Οικονομία

Μεταβίβασαν σχολεία, δημοτικά γήπεδα και εκτάσεις στο Υπερταμείο

Υποθήκευσαν τα πάντα. Έβαλαν ενέχυρο στο υπερταμείο σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέδωσε στο υπερταμείο και από εκεί ουσιαστικά στα χέρια των δανειστών, το δημόσιο πλούτο και τις υποδομές της χώρας.

Δημοτικοί σύμβουλοι και Δήμοι όλης της χώρας, με έκπληξη διαπιστώνουν ότι δημοτικά ακίνητα, έχουν μεταβιβαστεί το“Υπερταμείο”. Τα σχολεία των παιδιών μας και τα γήπεδα που αθλούνται υποθήκη στους δανειστές. Ακόμα και κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αστυνομικά τμήματα μπήκαν στη λίστα.

Μετά τα αρχαία και τα μνημεία ήρθε η ώρα να βγουν στο σφυρί – εφόσον χρειαστεί – και οι νέες υποδομές. Σύμφωνα με τους όρους του υπερταμείου, όλα τα πιθανά έσοδα από την εκμετάλλευση των ακινήτων κατευθύνεται για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους που κατέχουν οι δανειστές της χώρας.

Όπως καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Βύρωνα Παναγιώτης Κόνσουλας και Βάσια Σάρολα, ανάμεσα στα ακίνητα, μέσα στα όρια του Δήμου, μεταβιβάστηκαν στο “Υπερταμείο“ διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι βρίσκονται στην λίστα και αρκετά σχολεία της πόλης μας” όπως αναφέρουν.

Στη σχετική λίστα που παραθέτουν περιλαμβάνονται και η παλαιά Αγορά Βύρωνα, δημοτικά γήπεδα, οικόπεδα εντός των οποίων βρίσκονται και ιδιωτικές κατοικίες, το κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα και το στρατόπεδο “Σακέτα”.

Αναλυτικά η λίστα των ακινήτων του Δήμου Βύρωνα που μεταβιβάστηκαν στο “Υπερταμείο”:

1. Η Παλαιά Αγορά Βύρωνα (254,18 τ.μ.)

2. Προσφυγικά Στενά (περίπου 400 τ.μ.)

3. Το Στρατόπεδο Σακέτα (123.129,23 τ.μ)

4. Το κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (Α.Τ. Αγίου Δημητρίου)

5. Το κτήριο του πρώην ΙΘ’ Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (οδός Αλατσάτων)

6. Τα σχολεία του Καρέα (λεωφ. Ελλήνων Αξιωματικών)

7. Το Σχολικό Συγκρότημα της Εργάνης (3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βύρωνα καθώς και τα όμορα δημοτικά σχολεία)

8. Τα δημοτικά γήπεδα επί της Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου (4.127,73 τ.μ)

9. Τα δημοτικά γήπεδα της Εργάνης (γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα 5Χ5), το δημοτικό αναψυκτήριο «ΤΑ ΑΣΤΡΑ» και όμορος ακάλυπτος χώρος πολλών στρεμμάτων.

10. Γεωτεμάχια πλησίον της οδού Γρανικού (εντός των οποίων βρίσκονται και οικίες ιδιωτών!)

11. Εκτάσεις πολλών στρεμμάτων στην περιοχή του Καρέα

12. Έκταση 66.052,35 τ.μ. κάτω από τη Λ. Κατεχάκη, δίπλα στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

13. Έκταση 1.848.254,52 τ.μ., πάνω από τη Λ. Κατεχάκη (παλιό λατομείο δίπλα στον Καρέα).

“Σκοπός της μεταβίβασης των παραπάνω ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο του »Υπερταμείου», είναι η διαχείριση και εκμετάλλευση τους (μέσω μίσθωσης, πώλησης κλπ)” αναφέρει ο κ. Κόνσουλας και χαρακτηρίζει »απαράδεκτο» το γεγονός ότι “όλα τα πιθανά έσοδα που θα υπάρξουν από την εκμετάλλευση αυτή, θα κατατίθενται απευθείας για την αποπληρωμή του δημοσιονομικού χρέους της Χώρας προς τους δανειστές”.

 

(Επισκέψεις: 1.078 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend