Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μαρινάκης (μέσω Ολυμπιακού): Καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου

Το μέλος του ΔΣ του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος αμέσως μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (έληξε ισόπαλο..

Το μέλος του ΔΣ του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος αμέσως μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (έληξε ισόπαλο 1- 1) προχώρησε σε μια δήλωση που θα φαινόταν παράδοξο να μην τελούσε σε γνώση της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ειδικότερα του ιδιοκτήτη της, Β. Μαρινάκη.  

Συγκεκριμένα δήλωσε:  «Νομίζω ότι αυτό που έγινε ξεκάθαρο σήμερα είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα. Αυτό βέβαια είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία. Η ανοχή μας αυτή τελείωσε. Η προσωπική μου πρόταση είναι ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Πέρα από τις αιτιάσεις του μέλους του ΔΣ του Ολυμπιακού για το ελληνικό ποδόσφαιρο («διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα») δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά όταν ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού – μιλώντας προφανώς εξ ονόματος του Β. Μαρινάκη – κάνει λόγο για «κυβέρνηση καθεστώτος παρανομίας» και για «λαθραία και παράνομα στοιχεία» μέσα στο Μαξίμου…

Σημειώνουμε ότι οι τοποθετήσεις αυτές γίνονται στο φόντο δημοσιευμάτων για ευρύ δίκτυο υποκλοπών με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου. 

Τα όργανα άρχισαν και έπεται, μάλλον, συνέχεια… 

Μετά τη δήλωση Βρέντζου ακολούθησε δήλωση Μαρινάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προανήγγειλε ΔΣ του Ολυμπιακού, και υποστήριξε: 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για ένα πράγμα: Είδαμε τον Ολυμπιακό να παίζει σε ένα πολύ δύσκολο ματς πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Επίσης, είδε όλη η Ελλάδα ότι οι παίκτες μας είναι οι καλύτεροι. Οταν είναι συγκεντρωμένοι μπορούν να αποδώσουν πάρα πολύ καλά και να παίξουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Με τέτοιες αποδόσεις ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια και να πάρει το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, το τι έχει συμβεί από το πρώτο λεπτό στο αποψινό ματς είναι μια σφαγή που δεν έχει προηγούμενο.

Είναι από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία. Και από το πρώτο λεπτό. Με έναν στημένο διαιτητή, από μία στημένη ομοσπονδία, στην οποία λειτουργεί το παρακράτος και το οργανωμένο έγκλημα. Τα έχω ξαναπεί. Είναι λυπηρό. Γι’ αυτό και πάμε από το κακό στο χειρότερο. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την ώρα που έληξε το ματς έχουμε λάβει χιλιάδες μηνύματα αγανάκτησης από τους οπαδούς μας, οι οποίοι θέλουν να σταματήσει αυτό το τσίρκο. Αυτό που όλοι βλέπουμε. Πως μπορεί να γίνει αυτό και να μη συμμετέχει ο Ολυμπιακός σε αυτή την παρωδία.

Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και εγώ προσωπικά έχω μάθει να μάχομαι. Εχω μάθει στα δύσκολα από μικρός. Εχω μάθει να αλλάζω τις καταστάσεις όταν πρέπει να αλλάξουν και όταν χρειάζεται να αλλάξουν. Μέχρι σήμερα, σχεδόν όλες, αλλά τις περισσότερες φορές, είμαστε νικητές. Το ίδιο πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί και φέτος. Αλλά αυτό που θα κάνουμε είναι ότι θα έχουμε ένα διοικητικό συμβούλιο. Θα ακούσουμε ακριβώς τις απόψεις των μελών του Δ.Σ και του κόσμου και θα αποφασίσουμε. Σας λέω και πάλι, όμως, και αγανακτισμένος είμαι και στεναχωρημένος για όλα αυτά που είδαμε σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, αυτό που είπα στους παίκτες πριν, είναι ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί βλέπουμε επιτέλους ότι όλοι αυτοί οι μεγάλοι παίκτες μπορούν να παίξουν πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Ακόμα και τη διαιτησία. Το είδατε και σήμερα. Κερδίσαμε και τη διαιτησία, που από το πρώτο λεπτό ήταν καραστημένη. Δεν υπάρχει άνθρωπος, ο οποίος γνωρίζει από ποδόσφαιρο και να έχει μια διαφορετική άποψη.

Από εκει και πέρα, σας είπα. Εμείς στο τέλος είμαστε νικητές. Οσο και δύσκολο μπορεί να ακούγεται. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε. Όταν δεν μπορείς να προχωρήσεις με νόμιμα μέσα και όταν κάνεις αυτό που πρέπει: δηλαδή να παίξεις ένα καλό ποδόσφαιρο, να ισχύουν οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου. Όταν όλα αυτά καταπατούνται θα πρέπει και εμείς να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι εύκολες αυτές οι αποφάσεις. Όπως σας είπα, θα γίνει ένα διοικητικό συμβούλιο αύριο το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί και θα αποφασίσουμε.».

 
 

Σχετικά θέματα

Απόψεις