξεκίνησε την καριέρα της από την μουσική κάντρι, αλλά πολύ σύντομα επεκτάθηκε σε όλα σχεδόν τα είδη. Η πλούσια σε χρώμα και μελωδία φωνή της σε συνδυασμό με την έντονη εκφραστικότητα της, την καθιέρωσαν στη μουσική βιομηχανία των ΗΠΑ. Υπήρξε πρωτοπόρος αφού άνοιξε το δρόμο για τις γυναίκες τραγουδίστριες που πέρασαν στην πρώτη γραμμή της μουσικής παραγωγής. Γράφτηκαν δεκάδες βιβλία για τη ζωή και τη μουσική της σταδιοδρομία. Μεγάλες επιτυχίες της ήταν το “Walkin ‘After Midnight”, το “I Fall να Pieces”, το “You Got”, το “Crazy” και το “Sweet Dreams”.

 

Richard Strauss1949: Πεθαίνει στη Γερμανία, σε ηλικία 85 ετών, Richard Strauss. Γερμανός συνθέτης της ύστερης ρομαντικής περιόδου. Είναι γνωστός για τις όπερές του, μεταξύ των οποίων «Ο Ιππότης με το Ρόδο και η Σαλώμη», τα λήντερ, ιδιαίτερα τα Τέσσερα Τελευταία Τραγούδια, και τα συμφωνικά ποιήματα και άλλα ορχηστρικά έργα, όπως τα Θάνατος και Εξαΰλωση, Τα Φαιδρά Καμώματα του Τιλ Οϊλενσπίγκελ, Τάδε Έφη Ζαρατούστρα και Μεταμορφώσεις. 

 

 

 

 

 

(Visited 37 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend