Κοινωνία

Kυβέρνηση: Μουσική στην εστίαση – Αλλαγές στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας – Τα μέτρα

Tη δυνατότητα μουσικής στην εστίαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας. Όπως ανέφερε κάτι τέτοιο για τα μαγαζιά που θα υπάρχουν καθήμενοι.

Παράλληλα ανακοίνωσε το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης σε αεριζόμενες στοές μόνο με 2 εισόδους και την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας ως τις 1:30 τα ξημερώματα από τις 12/6, ενώ από την 1η Ιουλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας καταργείται.

Σε ότι αφορά τις δεξιώσεις, από 1/7 τα άτομα αυξάνονται σε 300, ενώ από τις 12/6 αυξάνεται και η πληρώτητα των θεάτρων ανάλογα με τη χωρητικότητα.

Τέλος, ανέφερε ότι επιτρέπονται οι εμποροπανηγύρεις, μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ξεπερνά το 50%.

Αναλυτικά:

1. Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

2. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η κυκλοφορίας (curfew) επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στις 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

3. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

4. Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

5. Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

6. Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.

7. Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

8. Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε ότι αφορά το μέτρο της μουσικής στην εστίαση, ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι σε περίπτωση που μαγαζί παίζει μουσική με τον κόσμο να μην είναι καθήμενος, το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 5.000 ευρώ. 

 

(Επισκέψεις: 297 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend