Κοινωνία

Μήνυση από φοιτητές διαδηλωτές για επίθεση ΜΑΤ στην κινητοποίηση της 16ης Απρίλη

Μηνυτήρια αναφορά – έγκληση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου 7 τραυματίες φοιτητές – διαδηλωτές, που δέχτηκαν απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής κινητοποίησης, στις 16 Απρίλη 2018, ενάντια στην επέμβαση στη Συρία.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, με τη μηνυτήρια αναφορά ζητείται “να εξακριβωθούν και να εντοπισθούν από τις συμμετέχουσες στον παραπάνω τόπο και χρόνο αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και τα ΜΑΤ, τα άτομα και όργανα αυτών, που ατομικά ή από κοινού διέπραξαν σειρά από αξιόποινες πράξεις, όπως βαριά και επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, απειλή, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία κλπ”.

Επίσης, “να ερευνηθεί και να εξακριβωθεί η ποινική ευθύνη κάθε άλλου υπηρεσιακού, επιχειρησιακού και πολιτικού τους προϊσταμένου, για την διάπραξη αυτών των αξιόποινων πράξεων”.

Παράλληλα προσκομίστηκε σωρεία εγγράφων και μορφές αποδεικτικού υλικού, ενώ μάρτυρες είναι βουλευτές του ΚΚΕ, στελέχη του εργατικού κινήματος και μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Κατά τη διαδικασία υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και Γιάννης Γκιόκας.

(Επισκέψεις: 70 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend