Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Λάρισα-Καρδίτσα: Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς στις 29 Οκτώβρη

Στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης και διεκδίκησης των σωματείων της Θεσσαλίας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου διοργανώνουν μεγάλη..

Στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης και διεκδίκησης των σωματείων της Θεσσαλίας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου διοργανώνουν μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης – διεκδίκησης για τους πλημμυροπαθείς την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 18:00 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, σύνθημα «Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας / Να γίνει φως η αλληλεγγύη μας»!

Την πρωτοβουλία στηρίζουν δεκάδες μουσικοί και τραγουδιστές αλλά και σωματεία, φορείς όπως το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας, συνολικά ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος με τα παραρτήματά του.

Η συναυλία επιδιώκει να αναδείξει όλα τα αιτήματα των επιτροπών αγώνα πλημμυροπαθών, των στεκιών αλληλεγγύης που στήθηκαν σε γειτονιές και χωριά, των σωματείων και των συλλόγων για 100% αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων. Ταυτόχρονα για τους καλλιτέχνες διαμορφώθηκαν και ειδικά αιτήματα όπως πχ να εκδοθεί ειδικό επίδομα για τους καλλιτέχνες της Θεσσαλίας τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2023.

Η οικονομική στήριξη των δράσεων αλληλεγγύης στους πληγέντες θα γίνεται με κουπόνια των 5 ευρώ. Θα υπάρχει η δυνατότητα όλοι να τα προμηθευτούν πριν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Στην συναυλία έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές :

Χορικός Διθύραμβος, Evita & theValBoys, ARGON, SingAlong, Τοξικά Απόβλητα, AladalaBand, Ελένη Λαγού, Βλάμηδες, Χαονία, Θάνος Σταυρίδης και dRom, Babo Koro, Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία».

Ορχήστρα του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με ερμηνευτές τους: Βασίλης Καρμίρης, Δέσποινα Μαύρου, Νίκο Αλεξόπουλο, Σπύρο Μαγαλιό, Φώτης Παπανικολάου, Μαρία Μπέλλου.

Επίσης συμμετέχει η ορχήστρα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη και ερμηνευτές: Γιώτα Νέγκα, Κώστα Τριανταφυλλίδη, Μανώλη Φάμελλο.

Ταυτόχρονα αρκετοί καλλιτέχνες ανεξάρτητα αν συμμετέχουν στο πρόγραμμα ή όχι στέλνουν μηνύματα στήριξης στο παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ. Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω μήνυμα:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκδηλώνοντας καταρχάς την αμέριστη συμπαράστασή μας στον λαό του γεωγραφικού διαμερίσματος στο οποίο βρίσκεστε, και μαστίζεται από τη θανατηφόρα εγκατάλειψη της πολιτικής κόστους-οφέλους όλων των κρατικών διοικήσεων που έχουν παρέλθει, θα θέλαμε να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας και πρακτικά με τη συμμετοχή μας ως συγκρότημα σε οποιαδήποτε από τις σχετικές εκδηλώσεις εσείς επιθυμείτε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, “Τοξικά Απόβλητα“».

 
 

Αντίστοιχα η Ελένη Λαγού δήλωσε πως στηρίζει «…όποιον αγώνα και να δώσουν οι πλημμυροπαθείς», οι «ΕΝΑΛΛΑΞ» έστειλαν πως «…η μουσική και οι μουσικοί ενώνουν στα δύσκολα». Ο μουσικός Χρήστος Ανυφαντής δήλωσε πως: «Το μπράβο είναι λίγο παιδιά! Ο λαός σώζει τον λαό»!

«…Δεσμευόμαστε ότι θα βρούμε τρόπο να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας, είτε από τη Σκιάθο, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για την προστασία της ζωής και στήριξης των πληγέντων.» δήλωσε η μπάντα Gravity Zero από τις Σποράδες.

Το σχήμα «Evita & the Val Boys» δήλωσε: «Πάντα είμαστε δίπλα σε τέτοιου είδους δράσεις. Η αλληλεγγύη ήταν πάντα το κλειδί (πόσο μάλλον στην εποχή μας). Όταν έχουμε ο ένας τον άλλον είμαστε ικανοί και δυνατότεροι. Άλλωστε η μουσική υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μόνο για να μας ενώνει!»

«Για μια ακόμη φορά ο πανελλήνιος μουσικός σύλλογος δίνει το παράδειγμα», λέει η τραγουδίστρια Μαρία Μπέλλου ενώ ο Σπύρος Μαγαλιός σημειώνει: «Μεγάλη τιμή η συμμετοχή στη μεγάλη πανελλαδική συναυλία του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στις 29 Οκτώβρη. Δηλώνουμε πάντα παρόντες γιατί η τέχνη είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό του λαού».

Oι «Aladala Band» δήλωσαν μεταξύ άλλων: «Είμαστε ο ένας για τον άλλον. Η μουσική ενώνει και βοηθά! Χρέος όλων των καλλιτεχνών να βάζουμε πλάτη σε αυτούς που έχουν ανάγκη»!

Η Δέσποινα Μαύρου: «Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά να συμμετέχω κι εγώ στην συναυλία στήριξης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου. Απέναντι σε κάθε πλήγμα που απειλεί την ζωή, είμαστε υποχρεωμένοι να δράσουμε», δήλωσε στηρίζοντας τη συναυλία.

Τέλος, ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης που θα έχει τη μουσική διεύθυνση της ορχήστρας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου μας είπε: «Στις 29 Οκτωβρίου ενώνουμε τις φωνές μας για να συμπαρασταθούμε στους πληγέντες από τις πλημμύρες στον Θεσσαλικό κάμπο. Τραγουδάμε και διεκδικούμε το αυτονόητο για τον λαό της Θεσσαλίας. Το δικαίωμα στη ζωή και στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.»

Την ίδια μέρα και στην Καρδίτσα

Την ίδια μέρα στην Καρδίτσα στις 7 μ.μ. σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας, το Σωματείο Εργαζομένων Κ.Υ. Νόμου Καρδίτσας, οι Συνταξιούχοι του ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γυναικών, η ΕΟΑΣΚ, ο Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά και ο Εμπορικός σύλλογος Παλαμά με την συμμετοχή και την μουσική επιμέλεια του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΠΜΣ οργανώνουν μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης.

Μέχρι στιγμής συμμετέχουν ο Διονύσης Τσακνής, τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και αρκετοί τοπικοί καλλιτέχνες.

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις