Κοινωνία

 Κολωνός: «”Ερχόμαστε” λέγανε αλλά κανένας δεν ήρθε»

Σε λιμνοθάλασσα μετατράπηκε ο Κολωνός από το μεσημέρι της Πέμπτης λόγω της κακοκαιρίας. H οδός Αντιγόνης στον Κολωνό, παρακείμενος πεζόδρομος και τα γειτονικά κτίρια πλημμύρισαν ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι η αιτία για την δημιουργία της «λιμνοθάλασσας» είναι έργα σε δρόμο που δεν είχαν ολοκληρωθεί και συνέβαλαν στην συγκέντρωση υδάτων που μπήκαν μέσα σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στο ότι υπάρχει μόνο ένα φρεάτιο για όμβρια και αυτό είναι φραγμένο. 

Ο όγκος των νερών που έχει καλύψει την περιοχή είναι τέτοιος ώστε παρά την προσπάθεια συνεργείων του Δήμου από το απόγευμα της Πέμπτης να κάνουν απάντληση η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ουσιαστικά το πρωί της Παρασκευής, με το ύψος των νερών να φτάνει το μισό μέτρο. Οι καταστροφές που έχουν αναφερθεί είναι ήδη αρκετές και ο φόβος των κατοίκων και των επαγγελματιών είναι μία νέα επιδείνωση του καιρού με νέες βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει νέα άνοδο των νερών.

Τα νερά έχουν αποκλείσει κατοίκους μέσα σε ισόγειες κατοικίες, ενώ στην κορύφωση του προβλήματος είχαν κατακλείσει και γειτονικό πεζόδρομο με αρκετά καταστήματα. Μάλιστα, όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ του Open, λόγω της αδυναμίας αποστράγγισης της περιοχής, επαναλαμβάνονται οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική, καθώς το νερό συνεχίζει να μπαίνει μέσα σε κτίρια.

Επιχειρηματίας της περιοχής ανέφερε ότι «το βράδυ ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Μας είχαν ειδοποιήσει ότι στις 2 τα ξημερώματα θα φτάσει το νερό το ένα μέτρο, μείναμε ξάγρυπνοι και περιμέναμε. Κατά τις 4 παρά ακούσαμε τη δυνατή βροχή, βγήκαμε όλοι και κοιτάγαμε να σώσουμε τις περιουσίες μας». Τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ούτε ο Δήμος έχει έρθει να καθαρίσει, ούτε το φρεάτιο, που ένα έχουμε. Από χτες το πρωί στις 9 είμαστε στα τηλέφωνα, “ερχόμαστε, ερχόμαστε”, αλλά κανένας δεν ήρθε». «Έπαθα μεγάλη ζημιά στην επιχείρησή μου,  μπήκαν τα νερά στο υπόγειο, βράχηκαν όλα τα ρούχα, τα μηχανήματα. Εμένα, αυτή την ζημιά ποιος θα την αποζημιώσει;» αναρωτήθηκε.

Σε ρεπορτάζ του Ant1 γίνεται λόγος για μετατροπή του Κολωνού σε «μικρή Βενετία», στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Αντιγόνης. «Θυμίζει Βενετία όμως δεν είναι, βρισκόμαστε στον Κολωνό», όπως σχολιάστηκε χαρακτηριστικά. Επισημαίνεται μάλιστα ότι τα συνεργεία του Δήμου αντιμετωπίζουν και πρόβλημα επάρκεια μέσων, καθώς ήταν εκτός λειτουργίας η αντλία που χρησιμοποιούσαν για να απομακρύνουν νερά από κτίριο.

(Επισκέψεις: 330 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend