Κοινωνία

ΚΡΙΣΗ: Εξαμηνιαία επιστημονική επιθεώρηση

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού ΚΡΙΣΗ από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ. Πρόκειται για μια εξαμηνιαία επιθεώρηση με επιστημονικά άρθρα. Βασικό ερευνητικό ενδιαφέρον του περιοδικού «αποτελεί η μαρξιστική θεωρία και μεθοδολογία, ως ένα ευρύ ρεύμα, το οποίο διαπέρασε και διαπερνάει με ποικίλες μορφές όλο το φάσμα των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών».
 
Συγκεκριμένα, «ως γενικές θεματικές, στις οποίες επιδιώκεται να αναπτυχθεί προβληματισμός και διάλογος, εξέχουσα θέση κατέχουν τα ζητήματα της φιλοσοφίας, της θεωρίας της επιστήμης, της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της ανθρωπολογίας της πολιτικής οικονομίας, της κοινωνιολογίας, της θεωρίας του δικαίου και του κράτους, της πολιτικής θεωρίας, της ιστορίας της τέχνης και της αισθητικής, της ψυχολογίας, της παιδαγωγικής, καθώς και ζητήματα της μεθοδολογίας των φυσικών επιστημών και των επιστημών της ζωής.  Φιλοδοξία της έκδοσης είναι να αγκαλιάσει προοπτικά όλους τους επιστημονικούς κλάδους και τα διαφορετικά πεδία στη διατομή τους με ζητήματα που άπτονται του μαρξισμού. 
 
Την ευθύνη της έκδοσης έχει η Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού, η οποία πλαισιώνεται από μια ευρεία ομάδα Επιστημονικών Συνεργατών, αποτελούμενη από καθηγητές και νεώτερους ερευνητές πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συντακτική Επιτροπή: Δημητράκος Θοδωρής – Κοζάτσας Γιάννης -Πασσάς Κώστας».
 
Το περιοδικό  «φιλοξενεί επιστημονικά άρθρα, έπειτα από διαδικασίες διπλής τυφλής αξιολόγησης, κατά τα πρότυπα που διέπουν τα εγκυρότερα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά». 

Στην ιστοσελίδα της ΚΡΙΣΗΣ (e-krisi.gr) μπορείτε να βρείτε «στοιχεία για το περιεχόμενο του πρώτου τεύχους, αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους σκοπούς και το χαρακτήρα της εξαμηνιαίας επιστημονικής επιθεώρησης, το Σημείωμα της Σύνταξης, καθώς και την ομάδα των Επιστημονικών Συνεργατών».

Η ΚΡΙΣΗ «διατίθεται στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία, αλλά και στα μικρότερα (μετά από παραγγελία), καθώς και σε επιλεγμένους χώρους.  Ιδιαίτερη προσοχή έχει επιδειχθεί ούτως ώστε η τιμή της έκδοσης να είναι ιδιαίτερα προσιτή, τόσο στους ιδιώτες, όσο και στα ιδρύματα και τους οργανισμούς. Η τιμή του τεύχους είναι στα 9 ευρώ και η ετήσια συνδρομή στα 15 ευρώ».

(Επισκέψεις: 206 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend