Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μοναστηράκι: 6χρονη έπεσε στο κενό στον σταθμό του ΗΣΑΠ – Bρέθηκε κάτω από το τρένο

Το βράδυ της Δευτέρας, όταν λίγο μετά τις 23:30 μια μητέρα με τα δύο της παιδιά πήραν το τρένο από τον Πειραιά και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Μόλις βγήκαν, η 6χρονη κόρη έπεσε στο κενό και βρέθηκε κάτω από το τρένο -- Ανακοίνωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ ΑΕ

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν λίγο μετά τις 23:30 μια μητέρα με τα δύο της παιδιά πήραν το τρένο από τον Πειραιά και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Μόλις βγήκαν, η μεγάλη κόρη της κυρίας Πόπης, έπεσε στο κενό και βρέθηκε κάτω από το τρένο. Η μητέρα, όπως ήταν λογικό πανικοβλήθηκε, ενώ και το άλλο παιδί της ήταν σε κατάσταση σοκ.

Όπως καταγγέλλει η μητέρα των δύο κοριτσιών, η κόρη της ξαφνικά στο κενό λόγω ενός κατασκευαστικού λάθους στην αποβάθρα στον Σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

«Το βράδυ της Δευτέρας λίγο μετά τις 23:30 επιστρέφαμε από τον Πειραιά από ταξίδι εγώ και τα 2 μου παιδιά 5 και 6μιση χρόνων με προορισμό το Μοναστηράκι. Όταν φτάσαμε στην στάση Μοναστηράκι και ενώ κατεβαίναμε και οι τρεις μαζί από το τρένο, η μεγάλη μου η κόρη γλίστρησε κι έπεσε στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας. Την έχασα από τα μάτια μου. Το παιδί το μικρό τρόμαξε πολύ από το σοκ γιατί είδε την αδερφή της κι άκουσε κι εμένα που φώναζα. Το παιδί μου, δεν το έβλεπα καν. Τελικά ήρθε ένας νεαρός και με βοήθησε πολύ, έβγαλε το παιδί μου, σώο ευτυχώς, και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια» είπε η μητέρα μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Δεν είναι ένα κατασκευαστικό λάθος, είναι μια παγίδα θανάτου. Μου είπαν ότι στο κενό έχει πέσει κι άλλος και συμβαίνουν συχνά κι άλλα περιστατικά. Μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπήθηκε από ρεύμα. Εμένα μου μύριζε σαν καμένο και ήμουν πεπεισμένη ότι είχε χτυπηθεί από ρεύμα. Ηταν εγκαύματα τριβής, αλλά ήταν και ηλεκτροπληξία. Κάτι έπιασε το παιδί και υπέστη και ηλεκτροπληξία» συμπλήρωσε.

 

Ανακοίνωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ ΑΕ

 

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ με ανακοίνωσή της αφού εύχεται αρχικά καλή ανάρρωση στην 6χρονη αναφέρει πως ο σταθμάρχης βάρδιας προσέφερε στο παιδί τις πρώτες βοήθειες και ζήτησε τη συνδρομή του ΕΚΑΒ.

Σχετικά με το κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας, το οποίο είναι μεγαλύτερο από ό,τι συνήθως λόγω της καμπυλότητας του σταθμού, η εταιρεία αναφέρει πως βρίσκεται στα προβλεπόμενα διεθνώς επιτρεπτά όρια ενώ «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και ενημέρωσης με συνεχή ηχητικά και οπτικά μηνύματα και παρουσία δύο σταθμαρχών στις αποβάθρες». Επίσης η διοίκηση διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό, πως δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ηλεκτροπληξίας από την ηλεκτροφόρο ράβδο, καθώς δεν βρίσκεται από την πλευρά της πόρτας αποβίβασης του συρμού.

Αναφορικά με το κενό, που υπάρχει μεταξύ συρμού και αποβάθρας στον σταθμό Μοναστηράκι της Γραμμής 1, η ΣΤΑ.ΣΥ. διευκρινίζει, πως είναι στα προβλεπόμενα διεθνώς επιτρεπτά όρια και πως έχει λάβει για αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και ενημέρωσης των επιβατών.

«Το κενό οφείλεται στο καμπυλόγραμμο σχήμα της αποβάθρας και μειώθηκε στο μέγιστο δυνατό βαθμό κατά την ανακατασκευή του σταθμού το 2004. Το αυξημένο διάκενο είναι ένα «αναγκαστικό» φαινόμενο που απαντάται σε αποβάθρες σταθμών με μεγάλη καμπυλότητα και συχνότερα σε παλαιότερα ευρωπαϊκά δίκτυα Μετρό (Λονδίνο, Βερολίνο)».

 

Σχετικά θέματα

image

Νεκρός εργάτης στον ΗΣΑΠ: Να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα! (ηχητικό/Realfm)

Τα στοιχεία και οι αποκαλύψεις τις οποίες έκανε ο κ.Φώντας Καϊμάκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΗΣΑΠ  στην εκπομπή του Ν. Μπογιόπουλου στον Real fm (16/11/2021)  απαιτούν την πλήρη διαλεύκανση της αλήθειας, απαντήσεις και εξηγήσεις από τους υπευθύνους. 
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Απόψεις