Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα για το έγκλημα στα Τέμπη – «ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!»

Μεγάλες συγκεντρώσεις και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα

 Μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα για το έγκλημα στα Τέμπη.

«Να μη σιωπήσει κανείς! Είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί! Το “ως εδώ!” να πάρει τη μορφή οργανωμένου αγώνα για την προστασία του λαού και της νέας γενιάς. Στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” πρέπει να βγούμε νικητές!».

Το μήνυμα της ΚΝΕ εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή της νέας γενιάς. 

Πηγη: 902

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ στη Βουλή, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής σημείωσε: 

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες,

Είμαστε σήμερα εδώ για την Αγάπη, την Αναστασία, τον Βάιο, τη Θώμη, τον Κυπριανό, τον Παναγιώτη, την Χρύσα…, 57 άνθρωποι εξακριβωμένα και δεκάδες ακόμα αγνοούμενοι, οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία όπως κι εμείς, που έβγαλαν εισιτήριο για το τρένο χωρίς επιστροφή.

Ο καθένας τους είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους.

Είμαστε εδώ για τις οικογένειες και τους οικείους όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους, για τους τραυματίες και όλους τους επιβάτες που παλεύουν να σταθούν όρθιοι και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Για τις μανάδες που άδικα περίμεναν το παιδί τους να απαντήσει στο μήνυμα “στείλε όταν φτάσεις”. Δεν έφτασε ποτέ, αλλά εμείς “θα πάρουμε εκδίκηση για σένανε μικρέ”, όπως λέει και το σύνθημα των μαθητών και φοιτητών στις χθεσινές συγκλονιστικές πορείες που τράνταξαν όλη τη χώρα και όλες τις καρδιές.

Είμαστε εδώ για να αποκαλύψουμε την αλήθεια. Την αλήθεια που θάψανε με τα ψέματα, τις δικαιολογίες, την υποκρισία τους.

Είμαστε εδώ γιατί έχουμε μάθει να μη σιωπάμε μπροστά στα εγκλήματα των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους, αλλά να σφίγγουμε τα δόντια και να αγωνιζόμαστε κόντρα στις αιτίες και τους ενόχους.

Τώρα δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα. “Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή”. Τους το χρωστάμε.

Βροντοφωνάζουμε τα πράγματα με το όνομά τους!

“Δεν ξεχνώ”!

Με τσάντες σχηματίστηκε η φράση «Δεν ξεχνώ». «Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας» γράφτηκε με κεριά.

Ενα μαύρο πανί απλώθηκε μπροστά στη Βουλή. 

 
 
 
 
 
 

Ρίγη συγκίνησης στο Σύνταγμα!

57 φαναράκια στον ουρανό για τους 57 αδικοχαμένους του εγκλήματος στα Τέμπη…

Εκείνη την ώρα ακούγονταν το «έχε το νου σου στο παιδί..»

Θεσσαλονίκη

Με συνθήματα όπως «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημίες, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», «το “πάμε κι όπου βγει” δε βγαίνει πουθενά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης καταδικάζοντας το έγκλημα στα Τέμπη.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται τα πλακάτ που σχηματίζουν την λέξη «Οργή», όπως και πλάκατ με το σύνθημα «στις κάμερες κλαίτε και δείχνετε καημό, ενώ η αλήθεια βρίσκεται πίσω από τα Ευρώ».

Λάρισα

Με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ και στη Λάρισα στέλνουν το μήνυμα ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί.

Αυτή τη στιγμή γίνεται πορεία προς τον Σταθμό του ΟΣΕ, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Στον βωμό του κέρδους θυσία οι νεκροί – Δεν είναι δυστυχήματα, είναι επιλογή», «Νέα, νέε, σου κλέβουν τη ζωή – Σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ»«Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή – Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί».

Σχετικά θέματα

Απόψεις