Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι δεν συναίνεσαν στο έγκλημα – Όλοι στο συλλαλητήριο της Τρίτης 14 Ιούνη έξω από τη Βουλή

Δεν πέρασε η προσπάθεια των εκλεγμένων στο ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα με τις δύο παρατάξεις της ΔΑΚΕ..

Δεν πέρασε η προσπάθεια των εκλεγμένων στο ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα με τις δύο παρατάξεις της ΔΑΚΕ να παρασύρουν τους εργαζόμενους στο να συναινέσουν στις απολύσεις τους και να ψηφίσουν την τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, πριν καν μπει για συζήτηση στη Βουλή από την ίδια την κυβέρνηση.

Παραμένει σε ισχύ η απόφαση της μαζικής γενικής συνέλευσης της Παρασκευής 10 Ιούνη, όπου οι εργαζόμενοι καταδίκασαν και απέρριψαν ομόφωνα την τροπολογία της κυβέρνησης και αποφάσισαν συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Ιούνη και στις 2 μ.μ., έξω από τη Βουλή. Για μαζική κάθοδο και καταδίκη της τροπολογίας ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι, έχοντας για μία ακόμη φορά δίπλα τους συνδικάτα και εργαζόμενους από την Στερεά Ελλάδα και την Αττική.

Παρά την ανοιχτή προσπάθεια που κατέβαλαν τις τελευταίες ημέρες, οι συνδικαλιστές των δύο παρατάξεων της ΔΑΚΕ, δεν κατάφεραν να παίξουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και να κάνουν συνένοχους τους εργαζόμενους στο έγκλημα. Απέτυχαν να δώσουν πολιτικό άλλοθι στην κυβέρνηση, εμφανίζοντας τους εργαζόμενους ότι συμφωνούν με την τροπολογία έκτρωμα και τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Στη μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 και την οποία οι ίδιοι επιδίωξαν, τελικά αναδιπλωθηκαν, όταν είδαν πως δεν περπατούν οι επιδιώξεις τους ανάμεσα στους εργαζόμενους. Μάλιστα, ενώ στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ την Κυριακή, οι συνδικαλιστές που προέρχονται από το χώρο της ΔΑΚΕ, επέμεναν στο να στηθεί κάλπη στη γενική συνέλευση, ώστε να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι αν συμφωνούν με την τροπολογία της κυβέρνησης, τελικά το πήραν πίσω. Είναι χαρακτηριστικά ότι ενώ τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης αλλά και εργαζόμενοι ζήτησαν να στηθεί κάλπη, οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ δυναμιτισαν την κατάσταση και να εκφυλισουν τη γενική συνέλευση. Δικαιολόγησαν μάλιστα την αναδίπλωση τους στην απουσία του δικηγόρου για να ενημερώσει τους εργαζόμενους, αν και γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ο δικηγόρος δεν μπορούσε να παραβρεθεί.

Η αναδίπλωση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ αποκάλυψε παράλληλα τις επιδιώξεις να παρασύρουν τους εργαζόμενους. Εκεί που τις προηγούμενες ημέρες σκορπούσαν το φόβο στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι εάν η κυβέρνηση δεν έχει τη συμφωνία των εργαζομένων δεν θα ψηφίσει την τροπολογία και οι εργαζόμενοι θα χάσουν τις αποζημιώσεις, στη γενική συνέλευση της Δευτέρας οι ίδιοι άλλαξαν την πρόταση τους και ζήτησαν να μην ψηφίσουν τελικά οι εργαζόμενοι, πριν να ενημερωθούν από το δικηγόρο. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίζουν ως θετική την τροπολογία της κυβέρνησης που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει και ξεσπιτωνει τους εργαζόμενους, πετώντας τους τα ψίχουλα των αποζημιώσεων και μηνιαίες και δίμηνης διάρκειας συμβάσεις με ορίζοντα 5 μηνών και για όποιους και όσους θέλει ο ειδικός εκκαθαριστής, προκειμένου να πείσουν τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα αμφισβήτησαν ακόμη και τα αποτελέσματα του μέχρι τώρα συγκλονιστικού αγώνα των εργαζομένων.

Η καλλιέργεια του φόβου ήταν και η συνολική στάση τους στη συνέλευση της Δευτέρας, όπου δεν έλειψαν στις τοποθετήσεις τους οι αναφορές στους εκβιασμούς της κυβέρνησης μέσω του ειδικού εκκαθαριστή, αλλά και να παραπλανούν τους εργαζόμενους μπλέκοντας την ψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης με τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαδικασίας διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων που εκδικάζονται την Παρασκευή 17 Ιούνη.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου, στην τοποθέτησή του, ανέλυσε διεξοδικά άρθρο άρθρο το περιεχόμενο της τροπολογίας και της αιτιολογικής έκθεσης. Τόνισε, ότι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτή, έρχεται όχι για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά επειδή αποτελεί βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί εκποίησης της ΛΑΡΚΟ. Ξεσκέπασε την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και το βρώμικο παιχνίδι να αποδεχθούν τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταδικάσουν την τροπολογία της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης ότι είναι άλλο ζήτημα τα ασφαλιστικά μέτρα και άλλο η τροπολογία της κυβέρνησης και απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη κινητοποίηση της Τρίτης 14 Ιούνη στην Αθήνα και έξω από τη Βουλή, την ώρα συζήτησης της τροπολογίας που βάζει ταφόπλακα στη ΛΑΡΚΟ.

Πηγη: 902

Σχετικά θέματα

Απόψεις