Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Kώστας Πελετίδης: Μάχη για τα συμφέροντα των πολλών με την επανεκλογή της δημοτικής αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Μήνυμα νίκης έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα, μπροστά στο β’ γύρο των εκλογών της Κυριακής. Λαϊκός κόσμος κάθε ηλικίας..

Μήνυμα νίκης έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα, μπροστά στο β’ γύρο των εκλογών της Κυριακής.

Λαϊκός κόσμος κάθε ηλικίας έδωσε το «παρών» στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Με τα συνθήματα και τα χειροκροτήματα του, μα πάνω απ’ όλα με την πολύ μεγάλη συμμετοχή, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην σημερινή δημοτική αρχή και ενίσχυσε την αισιοδοξία για την επανεκλογή του Κώστα Πελετίδη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι Δημήτρης Αρβανιτάκης και Λουίζα Ράζου, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ,  Λουκάς Αναστασόπουλος, Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Μπάτσικας, Σωτήρης Παρίσης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δημήτρης Τζαβάρας.

Με τον λαό, υπερασπιζόμαστε ό,τι έχουμε καταφέρει!

«Τώρα, μαζί με τον λαό, την Κυριακή, μπορούμε να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα. Να μη γυρίσει η Πάτρα σε συντηρητικές επιλογές του παρελθόντος. Μαζί, μπορούμε να παλεύουμε και να νικήσουμε, να υπερασπιστούμε όλα όσα έχουμε καταφέρει προς όφελός του», επισήμανε και στην ομιλία του ο Κώστας Πελετίδης, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα:

«Το δίλημμα είναι ένα: Θέλουμε δήμαρχο και πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων που θα στηρίζουν την επόμενη πενταετία την αντιλαϊκή πολιτική ή που θα στέκονται απέναντι σε αυτή, όπως κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια; Θέλουμε υπηρέτες αυτής της πολιτικής ή όσους θα ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε αυτή, παλεύοντας από θέσεις αρχής, σε σύγκρουση με αυτή για τις ανάγκες του λαού και τον παιδιών του σήμερα και στο μέλλον;».

Τόνισε, ότι από Δευτέρα ο πατραϊκός λαός θα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά εμπόδια, από την ΕΕ, την κυβέρνηση, τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις που προωθούνται συνολικά και επισήμανε πως στην πάλη του να σταθεί όρθιος, δεν πρέπει να έχει να αντιμετωπίσει άλλο ένα εμπόδιο, μιας δημοτικής αρχής που θα είναι ενεργός υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής, που θα υλοποιεί όλες τις κεντρικές κατευθύνσεις. Ο λαός έχει ανάγκη μια δημοτική αρχή συμπαραστάτη στον αγώνα για δουλειά, για ζωή, για να κατακτήσει αυτά που δικαιούται, υπογράμμισε, δίνοντας τον τόνο, εξηγώντας ότι τέτοια θα είναι μόνο η δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Τα συγκεκριμένα ζητήματα απασχόλησαν έντονα, άλλωστε, όλη την προηγούμενη περίοδο, τόσο στον δρόμο για τον πρώτο γύρο των εκλογών, όσο και στον δεύτερο. Αυτό που ουσιαστικά κρίνεται, απέναντι στον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ υποψήφιο δήμαρχο, είναι αν θα επιστρέψει ο λαός και η νεολαία του σε ένα παρελθόν που οι τότε δημοτικές αρχές, στέκονταν μακριά και απέναντι απ’ τις ανάγκες του.

Αυτό τονίστηκε και στη συγκέντρωση της Παρασκευής, όπου με συνθήματα όπως «η Πάτρα έχει δήμαρχο», ο λαός και με την παρουσία του σημείωσε ότι δεν θέλει να επιτρέψει να πανηγυρίσουν η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι η πόλη «βάφτηκε μπλε» και ταυτόχρονα ότι επιβραβεύεται η πολιτική της, ούτε, επίσης, διάφοροι αντιδραστικοί που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο που υποστηρίζει η ΝΔ (όπως ο Χρυσανθακόπουλος) ή δήλωσαν στήριξη σε αυτό (όπως ο Νικολόπουλος).

Ο Κώστας Πελετίδης αναφέρθηκε εκτενώς στις εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές που εκπροσωπούν οι δύο συνδυασμοί που βρίσκονται στον δεύτερο γύρο. Σε κάθε τομέα, ξεκαθάρισε, πως η δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», βάζει μπροστά τις ανάγκες του λαού, ενώ ο συνδυασμός της ΝΔ, με επικεφαλής τον κ. Σβόλη, «πίνει νερό» στο όνομα της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της εκχώρησης των δημοτικών υπηρεσιών, της δημοτικής περιουσίας, των ελεύθερων χώρων, σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Έφερε το παράδειγμα της τύχης που θα είχε το παραλιακό μέτωπο, η μαρίνα, οι εγκαταστάσεις του Λαδόπουλου, των Παλαιών Σφαγείων, μιας σειράς άλλων χώρων, αν δεν είχαν προστατευτεί από τη δημοτική αρχή ώστε να αξιοποιούνται για την αναψυχή του πατραϊκού λαού.

Μπροστά οι ανάγκες μας!

 
 

«Από τη μία είναι ο πατραϊκός λαός και οι ανάγκες του με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και από την άλλη τα επιχειρηματικά-οικονομικά συμφέροντα, όσοι τα εκπροσωπούν και δεν το κρύβουνΑπ’ αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανένας! Είναι αγώνας για την προκοπή της πόλης και του λαού της», σημείωσε στην ομιλία του, καλώντας να μη χαθεί ως την τελευταία στιγμή λεπτό, ώστε να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο!

Όπως επισημάνθηκε, άλλωστε, πρόκειται για μάχη και κάλεσμα που αφορά το σύνολο των εργαζομένων και του λαού, ώστε να μην επιστρέψει η λογική του «χαρατσώματος» στον δήμο και να συνεχίσουν να ισχύουν τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη.

Παράλληλα, να συνεχίσουν να είναι προτεραιότητα οι ανάγκες των οικογενειών, των παιδιών τους, με τη συνέχεια της λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου, αλλά και για να είναι δωρεάν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, να συνεχιστεί, η δωρεάν λειτουργία των Ημερήσιων Θερινών Παιδικών Κατασκηνώσεων του δήμου.

Είναι μάχη, επιπλέον, για να είναι η δημοτική αρχή στο πλευρό των εργαζομένων της πόλης, συμπαραστάτης στην πάλη τους για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Για «δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα», πάλη που συνεχίζεται και που μαζί έδωσε με το Εργατικό Κέντρο, τα Συνδικάτα, τους λαϊκούς συλλόγους και φορείς, γεγονός που αναγνωρίζεται πλατιά από εργαζόμενους σε δεκάδες χώρους και κλάδους δουλειάς.

Αφορά, επίσης, την πάλη για διεκδίκηση έργων αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας με κρατική χρηματοδότηση, ζητήματα για τα οποία δεν ακούγεται λέξη, απ’ τους σημερινούς διεκδικητές της δημαρχίας, όπως και για τον πλήρη αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων και δημοτικών κτιρίων της Πάτρας με ευθύνη του κράτους.

Είναι αγώνας, για να δυναμώσει η πάλη για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, που καθημερινά δέχεται χτυπήματα. Για την αναβάθμιση και επέκταση του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων, που με τον αγώνας της, από κοινού με τον λαό της πόλης, η δημοτική αρχή απέτρεψε το κλείσιμό του, ενώ και σήμερα απαιτεί την επαναλειτουργία των νοσοκομείων «Νοσημάτων Θώρακος» και «409» που εξυπηρετούσαν ανάγκες ευρύτερα.

Η ψήφος της Κυριακής αφορά και τη συνέχεια του έργου του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ), τη στήριξη όλων όσοι το έχουν ανάγκη, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και ΜΚΟ, με σκοπό καθένας να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του, απέναντι σε κυβερνητικές πολιτικές που τον συνθλίβουν. Αφορά όμως και τη συνέχιση της δωρεάν πρόσβασης σε όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και στο Παμπελοποννησιακό, αλλά και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσης, που απλώθηκαν σε όλη την επικράτεια του δήμου, στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά.

Όπως τονίζεται και από λαϊκό κόσμο, κανείς δεν εγγυάται ότι χωρίς αυτή τη σημερινή δημοτική αρχή, θα συνεχιστεί ο αγώνας για πλήρη υπογειοποίηση της διέλευσης του τρένου από το Ρίο έως το νέο λιμάνι και τη δημιουργία γραμμικού πάρκου, πάνω σε αυτό. Το αντίθετο μάλιστα, τα λεγόμενα των αντιπάλων της δημοτικής αρχής, για λύσεις στα πλαίσια του εφικτού, μόνο ανησυχία προκαλούν, ενώ ταυτόχρονα αφορά την επιλογή του λαού και την προσπάθειά του, να μην περάσουν οι σχεδιασμοί για την εγκατάσταση αποθηκών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μέσα στον αστικό ιστό, όπως και η χωροθέτηση ανεμογεννητριών μέσα στα χωριά.

Παράλληλα, διεκδικείται η παραχώρηση της έκτασης του Ριγανόκαμπου στον δήμο Πατρέων, προς όφελος των λαϊκών αναγκών και παράλληλα να ολοκληρωθούν και να συνεχίσουν τα εκατοντάδες σημαντικά έργα σε όλη την έκταση της πόλης, στα σχολεία και τις γειτονιές, τις πλατείες, το οδικό δίκτυο, την αποχέτευση, την ύδρευση και άρδευση.

Είναι, επίσης, μια μάχη για να συνεχίσουν τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν το φθηνότερο, καθαρό και ποιοτικά ελεγμένο νερό σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και να δημιουργηθεί πολυδύναμο κέντρο ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις, ζητήματα που ελάχιστα έως καθόλου απασχόλησαν όλους όσοι διεκδικούν σήμερα τη δημαρχία.

Πρόκειται επιπλέον, για πάλη για να δυναμώνει καθημερινά ο αγώνας ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Άραξο, και απέναντι στην εμπλοκή της χώρας και της πόλης, στους νατοϊκούς σχεδιασμούς.

Με τη δύναμη των λαϊκών στρωμάτων!

 

Με τη δύναμη και τα μηνύματα που έστειλε και όλο το προηγούμενο διάστημα το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιήθηκε στον λαό και τη νεολαία της πόλης, η μάχη για να πέσουν στις κάλπες, ακόμη περισσότερα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο την Κυριακή, συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Δεν περισσεύει κανείς! Όλοι στον αγώνα! Συνεχίζουμε για την Πάτρα των πολλών! Παλεύουμε και νικάμε μαζί για τις ανάγκες των πολλών», τόνισε ο Κώστας Πελετίδης, κάνοντας επιπλέον κάλεσμα σε κάθε αγωνιστή, σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται αριστερός, προοδευτικός, που αγωνιά καθημερινά για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του, ανεξάρτητα από την επιλογή που έκανε στον α’ γύρο και παρά τυχόν διαφωνίες ή επιφυλάξεις που έχει, να στηρίξει στον β’ γύρο τη δημοτική αρχή. Aπό 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις