Κοινωνία Πολιτική

ΜΕΤΡΟ: Άθλια επίθεση στους εργαζόμενους – Για την κυβέρνηση οι κινητοποιήσεις είναι «νταβατζιλίκια»

Ανοιχτή επίθεση στους εργαζόμενους και το δικαίωμα τους να κινητοποιούνται έκανε σήμερα η κυβέρνηση, με δηλώσεις του πρωθυπουργού, του υπουργού Μεταφορών και του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Με «αυτοκρατορικό» τρόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη στην παρακάτω δήλωση, κατά των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ που προχώρησαν σε στάση εργασίας:  

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων.

Με ακόμα πιο προκλητικό τρόπο τοποθετήθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής:

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1.5 εκατομμύρια πολίτες».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος που μιλά για «νταβατζιλίκια» είναι ο ίδιος που είχε κάνει τη δήλωση περί «αποβρασμάτων της κοινωνίας» που δεν πληρώνουν εισιτήριο

Με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, αφού επανέλαβε όσα είπε ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης θα διασφαλίζει την εύρυθμη μετακίνηση των πολιτών»

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ είχαν ανακοινώσει για σήμερα στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) κατήγγειλε, με ανακοίνωση του, τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για μετακινήσεις εργαζομένων από τις οργανικές τους θέσεις σε άλλες υπηρεσίες. «Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στη ΣΤΑ.ΣΥ πλησιάζουν τις 700 και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα, η διοίκηση της εταιρίας με άκρως ενοχικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει Παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει» σημειώνεται.  Επίσης, οι εργαζόμενοι απαιτούν προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και «ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων», τονίζοντας πως «κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο».

Τα παραπάνω για την κυβέρνηση είναι «νταβατζιλίκια» και «εκβιασμοί»! Στην ουσία κατηγορούν τους ίδιους τους εργαζόμενους για τις ελλείψεις! Σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ, δηλώνοντας την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Μετρό, καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν φταίει η κυβέρνηση ή οι εργαζόμενοι για τα παρακάτω: 

  • Στο ΜΕΤΡΟ υπάρχει έλλειψη βάσει οργανογράμματος εκατοντάδων οδηγών, τεχνιτών, εργατών δικτύου κτλ.
  • Στο ΜΕΤΡΟ είναι ακινητοποιημένο 50% των συρμών λόγω έλλειψης ανταλλακτικών
  • Η έλλειψη εργαζομένων και συρμών έχει οδηγήσει σε μείωση των δρομολογίων και άρα αύξηση των καθυστερήσεων με συνέπεια οι συρμοί να έχουν μετατραπεί σε σαρδελοβάρελα, όπου ο κοσμάκης πατάει ο ένας τον άλλον, ειδικά σε ώρες αιχμής και τώρα λόγω των εορτών η κατάσταση γίνεται χειρότερη».

Επίσης, θέτει τα εξής ερωτήματα:

«Φταίνε οι εργαζόμενοι κύριε πρωθυπουργέ που εσείς, όπως και ο Τσίπρας δεν κάνετε προσλήψεις; Φταίνε οι εργαζόμενοι κύριε πρωθυπουργέ που εσείς, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αγοράζετε ανταλλακτικά για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που χρησιμοποιεί ο φτωχός κόσμος; Μήπως φταίνε οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ και για τα προβλήματα και τις ελλείψεις των Λεωφορείων; Γιατί και στα λεωφορεία-τρόλεϊ: Είναι ακινητοποιημένα λόγω ελλείψεων σε τεχνικούς και ανταλλακτικά το 50% του στόλου. Το προσωπικό, οδηγοί και τεχνίτες, μειώθηκε πάνω από 40% ενώ ο όγκος του κόσμου που μετακινείται παραμένει ο ίδιος ή και μεγαλύτερος. Ενώ η ανάγκη δρομολογίων μεγαλώνει, ο στόλος και το προσωπικό μειώνονται, οδηγώντας και εκεί σε αύξηση των καθυστερήσεων και μετατροπής των επιβατών σε σαρδέλες. Και μάλιστα, μαζί με τη χειροτέρευση των συγκοινωνιών έρχεται και αύξηση του εισιτηρίου. Για όλα αυτά δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται, άλλα οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές τους που θέλουν να τα παραδώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο ΜΜΜ και επιτίθενται στους εργαζόμενους σε αυτά»

(Επισκέψεις: 1.789 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend