«Έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης. Δεν είναι ένα τυχαίο παιδί, αυτοδημιούργητο παιδί», μας είπε ο Κούγιας, σε συνέντευξη του στον ANT1. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, παραδέχτηκε την πράξη του. Θα μπορούσε να αποφύγει να παραδεχτεί την πράξη του και να επιμένει στην αρχική του θέση». «Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα», συμπλήρωσε στην ίδια συνέντευξη.

Ο Αποστόλης στον οποίο αναφέρθηκε ο Κούγιας είναι ο κύριος Απόστολος Λύτρας ο οποίος παραδέχτηκε ότι κακοποίησε τη σύζυγο του και είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Δεν θα εκτιμήσουμε τα νομικά συμπεράσματα του Κούγια, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του (σ.σ. Λύτρα) ήταν υπερβολική». Θα σταθούμε στα «ανδρικά χαρακτηριστικά».

Σημείωση: Ας συμφωνήσουμε ότι «ανδρικά χαρακτηριστικά», σύμφωνα με τη χρήση της συγκεκριμένης φράσης, σημαίνει ότι κάποιος ή κάποια «είναι εντάξει», «είναι σωστός/η», «είναι ντόμπρος/α», έχει «ανδρεία», έχει «θάρρος» (ας προσθέσει ό,τι σχετικό θέλει ο καθένας σε αυτές τις ερμηνείες). Ας συμφωνήσουμε, επίσης, ότι δεν είναι «σωστό» (απαράδεκτο και σεξιστικό είναι) τα «ανδρικά χαρακτηριστικά» να είναι το αντίθετο των «γυναικείων χαρακτηριστικών» και τα πρώτα χαρακτηριστικά να είναι τα «καλά» και τα δεύτερα τα «κακά». Έτσι κι αλλιώς, βεβαίως, ο Κούγιας δεν τα έβαλε σε αντιπαράθεση. Κάποιοι άλλοι, όμως, το κάνουν. Άλλοι, όχι ο Κούγιας. 

Μετά από αυτή τη σημείωση ας βοηθήσουμε τη «συζήτηση», αφού μιλάμε για «ανδρικά χαρακτηριστικά», και ας πούμε λίγα λόγια «αντρίκια»:

«Ανδρικά χαρακτηριστικά» δεν έχει αυτός/αυτή  που κακοποιεί τον άνθρωπο του. 

«Ανδρικά χαρακτηριστικά» δεν έχει αυτός/αυτή που κακοποιεί τον άνθρωπο του και αναγκάζεται να το παραδεχτεί, όταν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, όταν δεν μπορεί να «παραμείνει στην αρχική του θέση», αφού διαπιστώθηκε από γιατρούς πως έγινε κακοποίηση και δεν «έφταιγε» η σκάλα. 

«Ανδρικά χαρακτηριστικά» δεν έχει αυτός/αυτή που παριστάνει πως φοράει χειροπέδες κάτω από το σακάκι

«Ανδρικά χαρακτηριστικά» δεν έχει αυτός/αυτή που ένα μήνα πριν την αναγκαστική παραδοχή της κακοποίησης έδινε τα «φώτα του» ως ομιλητής για την έμφυλη βία.