Κοινωνία

KNE: Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Χιλής

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Χιλής ενάντια στην αιματοβαμμένη καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η ΚΝΕ, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη της Οργάνωσης στον δίκαιο αγώνα της νεολαίας και του λαού.

Με συνθήματα όπως «Χιλή – Συρία – Βολιβία, ματώνουν τους λαούς, κερδίζουν τα θηρία», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και μοιράζοντας στους περαστικούς το υπόμνημα – καταγγελία προς την κυβέρνηση της Χιλής, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πρεσβεία της Χιλής. Στην οδό Ρηγίλλης δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο και αντιπροσωπεία της ΚΝΕ παρέδωσε στην πρεσβεία το υπόμνημα, ενώ κατήγγειλε και την παρουσία της Αστυνομίας.

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα εκφράζοντας συμπαράσταση στη χιλιανή νεολαία, στις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις στη Χιλή, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Πινιέρα», δήλωσε στη συνέχεια ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. «Με τη σημερινή μας διαδήλωση καταδικάζουμε τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων με αποτέλεσμα 28 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, χιλιάδες συλληφθέντες», πρόσθεσε, ενώ κατήγγειλε την παρουσία της Αστυνομίας και την παρεμπόδιση της διαδήλωσης να φτάσει έξω από τη χιλιανή πρεσβεία.

«Καταδικάζουμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που υποκινεί πραξικοπήματα ενάντια στους λαούς της περιοχής, την ΕΕ για την υποκριτική της στάση, η οποία μάλιστα θεωρεί τη Χιλή πρότυπο ανάμεσα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και γιατί “προάγει” τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στη Χιλή πραγματοποιούνται σημαντικοί αγώνες, χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι μαζικά διεκδικούν, συμμετέχουν στα συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση Πινιέρα, αγωνίζονται με σθένος και αυτοθυσία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι συνολικά με τους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Μοναδική διέξοδος από τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, μοναδική ελπίδα για τους λαούς είναι η πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Οι λαοί θα νικήσουν!», κατέληξε ο Π. Καγιάννης.

Στο υπόμνημα, μεταξύ άλλων, η ΚΝΕ απαιτεί: Να εκπληρωθούν τα δίκαια αιτήματα των διαδηλωτών. Να τερματιστεί η κρατική καταστολή. Κάτω τα χέρια από τους Χιλιανούς κομμουνιστές. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες, τους τραυματισμούς και τη φυλάκιση των διαδηλωτών.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 160 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend