Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η Μαντάμ Ταπί και..ψύχραιμη του Καπιταλισμού!

Το νούμερο Ένα, αλλά νούμερο. Δε χρειάζεται να το αποδείξει, προκύπτει άμα τη εμφανίσει. Αν δεν ήταν εκεί, στην Ουάσιγκτον,..

Το νούμερο Ένα, αλλά νούμερο. Δε χρειάζεται να το αποδείξει, προκύπτει άμα τη εμφανίσει. Αν δεν ήταν εκεί, στην Ουάσιγκτον, καθήμενη επί θρόνου πλουμιστού, σαν ηρωίδα σεξπιρικής ιλαροτραγωδίας, που δε γράφτηκε, θα μπορούσε νάναι συνδαιτυμόνας γνωστού λαθρέμπορου, κάπου στα βόρεια προάστια και να διασκεδάζει με Λε Πα. Ή, άντε σε μια πιο προχώ κατάσταση, σε κάποιο σαλέ της Ελβετίας, όπου θα συμμετείχε σε κάποια οργιώδη πάρτι, σαν αυτά που ενίοτε συνηθίζει η ηθικά παρακμιακή αλλά προνομιακή τάξη των αυλόδουλων του διεθνούς τζετ σετ…

Έλα όμως που την στόχευσε έγκαιρα η διεθνής του Καπιταλισμού και την τοποθέτησε επικεφαλής του ΔΝΤ!!! Αυτή του κανε, αυτήν πήρε…

Πρόσωπα που κρατάνε στο χέρι θέλουν. Θάχανε ακόμα τον Στρος Καν αν η μαυρούλα δεν έπαιρνε την καθόλου αξιοκαταφρόνητη εκδίκηση της, για μια πίπα που έμεινε… μετέωρη!

Εντάξει, βγάλε τα μάτια σου, αλλά δε θα ξεφωνηθεί κοτζάμ ΔΝΤ στην..Πέμπτη Λεωφόρο!

«Φύγε εσύ, έλα εσύ»!

Και πλάκωσε η κερά! Είχε όλα τα προσόντα: Πρώην υπουργός Οικονομικών του Σαρκοζί, ανακατεμένη στο σκάνδαλο Ταπί, όπου ο εν λόγω κύριος ήταν χορηγός στην προεκλογική εκστρατεία του κοντού γκομενάκια εκ Θεσσαλονίκης καταγόμενου…Και όπου η μαντάμ ελέγχεται από τους ανακριτές για την υπόθεση διαιτησίας υπέρ του Ταπί και σε βάρος της Κρεντί Λιονέ. Από την οποία διαιτησία, ο Ταπί τσέπωσε σε βάρος της τράπεζας 403.000.000 ευρώ…

Είχε λοιπόν όλα τα προσόντα να ηγηθεί του ΔΝΤ.

Κι αφού μας τάκανε ρόιδο, με τα προγράμματα του υπαλλήλου της, κυρίου Τόμσεν, έρχεται τώρα να παρέμβει εκ νέου, υπέρ της … «επιχειρηματικότητας»! Η πανάθλια εκπρόσωπος του παγκόσμιου κεφαλαίου, που έχει οδηγήσει στην. απόλυτη απόγνωση τουλάχιστον τα δυο τρίτα του πλανήτη.

Έρχεται τώρα, να προστατεύσει την επιχειρηματικότητα σε μια χώρα διαλυμένη. Πίσω όμως από την επιχειρηματικότητα της κυρίας, κρύβονται οι μεγάλοι και τρανοί της χώρας, που δεν τους βολεύει καθόλου να φορολογηθούν. Είναι αυτοί που, αιώνες τώρα, απολαμβάνουν της προστασίας των μεγάλων δυνάμεων, για να έχουν για λογαριασμό τους το κοντρόλ του συστήματος. Είναι αυτοί που αντί να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, στήνουν… «φιλανθρωπικά ιδρύματα», από τα ψιχουλάκια που μένουν στο τραπέζι, μετά το μεγάλο φαγοπότι. Και είναι τόσο αδίστακτη, αυτή η κυρά εκπρόσωπος των απανταχού ολιγαρχών, ώστε έφτασε στο σημείο να απαλλάξει ακόμα και τους…«κουλοχέρηδες» από την φορολογία! Μα δεν έχει τέλος το αίσχος αυτό!

Να μείνουν λοιπόν στην ησυχία τους οι ολιγάρχες κι όσοι απ΄ αυτούς σέρνονται, ως λαθρέμποροι και έμποροι ναρκωτικών, στα δικαστήρια.

Και να πληρώνουν ανηλεώς μισθωτοί και συνταξιούχοι. Οι συνταξιούχοι που καλούνται ήδη κάθε χρόνο να καταβάλλουν… δυο μισθούς στην Εφορία, που περιφέρουν την οστεώδη, απελπισμένη φιγούρα τους στα πεζοδρόμια και στα πάρκα, που δεν τους περισσεύουν μήτε για φάρμακα, που αφήνουν κάποια στιγμή τη τελευταία τους πνοή, δίχως να τους παίρνουν είδηση μήτε τα παιδιά τους…

Αυτό το «τσόκαρο» κάθεται και το καμαρώνει η Ευρώπη σαν ισότιμο συνομιλητή! Αυτό το «τσόκαρο» που συμβολίζει όσο τίποτα άλλο τον καταλύτη ενός αρχέγονου Πολιτισμού, που τον λοιδορεί και του βγάζει τη γλώσσα. Αυτή, πού στό πρόσωπό της αντανακλά η απόλυτη αδικία σε βάρος των λαών.

Και μην υποστηρίξει κανείς ότι αυτό είναι… Κεϋνσιανισμός! Είναι η απόλυτη ΠΟΥΣΤΙΑ σε βάρος των λαών, που πλέον νομιμοποιούνται για κάθε μορφής άμυνα ενάντια σ΄ όσους απαλλοτριώνουν τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους.

Ας κρατήσει αυτό το «τσόκαρο» τους εδώ τοποτηρητές του, με τους εκπροσώπους τους, τύπου Άδωρη. Αυτός ο τόπος κουβαλάει την τεράστια εθνική εμπειρία του ΕΑΜ. Κι΄ ήρθε η ώρα πια για όλους. Τα «τσόκαρα» στην παπουτσοθήκη κι ο λαός εκεί που τού αξίζει.

ΥΓ. Οφείλω μια συγγνώμη στο Διονύση Τσακνή. Τον αδίκησα μ΄ έναν ανεπίτρεπτο χαρακτηρισμό που του απέδωσα. Συγγνώμη Διονύση και κουράγιο!

Απόψεις