Κοινωνία

Καθεστώς δουλοπαροικίας στα Μέσα Ενημέρωσης

«Σχεδόν καθημερινά, πλέον, φτάνει στα αυτιά μας και μια είδηση που επιβεβαιώνει πως ο εργασιακός μεσαίωνας στον χώρο των media είναι εδώ και έχει μέγα χορηγό εκδότες και καναλάρχες που πλουτίζουν στις πλάτες των εργαζομένων. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και βέβαια τραγικές για το μέλλον»
Αναδημοσίευση από το blog της Κατάληψης ΕΣΗΕΑ (Συνέλευσης εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ):

  • Στο «Έθνος» και τον «Ελεύθερο Τύπο», οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με επιστολές τους στην -διαρκώς απούσα ΕΣΗΕΑ- περιγράφουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε αυτά τα δυο μαγαζιά.
Καθυστερήσεις δεδουλευμένων, απλήρωτα κυριακάτικα και νυχτερινά, μη καταβολή επιδόματος αδείας (στην περίπτωση του ΕΤ αφορά και την άδεια του 2013!) κτλ.
  • Μνημόνιο συγχώνευσης που, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, προβλέπει «δραστική μείωση του προσωπικού και συγχώνευση όλων των ομοειδών δραστηριοτήτων για να επιτευχθεί μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 40%, ο νέος όμιλος που θα προκύψει απ’ τη συγχώνευση θα διαπραγματευτεί κούρεμα των δανείων κατά 60%» υπέγραψαν οι διοικήσεις των συγκροτημάτων ΔΟΛ και Πήγασος. Το μνημόνιο είναι επί της ουσίας απαίτηση των τραπεζών (και ειδικά της Alpha Bank) που ζητάνε να «χυθεί αίμα» προκειμένου να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους.
  • Αύριο, Τετάρτη 16 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθή και η απεργία της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών με βασικό αίτημα τηνυπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί:

Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη λογική που λέει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουμε χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική του «μικρότερου κακού» που πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο.

Δεν αποδεχόμαστε την όλο και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των δουλεμπορικών γραφείων στον χώρο.»

Η ΕΤΕΡ έχει ήδη δηλώσει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των συναδέλφων με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, ενώ από σήμερα το απόγευμα υπάρχει κάλεσμα για περιφρούρηση της απεργίας.

(Επισκέψεις: 8 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend