Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Mητσοτάκης: Κοροϊδία για τους αγρότες, δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ, καταστολή για τους φοιτητές

Συνεχίζει την κοροϊδία προς τους αγωνιζόμενους αγρότες η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Σκάι»..

Συνεχίζει την κοροϊδία προς τους αγωνιζόμενους αγρότες η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Σκάι» ισχυρίστηκε πως η κυβέρνησή του «έχει αποδείξει ότι στηρίζει τους αγρότες στις δύσκολες περιστάσεις» και ανέφερε ότι αργότερα σήμερα θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις και θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για τους πλημμυροπαθείς αγρότες και όχι για το σύνολο της αγροτιάς. 

Αναπαράγοντας τη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού και αποδεικνύοντας την αποστροφή του προς τους λαϊκούς αγώνες, ανέφερε πως «κάθε κινητοποίηση πρέπει να είναι λογική και να μην επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο»«Ακούω τα παράπονα, πάντα είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, χωρίς πάντως να απαντήσει τίποτα σχετικά με τα συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών που αφορούν την επιβίωσή τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να υπονοήσει πως οι αγρότες είναι αυτοί που «κερδοσκοπούν», κρύβοντας την πραγματικότητα για τα τεράστια κέρδη των εμποροβιομήχανων που αυξάνουν ως και 200% τις τιμές από το χωράφι στο ράφι.

Αναφέρθηκε ακόμα στην τροπολογία Σκυλακάκη που κατατέθηκε χθες και προβλέπει να μην κόβεται το ρεύμα στους πλημμυροπαθείς αγρότες, εξαγγελία που είχε ανακοινωθεί από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας και μέχρι σήμερα δεν είχε εφαρμοστεί. Για την αύξηση του κόστους παραγωγής, επικαλέστηκε και πάλι τη διεθνή αγορά, ενώ για το γάλα και την ακρίβεια συνολικά, ισχυρίστηκε πως «η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη προς τα φαινόμενα της κερδοσκοπίας» την ώρα που με κάθε μέσο στηρίζει τους μονοπωλιακούς ομίλους που επιδίδονται σε ράλι τιμών.

Ο Κ. Μητσοτάκης πανηγύρισε εκ νέου για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα και την επιστολή Μπλίνκεν για την αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-35, με πρόσχημα την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας κι ενώ το νέο εξοπλιστικό δεν αφορά σε καμία περίπτωση την άμυνα και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά τα ΝΑΤΟικά σχέδια για επεμβάσεις και πολέμους. 

Προκλητικός εμφανίστηκε όσον αφορά τις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, εξισώνοντας τις καταλήψεις των χιλιάδων φοιτητών με ληστεία (!), απογειώνοντας την πολιτική της συκοφάντησης του νεολαιίστικου κινήματος, αλλά και την απέχθεια προς τους λαϊκούς αγώνες. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η κατάληψη από τη φύση της είναι μία παράνομη πράξη, διότι μία “δημοκρατική διαδικασία” όπως μία γενική συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να αποφασίζει μία παράνομη πράξη (…) είναι σαν να βρισκόμαστε εμείς τώρα εδώ στο στούντιο 10 άτομα και ν’ αποφασίσουμε δημοκρατικά να πάμε να ληστέψουμε το διπλανό μπακάλικο» και δεν είναι κατ’ έθιμο ανεκτή. 

Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι στόχος της κυβέρνησης με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι να στηρίξει τα δημόσια Πανεπιστήμια «που θ’ απελευθερωθούν από τη γραφειοκρατία, θα συμπράττουν με ιδρύματα του εξωτερικού και θα προσελκύουν φοιτητές από το εξωτερικό», αποκρύπτοντας ότι αυτά τα σχέδια εμπορευματοποιούν παραπέρα την Ανώτατη Εκπαίδευση και υποβαθμίζουν τα πτυχία. Εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του Φλεβάρη σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και τις αντιδράσεις χιλιάδων φοιτητών και συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας που έχει ταχθεί κατά των αντιλαϊκών σχεδίων της κυβέρνησης. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις