Πολιτική

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα!

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση, έχοντας αποτύχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, γεγονός που έχει να κάνει και με τις παλινωδίες της στα μέτρα, τη συνειδητή επιλογή να μην ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας αλλά και την άρνηση για σοβαρή προσωποποιημένη πληροφόρηση καταφεύγει στην υποχρεωτικότητα με την απειλή υψηλών προστίμων.

Επιπλέον, με το ύψος του προστίμου διαχωρίζει τους ανθρώπους που (για πολλούς λόγους) δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν σε εκείνους που έχουν να πληρώσουν τα πρόστιμα κι εκείνους που αδυνατούν να βγάλουν το μήνα. Με λίγα λόγια…φτιάχνει αντιεμβολιαστές με οικονομική δυνατότητα! 

Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα και κατάκτηση της επιστήμης και της ανθρωπότητας. Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε παροτρύνουμε. Το ζήτημα όμως δεν λύνεται με κατασταλτικά μέτρα και πρόστιμα – «χαράτσια», διότι αυτό θα φέρει και αντίθετα αποτελέσματα, διότι δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα αντιδράσουν διότι εκβιάζονται. 

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός προχώρησε σε… γιορτινές προσφορές self test. Με λίγα λόγια κάτι που θα έπρεπε να είναι γενικά δωρεάν τώρα έρχεται σαν αγιοβασιλιάτικο δώρο για τα Χριστούγεννα.  Συγκεκριμένα: Από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου διατίθεται δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, «ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο είπε: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, λοιπόν, άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου, επαναλαμβάνω 16 Ιανουαρίου, να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας». Ισχυρίστηκε ότι «δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας». Το γεγονός πως τα πρόστιμα θα πηγαίνουν στο σύστημα Υγείας, όπως τουλάχιστον είπε, είναι υποκριτικό αφού η κυβέρνηση έχει αφήσει τα νοσοκομεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και καιρό, αρνούμενη επιπλέον χρηματοδότηση και μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι «στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών».
(Επισκέψεις: 2.231 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend