Κοινωνία Πολιτική

ΛΑΡΚΟ: Με κλείσιμο της Εθνικής Οδού συνέχισαν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι

Με συμμετοχή 100% πραγματοποιείται σήμερα η νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Με συμμετοχή 100% πραγματοποιείται σήμερα η νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, ενώ το μεσημέρι, έγινε η συγκέντρωση των εργατών στην Εθνική, την οποία έκλεισαν και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του Μαρτίνου. 

Στη συγκέντρωση, με δικά τους μαζικά και μαχητικά μπλοκ, παραβρέθηκαν το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας αλλά και οι μαθητές του ΓΕΛ Μαρτίνου εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργατών, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί στόλισαν το σχολείο τους με πανό και συνθήματα συμπαράστασης.

Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν, “με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι θα τους σταματήσουμε με ενότητα και πάλη”.

Πλήθος κόσμου και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν στη συγκέντρωση ενώ από την Αθήνα μετέβησαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας και εργαζόμενοι από άλλα σωματεία. 

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος στο χαιρετισμό του εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του Κόμματος, στον αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης ανακοινώθηκε, από τον Α. Κορέτζελο, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, σύσκεψη σωματείων, που θα γίνει τις επόμενες μέρες, για τη συνέχιση του αγώνα.

Μιλώντας στην κινητοποίηση ο Παναγιώτης Πολίτης, εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι, η τροπολογία θα ψηφιστεί, ωστόσο το ζήτημα είναι αν θα αφήσουμε να την εφαρμόσουν. Και αυτό, συνέχισε, απαιτεί αντοχή ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη και συσπείρωση. Κάθε βήμα που κάνουμε να βροντάει ο τόπος, κατέληξε ο Π. Πολίτης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας,  εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων σε δήμους της Φθιώτιδας, καθώς και ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων.

Παράλληλα στη Βουλή ο Γ. Δελής απαίτησε την απόσυρση της τροπολογίας της κυβέρνησης που οδηγεί στο μαρασμό και τη συρρίκνωση του εργοστασίου.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 519 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend