Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μαχητική διαμαρτυρία στην εταιρεία που επιχείρησε να στήσει σύγχρονο σκλαβοπάζαρο (Βίντεο-Φωτο)

Μαχητική και δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας BCLA στη λεωφόρο Συγγρού απάντησαν συνδικάτα και φορείς στην αθλιότητα να διαφημίζει σε εργοδότες πως μπορεί να βρει μετανάστες εργάτες σε... τιμή ευκαιρίας

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας «BCLA» στη λεωφόρο Συγγρού, απάντησαν συνδικάτα και εργαζόμενοι στην αισχρή προσπάθεια της συγκεκριμένης επιχείρησης να στήσει σύγχρονο σκλαβοπάζαρο. Υπενθυμίζεται πως η δικηγορική εταιρεία πιάστηκε στα πράσα να διαφημίζει σε εργοδότες πως μπορεί να τους εξασφαλίσει μετανάστες εργάτες σε …τιμή ευκαιρίας, «πακέτο» με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

«Δεν τους λείπουν εργατικά χέρια αλλά τζάμπα εργάτες»: Τις εργοδοτικές αξιώσεις που βρίσκονται πίσω από τα …παράπονα των κατασκευαστικών ομίλων και της κυβέρνησης για την έλλειψη εργατικών χεριών και τις επιχειρηματίες δραστηριότητες εταιρειών όπως η «BCLA», ανέδειξε με το πανό που άνοιξε στην είσοδο του κτιρίου το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων, εκπρόσωποι άλλων εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων.

«Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι και απαίτησαν «Αυξήσεις και Συμβάσεις κλαδικές και όχι συμφωνίες δουλεμπορικές».

 

Τα πράγματα με το όνομα τους είπαν τα σωματεία φροντίζοντας να αποκτήσει η εταιρεία την επιγραφή που της πρέπει: «Δουλεμπορικό γραφείο» έγραψαν μπροστά στην είσοδο με κόκκινη μπογιά.

«Τα “νομιμοποιητικά έγγραφα” για τα “φτηνά εργατικά χέρια” που διαφήμιζε ως βιτρίνα η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου λάθους, αλλά ένα επιχειρούμενο συνειδητό αλισβερίσι με τους μεγαλοεργολάβους και τις εταιρείες που θέλουν τζάμπα εργασία και δουλειά ήλιο ήλιο για να βγαίνουν τα πλάνα τους. Θα τους κόψουμε το βήχα!», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων. Μάλιστα, οι καταγγελίες του για το θέμα έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ενδεικτικό για τη φάμπρικα που έχει στηθεί είναι το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσιάζει πως ως τμήμα της λειτουργεί Οργανισμός Υποστήριξης Μεταναστών (!), για την παροχή «υποστηρικτικών υπηρεσιών» σε μετανάστες.

 

«Η ουσία είναι ότι θέλουν τζάμπα εργάτες», κατήγγειλε ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Από το βήμα της κινητοποίησης υπενθύμισε πως το Συνδικάτο έχει παλέψει και συνεχίζει να παλεύει για το μεροκάματο, την ασφάλιση, τη Σύμβαση όλων των εργαζομένων, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των μεταναστών.

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας θεωρεί ένα κομμάτι κρέας και να μας πουλά στην αγορά των αφεντικών», ξεκαθάρισε. «Είναι δουλέμποροι και θα πάρουν απάντηση και στην πανοικοδομική απεργία στις 31 Γενάρη», τόνισε.

 

«Το άθλιο αυτό περιστατικό επιβεβαιώνει ότι εμάς, τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους, μας χωρίζει άβυσσος από τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες», τόνισε ο Βασίλης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων.

«Παλεύουμε καθημερινά και με τις νομικές μας γνώσεις για να έχουν οι μετανάστες ίσα δικαιώματα», πρόσθεσε και κάλεσε κάθε εργαζόμενο να ύψωσε τείχος στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Από 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις