Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μητσοτάκης: Σε παράλληλο σύμπαν είδε… στήριξη της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές – Βαθαίνουν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο

Για ακόμα μια φορά, ο Κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό, προσπάθησε να παρερμηνεύσει το μήνυμα που έστειλε ο λαός και η νεολαία στις ευρωεκλογές, την αποδοκιμασία τους, δηλαδή, στην αντιδραστική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση με την ανοχή και την στήριξη της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης» των κομμάτων του συστήματος.

Επανέλαβε χαρακτηριστικά ότι ο λαός εμπιστεύεται την ΝΔ – που έχασε σχεδόν 1 εκατομμύριο ψήφους – και της λέει «προσπάθησε περισσότερο»… να μου τσακίζεις την ζωή υλοποιώντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Μάλιστα, ανέφερε πως το 41% που πήρε η ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και «κόντυνε» ο λαός με τους μεγαλειώδεις αγώνες του αλλά και με την ενίσχυση του ΚΚΕ, συνεχίζει, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, να καθορίζει του πολιτικούς συσχετισμούς.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μεγαλοστομίες περί «δυναμικής επανεκκίνησης», κάνοντας λόγο για «επιτελείο μάχης», ενώ επανέφερε το αφήγημα του 41%, λέγοντας ότι μπορεί να «υποχωρεί από το προσκήνιο», ωστόσο θα καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς έως το 2027.

«Το 41% των εθνικών εκλογών προφανώς εξακολουθεί και καθορίζει έως τις επόμενες εθνικές εκλογές του 2027 τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Αυτοί δεν αλλάζουν. Προς το παρόν υποχωρεί από το προσκήνιο, τόσο ως αντιπολιτευτικό φόβητρο περί δήθεν αλαζονείας, όσο όμως ως αφορμή δικού μας εφησυχασμού και ενίοτε έπαρσης, κάτι όχι κατά ανάγκη κακό» σημείωσε σε άλλο σημείο.

«Πατήστε γκάζι και όχι φρένο» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Κ. Μητσοτάκης ότι ήταν το μήνυμα στη κυβέρνηση… Δείχνοντας – πέρα από το ότι δεν θέλει να δει το χαστούκι που δέχθηκε η κυβέρνηση και η αντιδραστική της πολιτική – πως σκοπεύει να πατήσει γκάζι σε ό,τι έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες λαού να ζαλίζονται όταν πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ, να ανησυχούν από τη συμμετοχή της χώρας σε 2 πολέμους που ταυτόχρονα χρυσοπληρώνουν, να βλέπουν τα «πράσινα» τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και να τους μαυρίζει η ζωή.

Το ότι σκοπεύει, προφανώς, να βαδίσει στον ίδιο δρόμο της υλοποίησης της πολιτικής που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη ζωή του λαού επιβεβαιώνεται και από τις κοινοτοπίες περί «λεφτόδεντρων» που δεν υπάρχουν, όπως ανέφερε, φυσικά μόνο όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναδεικνύοντας τις προτεραιότητες της ΝΔ στην ΕΕ ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα συνεχίσει να προσπαθεί για την «αναθεώρηση της ΚΑΠ», που ξεκληρίζει τους αγρότες και ψήφισαν πριν λίγο καιρό! Για την «ενιαία αμυντική πολιτική της ΕΕ» που βρίσκεται σε πολεμική προετοιμασία δαπανώντας 100δες δισεκατομμύρια ευρώ σπρώχνοντας τους λαούς πιο βαθιά στο μακελειό για τις ανάγκες των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Από εκεί και πέρα η «αυστηρή» σύσταση του πρωθυπουργού προς τους το Υπουργικό Συμβούλιο ήταν να… «προσέχουν την καθημερινή τους συμπεριφορά».

Ο Κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας τους έκανε και κάποιες πολιτικές αναλύσεις. Επικαλούμενος, λοιπόν, λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή επιβεβαίωσε – χωρίς να το καταλαβαίνει(;) – τις ταυτίσεις όλων των κομμάτων του συστήματος στα κρίσιμα ζητήματα για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν είναι «ούτε κεντρώος, ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ώστε να μπορώ να επιλέγω κάθε φορά αυτό που συμφέρει τον τόπο μου». Τα ίδια δηλαδή που λένε ουσιαστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Βελόπουλο.

Φυσικά, η πολιτική που μέχρι τώρα έχουν υλοποιήσει και θέλουν να κλιμακώσουν. Η πολιτική που κατά συντριπτική πλειοψηφία, από 75% έως 95%, ψηφίζουν από κοινού στο Ευρωκοινοβούλιο τα κόμματα του συστήματος, δεν είναι αυτό «που συμφέρει τον τόπο» αλλά αυτό που συμφέρει την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων.

«Μόνο μπροστά», λοιπόν, κοιτάει ο Κ. Μητσοτάκης και η προοπτική που θέλει να δώσει είναι, όπως δήλωσε στο τέλος της παρέμβασης του: «Μαζί στα καλύτερα, κανείς δεν θα μείνει πίσω».

Επειδή όμως ο λαός, σε έναν κατά τα άλλα αρνητικό συσχετισμό, έμεινε… «χώρια» από τα κόμματα που υλοποιούν και ανέχονται την αντιδραστική πολιτική, μαζί με το ΚΚΕ, που ενισχύθηκε σημαντικά, μπορεί να δυναμώσει τη πάλη του για να «αφήσει πίσω» όσους τους μαυρίζουν τη ζωή.

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις