Πολιτική

Ο Φώτης δεν τρώει ελιές στο ποτάμι…

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας, γιατί θα του κόψει τη φόρα για τη διαπραγμάτευση, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει στην κυβέρνηση. Μαθαίνουμε πως μια μειοψηφία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  έχει κρύψει τα επίσημα κείμενα του κόμματος και αρνείται να τα δώσει στον πρόεδρο. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται μεγάλες πιέσεις, από το στενό του πολιτικό περιβάλλον, για να τα διαβάσει, ακόμα κι αν το τίμημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί σε διάσπαση. Προσπαθούν να τον πείσουν και γι’ αυτό αναφέρονται, διαρκώς, στο παράδειγμα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδή (ξέρετε, τον κύριο «δεν διάβασα το μνημόνιο»).

tsiprs

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έγινε πάλι υπουργός (καημός κι αυτός…) και ανέλαβε την Παιδεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί μαθητές ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν μαζικά, χωρίς την άδεια των γονιών τους. Για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο, όπως διαβεβαιώνουν άλλες πηγές,  υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός.  Στενοί συνεργάτες του υπουργού τον συμβουλεύουν να μην απευθυνθεί στον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, γιατί τον είχε στηρίξει  στις δημοτικές εκλογές ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Η λύση που προτείνεται είναι μια συνεργασία με τον δήμο Βόλου, όπου είναι δήμαρχος ο Αχιλλέας Μπέος. Η σκέψη είναι το υπουργείο να ζητήσει από τον δήμαρχο Βόλου να προτείνει «σίγουρα» (σε γονείς και μαθητές) για τους αγώνες του Μουντιάλ.

loberdos

Μια άλλη σημαντική πληροφορία που έχουμε είναι ότι οι έμπιστοι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά του δίνουν συνέχεια συγχαρητήρια, για την κίνηση – τράμπα με τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη. Εκτιμούν πως ήταν μια σοφή επιλογή, διότι με αυτόν τον τρόπο ο ένας θα συνεχίσει το έργο του άλλου.  Οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, το προσωπικό όλων  των νοσοκομείων της χώρας και οι ασθενείς ετοιμάζουν εκδήλωση, για τον Μ. Βορίδη. Έχει τυπωθεί και αφίσα – κάλεσμα με έξι τσεκούρια. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (όλοι), μόλις έμαθαν πως ο Ά. Γεωργιάδης θα είναι ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, επικοινώνησαν με τον αδερφό του, Λεωνίδα. Ο στόχος ήταν να προμηθευτούν, γρήγορα, βιβλία των εκδόσεων Γεωργιάδη. Οι περισσότεροι προτίμησαν το βιβλίο «Η φυλετική συνέχεια των Ελλήνων», διότι έχει πρόλογο του Α. Γεωργιάδη. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει, ήδη, ζητήσει υπουργείο για τον επόμενο ανασχηματισμό.

 georgiadhs-voridis-ceb1ceb4cf89cebdceb9cf82-ceb2cebfcf81ceb9ceb4ceb7cf82

Την ίδια περίοδο που συμβαίνουν τα σημαντικά αυτά γεγονότα στο ΠΑΣΟΚ έχουν δυσκολίες. Υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου κατηγορούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γιατί δεν ζήτησε περισσότερα υπουργεία στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.  Απειλούν με τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, το οποίο θα χαλάσει τα σχέδια μετεξέλιξης της Ελιάς από εκλογικό σχηματισμό σε ενιαίο κόμμα. Οι βενιζελικοί βουλευτές επιμένουν ότι το ΠΑΣΟΚ κέρδισε από τον ανασχηματισμό και αναφέρουν ως κορυφαίο παράδειγμα το γεγονός πως ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι υπουργός. Η απάντηση από τους βουλευτές που αντιπολιτεύονται τον Βαγγέλη Βενιζέλο είναι: «Αυτός δεν είναι δικός μας. Δεν είναι ΠΑΣΟΚ, πια». Το θέμα συζητήθηκε και στη «μυστική συνάντηση» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που έγινε σε ταβέρνα, στο Χαλάνδρι.

elies_kalamon_plastiko

Από το «Ποτάμι», το οποίο υποστηρίζει πως ασκεί «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν» έχουμε πολλές αποκλειστικές πληροφορίες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης σκέφτεται να μην είναι υποψήφιος στο συνέδριο του κόμματος!  Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης. Στο συνέδριο θα μοιραστούν ακυκλοφόρητα βιβλία του Νίκου Μαραντζίδη και του Στάθη Καλύβα, καθηγητή του Yale, με θέμα τον θετικό ρόλο ορισμένων  Γερμανών, κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Στα διαλείμματα του συνεδρίου θα διαβάζονται παλιά τεύχη του περιοδικού «Κλικ». Η συμμετοχή εκπροσώπου  από την ευρωομάδα των «σοσιαλιστών» στο ευρωκοινοβούλιο δεν είναι σίγουρη. Εκτός απροόπτου στο συνέδριο δεν θα είναι ο Κώστας Σημίτης.

Από την ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φώτης Κουβέλης σκέφτεται ακόμα εάν θα παραιτηθεί, όπως δείχνει και η αποκλειστική φωτογραφία, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

kouvelis1512013

(Επισκέψεις: 17 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend