Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΛΑΡΚΟ: Αύριο η μεγάλη σύσκεψη στη Λάρυμνα – Ώθηση στον αγώνα με νέα κλιμάκωση

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ετοιμάζονται να δώσουν νέα ώθηση στην οργάνωση του αγώνα τους, χωρίς να παρασύρονται από τα προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης

Με αποφασιστικότητα και όπλο την πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους, με τη μεγάλη σύσκεψη συνδικάτων και φορέων, την Κυριακή 15 Γενάρη, στις 10 π.μ., στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ετοιμάζονται να δώσουν νέα ώθηση στην οργάνωση του αγώνα τους, χωρίς να παρασύρονται από τα προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης.

Λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη της Κυριακής και νιώθοντας την πίεση από τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που φουντώνει ξανά, όπως και το πλατύ κίνημα αλληλεγγύης να υψώνεται, η κυβέρνηση μέσω του ειδικού διαχειριστή ενημέρωσε «επίσημα» τους εργαζόμενους ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί παράταση στις συμβάσεις τους και παράλληλα θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των διαγωνισμών εκποίησης.

Ειδικότερα ο ειδικός εκκαθαριστής επικοινώνησε το μεσημέρι της Παρασκευής με το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, ενημερώνοντας ότι «πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της ειδικής διαχείρισης με τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου αποφασίστηκε να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων, τουλάχιστον μέχρι 31 Μαΐου, εξασφαλίζοντας και τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για τη μισθοδοσία, καθώς και ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακηρύξει επενδυτή στο διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης».

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη

 
 

Σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου της Λάρυμνας, σχολιάζοντας την ενημέρωση που έγινε από την ειδική διαχείριση στο σωματείο, σημείωσε ότι «οι αγωνιστικές αποφάσεις και ο σχεδιασμός να αναπτύξουμε νέους αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα» και πρόσθεσε: «Ο μεγαλειώδης και δίκαιος αγώνας που δίνουμε τρία χρόνια τώρα είναι αυτός που μας κράτησε στις εργασίες και τα σπίτια μας. Με τον αγώνα και τη συγκλονιστική αλληλεγγύη που έχουμε δεχτεί από τα “αδέλφια μας” σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό έχουμε καταφέρει να είμαστε ακόμη όρθιοι και να αναμετριόμαστε στα ίσια με την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους μηχανισμούς τους. Αυτή μας η επιλογή και στάση επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά και έτσι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, μέχρι την τελική νίκη».

Επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους μέσα από την πείρα που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια δεν παρασύρονται από τους ελιγμούς της κυβέρνησης και παραμένουν σταθεροί στον αγώνα για να διασφαλίσουν την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα και τον μόχθο που τους οφείλεται.

«Εχουμε πολλές εκκρεμότητες, οικονομικές και εργασιακές, που δεν θα σταματήσουμε να τις απαιτούμε. Ταυτόχρονα ξέρουμε πως όποια παράταση και να δοθεί κάποια στιγμή θα λήξει και ενδεχόμενα η περίοδος αυτή να είναι εν μέσω εκλογών και να μην είναι ευνοϊκή για μας. Εμείς επιμένουμε: Θα διεκδικούμε συμβάσεις αορίστου χρόνου ώστε να παραμείνουμε στις εργασίες μας. Να μας βρει μέσα στο εργοστάσιο, τα μεταλλεία και τα γραφεία της εταιρείας ο νέος ιδιοκτήτης, εάν και όποτε έρθει», επισημαίνει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Παναγιώτης Πολίτης τονίζει ότι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ δεν θα αφήσουν να περάσει ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση, η προσπάθειά της να υπονομευτεί η νέα αγωνιστική κλιμάκωση. «Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στους εργαζόμενους και τον λαό της γύρω περιοχής να παραβρεθούν μαζικά στη σύσκεψη την Κυριακή 15 Γενάρη. Ηδη τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμμετοχής που φτάνουν στο σωματείο είναι δεκάδες και η ανταπόκριση των συναδέλφων μας και των Σωματείων από ολόκληρη την Ελλάδα είναι για μία ακόμη φορά συγκινητική», αναφέρει.

Να σημειώσουμε ότι κάλεσμα στα συνδικάτα ολόκληρης της χώρας να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ απηύθυνε το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του.

Επίσης στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στέκονται Εργατικά Κέντρα και Σωματεία της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, που προετοιμάζουν την παρουσία τους στη σύσκεψη της Κυριακής. Τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής τα Εργατικά Κέντρα Λαμίας, Θήβας, Αμφισσας και Εύβοιας. Πούλμαν για τη σύσκεψη της Κυριακής θα αναχωρήσουν, στις 7.30 π.μ. από τα Ψαχνά, στις 7.45 π.μ. από Νέα Αρτάκη και στις 8 π.μ. από το πάρκο Βούρκου της Χαλκίδας. Επίσης από τη Λαμία, στις 8 π.μ., από το πάρκο Τσαλτάκη.

Θα παρευρεθεί ο Δ. Κουτσούμπας

Εκφράζοντας τη σταθερή στήριξη και αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ για τη δουλειά και τα δικαιώματά τους, στη σύσκεψη της Κυριακής 15 Γενάρη στη Λάρυμνα θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις