Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δολοφόνοι νεοναζί – Εθνικό Μέτωπο (Λεπέν) – Χρυσή Αυγή

Τις προηγούμενες μέρες, στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, έγιναν διαδηλώσεις για τον Κλεμάν Μερίκ, τον 18χρονο που..

Τις προηγούμενες μέρες, στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, έγιναν διαδηλώσεις για τον Κλεμάν Μερίκ, τον 18χρονο που δολοφονήθηκε, πέρσι, από ομάδα νεοναζί. Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, που έγινε κοντά στον σταθμό Σαν Λαζάρ, στο Παρίσι, περιέγραψαν, τότε, τον άγριο ξυλοδαρμό που, τελικά, οδήγησε στο θάνατο τον 18χρονο: Οι νεοναζί τον χτυπούσαν, για αρκετή ώρα, με κλωτσιές και σιδερογροθιές, ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος. Ήταν το βράδυ της Τετάρτης, 5 Ιουνίου.

meric

 

Υπεύθυνη για τη δολοφονική επίθεση θεωρήθηκε, μεταξύ άλλων, η οργάνωση Εθνικιστική Επαναστατική Νεολαία (JNR).  Στη συνέχεια ακολούθησε, όπως είναι γνωστό, η αυτοδιάλυση της. Φανταζόμαστε ότι η δράση των μελών της δεν έχει σταματήσει.  Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει, όμως, πως αυτό είναι ένα συμπέρασμα, το οποίο δεν γίνεται να αποδειχτεί. Υπάρχουν, όμως, άλλα στοιχεία, τα οποία είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά. Ας ξεκινήσουμε με μια φωτογραφία μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης. Όπως βλέπουμε μοιάζουν με τους Έλληνες νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ίσως η ομοιότητα να είναι τυχαία… Οι φασίστες, άλλωστε, έχουν κοινά χαρακτηριστικά στην εμφάνιση τους.

Jeunesses Nationalistes Révolutionnaires

 

Πέρσι, την περίοδο μετά τη δολοφονία του Κλεμάν Μερίκ, είχαν δημοσιευθεί  στοιχεία για τις σχέσεις της JNR με το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν, αλλά και με την Χρυσή Αυγή.  Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης JNR η Χρυσή Αυγή είχε ξεχωριστή θέση. Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας, με ένα «κλικ», μπορούσε να «βρεθεί» στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής,  αφού – όπως γράφεται ακόμα – πρόκειται για «Ευρωπαίους συντρόφους».

ιστοσελίδα JNR

 

Εάν σήμερα πληκτρολογήσει κάποιος, στο διαδίκτυο, τη διεύθυνση της οργάνωσης αυτής (jeunesses-nationalistes.fr), τότε, σίγουρα, θα κάνει δύο απλές διαπιστώσεις:

Διαπίστωση πρώτη: Τα τελευταία κείμενα της ιστοσελίδας δημοσιεύθηκαν τις μέρες που αυτοδιαλύθηκε η οργάνωση.

Διαπίστωση δεύτερη: Η Χρυσή Αυγή παραμένει «εκεί». 

Θυμίζουμε ότι η αυτοδιάλυση της νεοναζιστικής οργάνωσης και η διάλυση της, από τις γαλλικές αρχές, έγιναν με διαφορά μικρού χρονικού διαστήματος. Οι Γάλλοι νεοναζί, όμως, κρατούν ενεργή την ιστοσελίδα τους, παρά την «αυτοδιάλυση» τους. Στην ιστοσελίδα υπάρχει κάθε είδους προπαγανδιστικό υλικό τους . 

Η σχέση της JNR με το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν

Το ερώτημα δεν είναι ούτε «νομικό», ούτε «τυπικό». Δεν θέτουμε θέμα «νομιμότητας». Η οργάνωση αυτή, άλλωστε, μπορεί να δραστηριοποιείται μέσω άλλων φορέων της ακροδεξιάς στη Γαλλία. Το ερώτημα είναι:  Ποια είναι η σχέση του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν με την JNR  τα τελευταία χρόνια;

Η Μαρίν Λεπέν έχει επιδιώξει να αλλάξει την εικόνα του κόμματος της, προς τα έξω, και αυτό το γεγονός, ίσως, εξηγεί – σε ένα βαθμό – το μεγάλο ποσοστό του Εθνικού Μετώπου, στις πρόσφατες ευρωεκλογές.  Τα στοιχεία, για τη σχέση του Εθνικού Μετώπου  με τους «κλασικούς» νεοναζί μαρτυρούν το αντίθετο.

Όλες οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πέρσι, σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Μπορεί να τις βρει, όποιος θέλει, στην ιστοσελίδα του γνωστού γαλλικού περιοδικού Le Nouvel Observateur, ακόμα.

Απόδειξη πρώτη (τρεις φωτογραφίες): Ο Ντανιέλ Μακ συμμετέχει στις συγκεντρώσεις της νεοναζιστικής  οργάνωσης, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία (δεξιά).  Στην άλλη φωτογραφία (αριστερά) έχει άλλη ιδιότητα: Ανήκει στην ασφάλεια του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου, Ζαν Μαρί Λεπέν.  Το στοιχείο αυτό καταγράφεται στο ρεπορτάζ του Le Nouvel Observateur και αποδεικνύεται από ταμπελάκι πάνω στο μπουφάν του. Η φωτογραφίες (αριστερά και κάτω) είναι από συγκέντρωση του Εθνικού Μετώπου (1/5/ 2012).

 μπράβος Λεπέν

 

Απόδειξη δεύτερη (δύο φωτογραφίες): Η Μαρίν Λεπέν είχε δηλώσει, τον Απρίλιο του 2011, πως δεν θέλει πια να βλέπει νεοναζί στις συγκεντρώσεις του Εθνικού Μετώπου. Στις δύο φωτογραφίες απεικονίζεται κάποιος, που «εύκολα» τον λες ακροδεξιό… Το πρόσωπο του δεν φαίνεται, αλλά το τατουάζ του και η «σιλουέτα» του μας οδηγεί, αβίαστα, στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο. Αυτός, λοιπόν, στη φωτογραφία (αριστερά) συμμετέχει σε συγκέντρωση της οργάνωσης JNR και στη φωτογραφία (δεξιά) παρακολουθεί μια συγκέντρωση του Εθνικού Μετώπου (1/5/2013).

φασίστας σε δύο συγκεντρώσεις

 

Απόδειξη τρίτη (δύο φωτογραφίες):  Μετά τη δολοφονία του Κλεμάν Μερίκ  η Μαρίν Λεπέν είχε δηλώσει πως δεν γνώριζε τη φασιστική JNR! Στον γαλλικό Τύπο έχει γραφτεί πολλές φορές,  κυρίως παλιότερα, πως οι διάφορες ομάδες της ακροδεξιάς, μεταξύ αυτών και η JNR, είχαν σχέση τους οπαδούς του ακροδεξιού και φασίστα Λεπέν. Ας μη μείνουμε, όμως, σε αυτό. Στην πρώτη φωτογραφία (αριστερά) είναι η Μαρίν Λεπέν και γύρω της άτομα, που την ακούν με προσοχή,  σε χαλαρό κλίμα.  Η φωτογραφία είναι από το πρώτο «100% French Pride», ρατσιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η ιστοσελίδα FDesouche.com, το 2008.

Στη φωτογραφία (δεξιά) είναι ο Σερζ Αγιούμπ, αρχηγός της JNR. Από την ταπετσαρία (και στις δύο φωτογραφίες) φαίνεται πως βρίσκονται στο ίδιο μέρος. Φυσικά, δεν αποδεικνύεται ότι ήταν εκεί την ίδια μέρα. Έχουμε , όμως, ένα άλλο στοιχείο: Οι φωτογραφίες αυτές είναι από το μπαρ Local, στέκι ακροδεξιών και συγκεκριμένα των νεοναζιστών της JNR…

αρχηγός φασιστικής οργάνωσης με Λεπέν

Ένα αντιφασιστικό τραγούδι είναι αυτό που χρειάζεται, μετά από τόσους ναζιστές:

 

 

 

Απόψεις