Απόψεις Κοινωνία

Κόβεται το άτιμο. Κόβεται, αν το αποφασίσεις

 

Δυσκολότερο από το να κόψεις το τσιγάρο. Αλλά κόβεται το άτιμο. Κόβεται. Την πρώτη μέρα όλα ήταν εύκολα και είπα «ξεμπέρδεψα».

Αμ, δε.

Η δεύτερη μέρα ήταν δυσκολότερη: Εφίδρωση από τη σπονδυλική στήλη μέχρι τους λοβούς των αφτιών. Είπα να τα παρατήσω, αλλά άντεξα.

Την τρίτη μέρα κοιμήθηκα τις κρίσιμες ώρες του στερητικού συνδρόμου. Η τέταρτη μέρα της αποτοξίνωσης ήταν μια πραγματική κόλαση, όμως την πέμπτη μέρα ξύπνησα «περδίκι». Όλη μέρα δεν αισθάνθηκα την παραμικρή έλλειψη. Έκτοτε δεν το ξανακούμπησα το καταραμένο.

Συνάδελφος μου στον οποίο αφηγήθηκα το κατόρθωμα μου, ευλόγως παρατήρησε: «Μα εσύ δεν καπνίζεις. Τι έκοψες; Μη μου πεις πως φουμάρεις τίποτα …άλλο».

-Τίποτα δεν καπνίζω ανόητε. Τις ειδήσεις των καναλιών της τρόικας έκοψα και βρήκα την υγειά μου!!!

Και μιας και σας μπέρδεψα με όλα τα περί τσιγάρων οφείλω να σας πληροφορήσω πως «τα έκοψα» όλα. Και με φίλτρο (ΝΕΡΙΤ) και βαρύ σέρτικο (Mega) και αμερικανικού τύπου (ΣΚΑΪ) και ό,τι με ενοχλεί ή αντιστρατεύεται τα συμφέροντα μου.

Τέρμα! Τώρα θα πέσουν στα γόνατα για να τους ξαναδώ. Και αν… Σιγά μην τους προσφέρω πόντους AGB για να προσπαθούν να με πείσουν πως «δικαίως μειώθηκε το εισόδημα μου και πολύ ορθώς αυξήθηκε η φορολόγηση μου».

Θέλω εφεξής να μου «χαϊδεύετε τα αφτιά» με «λαϊκίστικες κορώνες». Και θα επανεξετάσω το αίτημα σας. Εξ άλλου για όλες τις θεραπείες απεξάρτησης υπάρχουν υποκατάστατα. Το Internet, οι αντιμνημονιακές εφημερίδες και κανάλια, οι ανταλλαγή απόψεων με φίλους.

Τώρα που οι θεαματικότητες των μνημονοκάναλων καταρρέουν ταχύτερα από τα ποσοστά της συγκυβέρνησης είδα πως έκαναν κάποιες μικρές προσπάθειες «αντίστασης» στον οδοστρωτήρα της τρόικας, σταμάτησαν τη λογοκρισία, έδωσαν λόγο και στην ευρύτερη αντιπολίτευση. Έκαναν ακόμη και αλλαγές στα επιτελεία τους ή έβγαλαν προβεβλημένα στελέχη τους στους δρόμους με το μαρκούτσι στο χέρι.

Όμως δεν «τσιμπάμε» πλέον. Γιατί ανακαλύψαμε ακόμη πως οι «ειδήσεις» τους δεν μου προσέφεραν τίποτα. Μόνο σενάρια εκφοβισμού και ισχυρές δόσεις κυβερνητικής προπαγάνδας. Πράγματα πιο βλαβερά κι απ΄ το τσιγάρο. Ε, μπορούμε και χωρίς αυτά.

Χωρίς τσιγάρο δεν μπορούμε.

tv end

(Επισκέψεις: 25 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend